خرداد ماه بود که پس از نزدیک به ۲ سال پیگیری و با اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس "سیر همدان" به ثبت جهانی رسید.
پس از ثبت جهانی کشمش ملایر و گردوی تویسرکان، این سومین محصول کشاورزی استان همدان است که به ثبت جهانی میرسد.
پس از این اتفاق مبارک در حوزه کشاورزی استان ایجاد شهرک تخصصی سیر موضوعی بود که مطرح شد.
همدان با تولید سالانه حدود 40هزارتن سیر رتبه اول کشور را دارد و با توجه به کمآببر بودن، این محصول در الگوی کشت تدوین شده جا دارد و میتواند با توجه به مشکلات کم آبی جزو کشتهای جایگزین در نظر گرفته شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با بیان اینکه به زودی زمین احداث شهرک سیر نهایی خواهد شد، گفت: دو مورد زمین مستعد برای ایجاد شهرک تخصصی سیر پیشنهاد و از نظر نوع کلاس خاک تایید شده است.
سیدمجتبی حسینی با بیان اینکه دو مورد زمین مناسب و مستعد در راستای احداث شهرک تخصصی سیر از سوی شرکت شهرکهای صنعتی پیشنهاد شده است اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی نیز این دو مورد زمین را از نظر نوع کلاس خاک تایید کرده است.
وی با اشاره به اینکه به زودی یکی از این دو زمین نهایی و احداث شهرک در دست اجرا قرار خواهد گرفت افزود: بعد از ایجاد شهرک تخصصی سیر، در قطعات کوچکتر به واحدهای صنایع تبدیلی واگذار میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان گفت: از همین رو شهرک تخصصی سیر به تناسب نیاز در همه رستههای تبدیلی فعالیت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ما وی با تاکید بر اینکه اعلام آمادگی میکنیم تا سرمایهگذاران مختلف در این زنجیره تولید بعد از احداث ورود کنند یادآور شد: حمایت ما به همه قسمتهای این زنجیره تولید تعلق خواهد گرفت.
حسینی در پایان متذکر شد: بعد از نهایی شدن زمین به طور متوسط دو سال زمان میبرد تا مراحل ایجاد زیرساخت نهایی و شهرک تخصصی سیر وارد چرخه تولید شود.
در همین ارتباط نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز گفته بود که ثبت جهانی "سیر همدان" پس از ۲ سال پیگیری هدیهای ماندگار برای مردم این استان، به ویژه کشاورزان تولید کننده این محصول است و ایجاد شهرک تخصصی این موفقیت را تکمیل میکند.
حمیدرضا حاجی بابایی روز دوشنبه در گفت و گو باخبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشاورزان تولید کننده سیر برای ارتقا کیفی و کمی این محصول جهانی نیازمند زیرساختهای لازم هستند که با ایجاد یک شهرک تخصصی این مساله تحقق خواهد یافت.
وی اضافه کرد: ساخت شهرک تخصصی سیر میتواند صنایع فرآوری و بستهبندی را تا اصلاح ژنتیکی، بازاریابی و فروش این محصول را توسعه ببخشد.
حاجی بابایی، برخورداری از یک شهرک تخصصی را حق مسلم تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان این استان دانست و تاکید کرد: بایستی بسترهای مورد نیاز فعالان این حوزه از جمله اصلاح ژنتیک، کشت و برداشت مکانیزه، انبارداری مدرن، فرآوری، بسته بندی، برندسازی، بازاریابی و فروش زنجیره و سایر موارد مورد نیاز دیگر را تامین کرد.
وی به عضویت بیش از ۲ هزار نفر از انجمن سیرکاران همدان اشاره کرد و گفت: همدان "قطب تولید سیر کشور" به شمار می رود و براین اساس نیاز به ایجاد زیرساختهای لازم، به ویژه ساخت شهرک تخصصی سیر دارد.