وزیر کشور: در مجموع نزدیک به 70 میلیون رأی در صندوق‌ها ریخته شده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  69202 تاریخ انتشار:  1394-12-09 - 05:45 تعداد بازدید:  3793
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیشتازی سرلیست‌های هاشمی در خبرگان و مستقل‌ها در مجلس
وزیر کشور: در مجموع نزدیک به 70 میلیون رأی در صندوق‌ها ریخته شده است

اخبار

 وزیر کشور گفت: با توجه به این که دو انتخابات بوده نزدیک به 70 میلیون رأی در صندوق‌ها ریخته شده است.
به گزارش ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری در ستاد انتخابات کشور برگزار شد، خاطرنشان کرد: برای اینکه صحت و دقت انتخابات را افزایش دهیم، در مراحل مختلف اعم از شمارش در شعب رأی‌گیری تا افزایش تعداد کسانی که آرا را ثبت می‌کنند و هم افزایش تعداد دیگر برگزار کنندگان و بازرسانی که در شعب حضور دارند، سعی کردیم دقت کار را بالا ببریم. رحمانی فضلی یادآور شد: پس از شمارش آرا در شعبه‌ها، ابتدا یک جمع‌بندی اولیه صورت می‌گیرد و فرم‌های لازم تکمیل می‌شود و سپس مجدداً آرای کل شعبه‌ها تجمیع می‌شود و از بخش به حوزه‌های فرعی انتقال داده می‌شود و در ادامه به شعبه‌های اصلی می‌رود و همزمان یک برگ از صورت جلسه نهایی به شورای نگهبان می‌رود که هم شورای نگهبان و هم وزارت کشور تأیید نهایی را انجام دهد و همه این مراحل تنها به این دلیل است که دقت انتخابات را افزایش دهیم که طبیعتاً کمی زمان را افزایش می‌دهد.
 نتایج خبرگان به عهده شورای نگهبان است
وزیر کشور در پاسخ به سؤال دیگری در این‌باره که چرا نتایج حوزه‌هایی که برای انتخابات مجلس خبرگان تنها یک نامزد داشتند، اعلام نشده اعلام کرد: البته شمارش آرای بسیاری حوزه‌های خبرگان انجام شده اما باتوجه به اینکه درخصوص مجلس خبرگان همه امور در اختیار شورای نگهبان است و طبق آیین‌نامه این شورا باید نتایج را نهایی کند و وزارت کشور تنها نتایج را اعلام می‌کند، در حوزه‌هایی هم که یک نامزد وجود داشته با وجود اینکه طبیعتاً آن نامزد پیروز است اما باید آرای او شمارش شود و سپس اعلام کینم. او تصریح کرد: در مورد تعداد شرکت‌کنندگان یک تعداد مأخوذه داریم و یک آمار استعلام شده. آمار استعلام شده مربوط به تشخیص هویت افراد در زمان رأی‌گیری است که بر این اساس حدود ۳۳ میلیون نفر که حدود ۶۱ درصد واجدان شرایط است را در اختیار داریم. اما امکان دارد برخی از این استعلام‌ها به دلایلی به صورت غیربرخط انجام شده باشد که در نتیجه باید این افراد را نیز به افرادی که استعلام هویت شده‌اند، اضافه کنیم.
 پیگیری تخلفات
رحمانی فضلی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره تخلف برخی رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها که نسبت به اعلام نتایج غیررسمی اقدام کرده‌اند، گفت: پیش از اینکه دستورالعمل شورای عالی فضای مجازی به ما اعلام شود، در کمیته‌ای که به این منظور تشکیل شده بود، تمامی تخلف‌های رسانه‌ها ثبت شده و به ما اعلام شده است و همگی نیز به مراجع مربوطه ارجاع شده است که بر این اساس بخشی از تخلفات که اداری بوده به تخلفات اداری ارجاع شده و بخشی از آن به شورای نگهبان ارجاع شده که از آنجا که اعضای شورای نگهبان خودشان نامزد انتخابات نیز بودند، حتماً در رسیدگی‌های اعتبارنامه باید مورد دقت قرار بگیرد. و برخی نیز به قوه قضاییه ارجاع داده شده است.
او اضافه کرد: ما بیش از ۳۴۰ تخلف را در سایت‌ها و فضای مجازی احصا کردیم که برای برخورد ارجاع شدند و در‌‌ همان ایام حدود ۴۰ الی ۵۰ مورد تعیین‌تکلیف شد و باقی نیز باید در ادامه انجام گیرد. همچنین بیش از ۱۵۰ نشریه و روزنامه نیز مورد رسیدگی قرار گرفت. وزیر کشور یادآور شد: معتقدم باید حتماً پیگیری‌ها انجام شود. ما به عنوان وزارت کشور هم تخلف‌های کسانی که رأی نیاوردند و هم کسانی که رأی آوردند را به عنوان مدعی‌العموم در وزارت کشور پیگیری می‌کنیم.
 جلوی چند مورد رأی دادن اتوبوسی گرفته شد
او در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص انتقال سازماندهی شده افراد از نقطه‌ای به نقطه دیگر برای شرکت در انتخابات تصریح کرد: اینکه افراد برای رأی دادن از هر جایی به نقطه دیگر بروند، مجاز است اما اگر یک جریان سیاسی به صورت سازمان‌یافته این اقدام را انجام دهد باید با آن برخورد شود و با وجود اینکه حدود 2 روز پیش از انتخابات این مسأله به صورت گسترده اعلام شد، اما در روز انتخابات بجز 3 مورد اتوبوسی که در حسن‌آباد متوقف و بازگردانده شد، پس از آن نیز ما به فرمانداری‌های شهرهای اطراف ابلاغ کردیم که اگر به صورت سازماندهی شده قصد چنین اقدامی وجود داشت، برخورد کنند که این اقدام نیز صورت گرفت و از انتقال افراد جلوگیری شد و اعلام کردیم که مستندات لازم را نیز تهیه کنند که در این صورت برخورد خواهیم کرد.
 میزان مشارکت در تهران
رحمانی فضلی درباره میزان مشارکت شهر و استان تهران نیز اعلام کرد: حدوداً 2 میلیون ۹۰۰ هزار نفر در شهر تهران استعلام شده‌اند که از حدود ۶ میلیون و 600 هزار واحد شرایط حدود ۳ میلیون ۹۰۰ هزار نفر در کل استان تهران داریم که واجدین شرایط حدود ۸ میلیون و 800 هزار نفر هستند که می‌توان گفت حدود ۴۵ درصد در استان تهران و ۴۲ درصد در شهرستان تهران مشارکت داشتیم.
 فضای انتخابات
او در باره تخلف‌ها و مشکلاتی که در برگزاری انتخابات به وجود آمده گفت: الحمدا... انتخابات را در فضایی بسیار آرام هم به لحاظ سیاسی و هم امنیتی داشتیم و تا این لحظه هیچ مشکلی نداشتیم. رحمانی فضلی اضافه کرد: به لحاظ سیاسی علی‌رغم تندروی‌هایی که در برخی مقاطع انجام شد، از یک روز قبل از انتخابات فضا بسیار آرام شد و پس از آن نیز شاهد بودیم هم رسانه‌ها و سایت‌ها و نشریات و روزنامه‌ها و هم میان سیاسیون فضایی آرام به وجود آمده است و توقع ما از افراد و اشخاص و احزاب این است که پس از اعلام نتایج نیز همینطور با آرامش به دنبال پیگیری مطالبات مردم باشند.
 مشارکت 120 درصدی در بعضی مناطق
رحمانی فضلی ادامه داد: در برخی از مناطق خاص کشور که قومی و طایفه‌ای است رقابت‌ها بسیار جدی می‌شود و در برخی از سال‌ها حتی مشارکت بالای ۱۰۰ درصد و حتی تا ۱۲۰ درصد هم شاهد بودیم که علت آن هم این است که وقتی رقابت بالا می‌گیرد، تمامی افراد آن طایفه از دیگر مناطق نیز آرای خود را در یک حوزه انتخابیه می‌ریزند که ما در این مناطق شرایط خاص امنیتی را برقرار کردیم که خوشبختانه انتخابات بسیار خوبی برگزار شد. در لرستان، در کهگیلویه و بویراحمد و همچنین در کرمانشاه مناطقی این چنینی داشتیم و در مجموع حدود ۵۰ الی ۶۰ را به عنوان شرایط خاص اعلام کرده بودیم که خوشبختانه مشکلی پیش نیامد.
او اعلام کرد: بیش از یک میلیون نفر در حوزه اجرا و برگزاری انتخابات دست داشتند که با شرایط مختلف جغرافیایی و آب‌وهوایی همکاری کردند و من نتیجه کار ستاد انتخابات را در سراسر کشور بسیار خوب ارزیابی می‌کنم.
 تنها یکی از افراد در حصر رأی داده است
وزیر کشور با ابراز بی‌اطلاعی نسبت به رسیدن صندوق به محل حصر موسوی، رهنورد و کروبی اعلام کرد:‌‌ همانطور که آقای امیری اعلام کردند گویا در مورد اخذ رأی یکی از محصوران رأی‌گیری انجام شده اما در مورد یکی دیگر از این افراد با توجه به اینکه خارج از زمان رأی‌گیری امکان فرستادن صندوق مهیا شده، رأی‌گیری انجام نشده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com