1403-02-071403-02-17bool(false) اجرای طرح «تابستانه مهارت» در همدان آغاز شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132636 تاریخ انتشار:  1402-03-24 - 09:39 تعداد بازدید:  518
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اجرای طرح «تابستانه مهارت» در همدان آغاز شد

اخبار


طرح تابستانه مهارت در قالب همکاری سه جانبه وزارت آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در استان همدان اجرا می شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح تابستانه مهارت با هدف ارائه آموزش‌های مهارت‌محور، غنی سازی و اثر بخش کردن اوقات فراغت جامعه جوان استان، به‌ویژه در حوزه های دانش آموزی و دانشجویی در تابستان امسال اجرا می شود.

وهب مختاران افزود: اجرای این طرح براساس مصوبه شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی کشور است و با هم افزایی بین بخشی وزارت آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان آموزش فنی و حرفه ای در سراسر کشور، طرح تابستانه مهارت در دستور کار همه زیر مجموعه های استانی این دستگاه ها در سراسر کشور و به‌ویژه در دستور کار این اداره کل در سطح شهرستان های استان همدان قرار دارد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: جامعه هدف این طرح در زمینه کسب دوره های آموزشی مهارتی برای همه علاقه مندان بالاتر از سن ۱۲ سال در نظر گرفته شده است.

مختاران اظهار داشت: متقاضیان در حوزه های دانش آموزی با سن ۱۲ تا ۱۵ سال با معرفی نامه رسمی از سوی ادارات آموزش و پرورش برای ثبت نام در پورتال جامع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به مراکز آموزش فنی و حرفه ای مستقر در سطح شهرستان ها مراجعه کنند.

وی، ارائه معرفی نامه برای متقاضیان بالاتر از ۱۵ سال، اعم از دانش آموزان و دانشجویان را الزامی ندانست و افزود: متقاضیان در این طرح ملی می توانند در رشته های فناوری اطلاعات، صنایع پوشاک، موبایل و الکترونیک، صنایع غذایی و صنایع دستی از آموزش های مهارتی در طرح تابستانه بهره مند شوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان یادآور شد: دانش‌آموزان در این طرح می‌توانند در طول سال‌های تحصیلی در اوقات فراغت تابستان با گذراندن دوره‌های مهارت‌آموزی در یک تا سه دوره تابستانی به صورت پیوسته صاحب یک مهارت تخصصی قبل از ورود به دانشگاه و خدمت مقدس سربازی شوند.

مختاران، مهارت آموزی را حلقه مفقوده در رشد تولید، بهره‌وری و ایجاد اشتغال برشمرد که در صورت تربیت نیروی متخصص، فرصت شغلی نیز برای آن فرد فراهم می‌شود.

 آموزش‌ها باید متناسب با زمان ارائه شود

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با تاکید بر اینکه نیازسنجی بازار رشته‌ها متناسب با نیاز منطقه فعال می شود گفت: رشته‌های جدید این اداره کل با دورنمای بازار کار تعریف می شود و امکان ورود و ماندگاری در مشاغل جدید بر اساس مزیت های منطقه ای از اولویت های انتخاب رشته های نوین است.

مختاران، معضل بیکاری را یکی از مهمترین مشکلات جامعه امروزی دانست و اظهار داشت: آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای در ایجاد اشتغال پایدار و حل معضل بیکاری استان نقش بی بدیلی دارد.

وی یادآور شد: رویکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ارتقای آموزش های مهارتی، اجرایی کردن سیاست های اقتصادی دولت مردمی سیزدهم است و شرکت در دوره های آموزشی فنی و حرفه ای راهگشای مشکل بیکاری به شمار می آید.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با اشاره به اجرای ۲۱۶ درصدی عملکرد این اداره کل در سامانه رصد نسبت به تعهد سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱ تعهد این اداره کل ۵۶ نفر بوده که با تلاش همکاران ۱۲۱ نفر اشتغال ایجادی در این سامانه ثبت شده است.

 مهارت آموزی مهمترین نیاز دانش آموختگان است

مختاران با اشاره به اینکه ۲ طرح ویژه با عنوان های «نخلستان» و «کهاد» برای دانشجویان از سال گذشته با هدف جذب این افراد در بازار کار برگزار شده است افزود: طرح نخلستان برای دانشجویان دانش آموخته برگزار می شود که با وجود داشتن مدارک اما مهارت کافی ندارند.

وی ادامه داد: طرح کهاد نیز برای دانشجویان در حال تحصیل که آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را دارند و تنها نیازمند تجربه و مهارت هستند، برگزار شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: دستگاه های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره)، بسیج سازندگی، بنیاد علوی و دیگر نهادها، تسهیلات خوداشتغالی را بر مبنای مهارت فرد اعطا می کنند.

مختاران تاکید کرد: نرخ بیکاری موجود در جامعه بیشتر مربوط به افراد بدون مهارت است چرا که افراد دارای مهارت کافی در کمترین زمان جذب بازار کار می شوند.
وی با بیان اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای در کسب و افزایش مهارت های فردی و اجتماعی گفت: آموزش های فنی و حرفه ای به صورت های مختلف و در بخش های خصوصی و دولتی انجام می شود.

مختاران افزود: با تزریق افراد دارای مهارت به بخش های خصوصی و چرخه تولید، سطح کیفی و کمی تولیدات بالاتر رفته و اشتغال به وجود آمده، اشتغالی مولد و پایدار است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com