حفظ ساختار بومی و هویت منطقه با اقامتگاه های بوم گردی
معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی استان همدان گفت: در پنج ماهه نخست سالجاری شش هزار و ۳۹۳ نفر در بوم گردی های همدان اقامت داشتند .
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی ؛ گردشگری و صنایع دستی استان همدان ، علی خاکسار با اشاره به آمار گردشگران در ۵ ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: در این مدت ۹۳ هزار و ۶۱۸ نفر در همدان اقامت داشتند که از این تعداد ۲۳ هزار و ۵۹۷ نفر در هتلها، شش هزار و ۲۳۰ نفر در مهمانپذیرها، شش هزار و ۳۹۳ نفر در اقامتگاههای بوم گردی و ۴۳ هزار و ۵۱ نفر در خانه مسافرها مقیم بودند.
وی افزود: در پنج ماهه نخست امسال ۷ هزار و ۶۱۵ نفر در مجتمعهای گردشگری و ۴ هزار و ۷۷۴ نفر در هتل آپارتمانهای استان اقامت داشتهاند.
علی خاکسار افزود : تعداد اقامتگاه های بوم گردی استان در دوران دولت سیزدهم ۳۵ درصد رشد پیدا کرده است. در حال حاضر ۲۷ اقامتگاه بوم گردی در استان همدان در حال بهره برداری هستند که هفت مورد از آنها طی ۲ سال اخیر مورد افتتاح قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همدان از سرمایه گذاری در حوزه بوم گردی ها استقبال و حمایت می کند،اظهار کرد: توجه به این مهم موجب رونق گردشگری، اشتغال آفرینی،پیشگیری از مهاجرت بی رویه به شهرها و تقویت معیشت روستاییان را با خود به همراه دارد.
خاکسار افزود: یکی از ویژگی های اقامتگاه های بوم گردی این است که ساختار بومی و هویت را حفظ کند. سبک معماری، مبلمان و طراحی داخلی آنان بخشی از جاذبه های گردشگری است و مهمترین و بهترین ظرفیت محسوب می شوند.
وی گفت : به وسیله اقامتگاه های بوم گردی فرصتی ایجاد می شود که امکانات روستا افزایش یابد. همچنین بستر مناسب رشد اقتصادی و کارآفرینی برای آنان حاصل شود. یکی از تأثیرات مهم ساخت اقامتگاه های بوم گردی در توسعه گردشگری روستایی و اشتغالزایی برای زنان بومی و روستایی است که نباید آن را فراموش کرد.
معاون گردشگری همدان عنوان کرد : دلایل اهمیت راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی می تواند درگیر کردن جامعه محلی در فعالیت های گردشگری، توسعه گردشگری با رویکرد توسعه پایدار، قابل استفاده بودن در تمام فصول راه اندازی و افزایش طول مدت اقامت گردشگران و غیره باشد که اهمیت راه اندازی و توسعه خانه ها را دوچندان می کند. بوم گردی با بهره گیری خردمندانه از منابع طبیعی و محیط زیست نقش مهمی در توانمندسازی جوامع محلی دارد.
وی افزود : گردشگری فرصت های بسیاری را برای کسب و کارهای کوچک خانوادگی ایجاد می کند. این حضور و مشارکت از سوی خانواده، برای تجربه و رضایت گردشگر و همچنین برای توسعه پایدار مقصد و جامعه محلی امری بسیار حیاتی است.
خاکسار افزود : بوم گردی نوعی از صنعت گردشگری است که در پاسخ به اشتیاق و علاقه گردشگران به طبیعت گردی و تجربه زندگی در اقامتگاه ها و محیط های بومی در جوامع بشری بویژه جوامع روستایی رواج یافته است تا گردشگران بتوانند در بوم گردی ضمن اسکان در مناطق روستایی، با فرهنگ، آیین، آداب و سنت های مردم این جوامع آشنا شده و از غذاهای محلی آنها استفاده کنند.