آبفا و آبفار با هدف افزایش خدمات همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100405 تاریخ انتشار:  1398-07-22 - 09:40 تعداد بازدید:  253
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آبفا و آبفار با هدف افزایش خدمات

اخبار

 دولت بدنبال یک تغییر ساختاری جدید است این بار سوژه ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی است. آب و فاضلاب شهری و روستایی هر دو تقریبا دارای فرآیند کاری مشابه هستند و فعالیت های مرتبط با موضوع آب آشامیدنی انجام می دهند  اما ساختار آنها متفاوت است. ساختار شرکت آب و فاضلاب شهری(آبفا) سهامی خاص و خصوصی بوده و تشکیلات شرکت آب و فاضلاب روستایی دولتی محسوب می شود.
هدف و ماموریت اصلی آب و فاضلاب شهری (آبفا )ايجاد تاسيسات تقسيم و توزيع آب شوري و تاسيسات مرتبط با جمع آوري انتقال و تصفيه وتصفيه فاضلاب همچنين بهره برداري از تاسيسات تامين و تقسيم و توزيع آب شهري و تاسیسات مربوط  با جمع آوري انتقال و تصفيه فاضلاب بشرح زير بعهده شركت خواهد بود .
و هدف شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) ایجاد ، توسعه ، نگهداری ، بهره برداري ، بازسازي و مرمت تاسيسات مربوط به تامين انتقال ، تقسيم و توزيع آب شرب و بهداشتي ، جمع آوري و انتقال و دفع بهداشتي فاضلاب روستاها مي باشد .
نکته قابل توجه در این مسئله تفیک شهر و روستا در دو شرکت با دو ساختار متفاوت است در حالیکه در سایر موارد مانند گاز، برق و یا مخابرات این تفکیک وجود ندارد و خدمات بصورت مشترک و یکپارچه ارایه می شود.
به گفته وزیر نیرو یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب کشور بزودی اجرایی خواهد شد. اردکانیان می گوید: ماموریت‌های شرکت‌های آب و فاضلاب پس از سه دهه فعالیت بایستی متناسب با اهداف و نیازهای پیش‌رو بازنگری شوند، و شرکت آبفا بایستی در طرح‌های اجرایی نقش نظارتی داشته باشد و فعالیت‌ها را برون سپاری کند که تحقق این مهم نیازمند تمرکززدایی و بارگذاری بیشتر فعالیت‌ها بر عهده مدیریت‌های استانی است و استان‌ها باید اختیارات بیشتری را بر عهده بگیرند.
ادغام آبفا و آبفار  با شعار با هم بهتر می توانیم در حال نهایی شدن است و برای این ادغام   هفت هدف اصلی ارتقا و تسهیل در خدمات رسانی و پاسخگویی به مشترکین، تسهیل در امر مدیریت و نظارت عالی شرکت مهندسی آبفای کشور و وزارت نیرو، کاهش هزینه های اداری و مدیریتی، یکپارچگی در مدیریت آبِ شرب مردم اعم از شهری و روستایی، هم افزایی ظرفیت‌های فنی، اجتماعی و اقتصادی آبفای شهری و روستایی، کوچک سازی ساختار دولت و کاهش تعداد 31 شرکت دولتی وزارت نیرو و حل و فصل مسایل مشترک و موضوعات بین آبفای شهری و روستایی تعریف شده است.
معاون شرکت آب و فاضلاب شهری استان همدان در این ارتباط در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه این طرح نهایی شده است گفت: قطعا سیاستگذاران برای ارایه این طرح کارشناسی کرده و نقاط ضعف و قوت آن را سنجیده اند.
حمیدرضانیکداد گفت: پیش از تشکیل شرکت آب و فاضلاب روستایی وظایف این شرکت تحت اختیار سازمان جهاد کشاورزی بود که قانون گذاران تصمیم گرفتند با تاسیس یک شرکت دولتی این وظایف و خدمات  را در قالب شرکت آبفار  ارایه کنند.
وی افزود: با اجرای این طرح عملا شرکت آب و فاضلاب روستایی منحل شده و یک شرکت استانی آب و فاضلاب با اساسنامه جدید تاسیس می شود . نیروهای آب و فاضلاب روستایی به شرکت جدید منتقل می شوند که برای نحوه ارایه خدمات و مدیریت منابع انسانی آن نیز برنامه ریزی شده است.
نیکداد افزود: موضوعات بسیاری در ادغام این دو شرکت وجود دارد که قطعا در طرح یکپارچه شدن دو شرکت دیده است برای مثال شرکت آبفار یک شرکت زیانده است چراکه در راستای وصول مطالبات به دلیل یارانه دولتی مسایلی وجود داشته است که با ادغام دو شرکت بایست در راستای درآمد زایی ، وصول مطالبات، ارایه خدمات بصورت متمرکز و دیگر موارد برنامه ریزی شود.
در این میان کارشناسان و کارکنان آبفا و آبفار دارای نقطه نظراتی هستند ، یک کارمند با سابقه شرکت آب و فاضلاب روستایی در این ارتباط به خبرنگار ما می گوید: طرح یکپارچه سازی ، طرح مطلوبی است که می بایست سال ها پیش انجام می‌شد.
کاظمی اضافه می کند: امیدوارم این طرح زودتر نهایی و اجرا شود و مخالفان در این راستا کارشکنی نکنند چراکه این طرح می‌تواند در راستای بهبود خدمت رسانی به روستاییان ،کوچک سازی دولت موثر باشد و وضعیت کارکنان این سازمان را نیز بهبود بخشد.
وی ادامه داد: ادامه فعالیت دو شرکت آب و‌فاضلاب نوعی موازی کاری است و می‌توان با یکپارچه کردن دو شرکت در بسیاری از هزینه ها صرفه جویی داشت.
به گزارش همدان پیام، در مجموع برخی این طرح را در بهبود خدمات موثر دانسته و برخی موانع طرح را اساسی می دانند. وجود تفاوت فرهنگی موجود بین روستا و شهر و ساختار متفاوت اداری و تشکیلاتی حاکم بر دو شرکت  از موانع اجرای این طرح عنوان شده اما گروهی نیز ارایه خدمات بهتر به مشترکین آب شهری و روستایی ، استفاده بهینه از منابع آب شرب وحفظ ذخائر و سفره های آب زیرزمینی را هدف این طرح عنوان کرده و اجرای آن را موفقیت آمیز می‌دانند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com