شناسایی 41 واحد متخلف در کشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  48810 تاریخ انتشار:  1393-05-22 - 05:00 تعداد بازدید:  4463
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

عرضه محصولات لبنی متخلف‌ متوقف شد
شناسایی 41 واحد متخلف در کشور

اقتصادی

رئیس سازمان غذا و دارو: از ابتدای مهرماه  هیچ نوع فراورده لبنی با روغن گیاهی تولید نمی‌شود   ■ مدیرکل استاندارد همدان: نتایج بررسی‌ها دو روز آینده اعلام می‌شود

  شاید با اجرای طرح تحول نظام سلامت در سطح بیمارستان‌های دانشگاهی و دولتی، بیشترین اخبار حوزه سلامت در این ایام معطوف به این رویداد مهم در حوزه سلامت بود، اما با اظهارت اخیر وزیر بهداشت در مورد استفاده برخی از شرکت‌های لبنی از روغن پالم، حوزه سلامت تحت تأثیر حواشی این موضوع قرار گرفت؛ به طوری که در چند روز گذشته بیشترین حجم مصاحبه‌های مسئولان و مدیران حوزه سلامت و صنایع لبنی کشور، پیرامون پیدا و پنهان فراورده‌های لبنی است که از این روغن در محصولات خود استفاده کرده‌اند.
ماجرای روغن پالم از روز دوشنبه‌ هفته گذشته و به دنبال اظهارات وزیر بهداشت درباره استفاده از روغن پالم در برخی فراورده‌های لبنی، آغاز شد.
با این وجود دامنه نگرانی‌ها از مصرف روغن پالم در صنایع غذایی و لبنیات ادامه‌ دارد تا اینکه رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که با تجزیه و تحلیل و جمع‌بندی نتایج به دست آمده از بازرسی‌های انجام شده تا کنون، تخلف تعداد 41 فراورده لبنی مشکوک اعلام شد که بر اساس بخشنامه صادر شده‌ تولید آنها متوقف خواهد شد.
رسول دیناروند با اشاره به اینکه از تعداد 41 متخلف شناسایی شده، 23 مورد آن محرز و 18 مورد نیز مشکوک اعلام شده است، افزود: به محض انجام آزمایش‌های تکمیلی در چند روز آینده، مواردی که تخلفشان محرز شود، پروانه آنها تعلیق می‌شود و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
بازنگری در استانداردهای قبلی
هم‌اکنون استفاده از روغن ارزان و وارداتی پالم در برخی محصولات لبنی مثل خامه قنادی و پنیر فراوری شده مجاز است، اما در اطلاعیه مشترک بین سازمان غذا و دارو و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، آمده است: «با توجه به اینکه در سال‌های گذشته برای فراورده‌های لبنی و فراورده بستنی، استاندارد ملی ایران تدوین شده است که اجازه مصرف چربی گیاهی را صادر می‌کند، مقرر شد به منظور جلوگیری از هرگونه امکان سوء استفاده، استانداردهای مربوط بازنگری شود؛ به نحوی که نسبت به حذف چربی گیاهی یا بهبود ترکیبات اسید چرب گیاهی اقدام شود.»
بر اساس این اطلاعیه «سازمان غذا و دارو نسبت به بازنگری پروانه ساخت فراورده‌های مذکور اقدام کرده است و نتایج فعالیت هر دو سازمان در این رابطه، با هدف کاهش مصرف روغن پالم در محصولات غذایی حداکثر تا پایان شهریور 1393 به اطلاع عموم می‌رسد.» یعنی با این حساب، می‌توان پیش‌بینی کرد که مجوز استفاده از روغن پالم در همه محصولات لبنی، در نیمه دوم امسال ممنوع شود.
در همین ارتباط و با توجه به نتایج و بررسی‌های صورت گرفته در این زمینه برای پیگیری موضوع در استان همدان با معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، مدیرکل استاندارد و مدیرعامل فراورده‌های لبنی استان گفت‌وگو کردیم.
در این‌باره رئیس سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان‌ گفت: هنوز جواب‌ها قطعی نشده است و‌ نتایج آزمایش‌ نمونه‌برداری‌ها‌ مشخص نیست اما نتایج اولیه نشان می‌دهد که واحدهای فراورده‌های لبنی‌ همدان مشکلی ندارد.
ایرج خدادای ادامه داد: هر گونه استفاده از روغن گیاهی ممنوع است. از ابتدای مهرماه دیگر هیچ نوع فراورده لبنی مانند پنیرها و خامه‌های گیاهی و پرچرب  با روغن گیاهی تولید نخواهد شد.
این پزشک در پاسخ با این سؤال که کارخانه‌ها تا قبل از این مجوز استفاده از روغن پالم را داشتند، گفت: تا پایان شهریورماه سال جاری این مجوزها اعتبار دارد  بعد از آن باطل است. مدیرکل استاندارد همدان نیز اظهار کرد:‌ از همان روزی که این خبر‌ مطرح شد همکاران ما برای خرید نمونه به بازار فرستاده شدند‌ نمونه‌های تولیدی‌ از روزهای قبل برای آزمون خریداری شد از آنجا که در همدان آزمایشگاه کاملی‌ برای بررسی نداریم نمونه‌ها به تهران ارسال شد‌ و تا دو روز آینده نتایج اعلام خواهد شد.
بنابراین تا لیست رسمی توسط سازمان استاندارد اعلام نشود نمی‌توان استناد کرد‌ و اگر‌ نیاز‌ باشد، برخی از محصولات‌ تخلف داشته باشند‌ به طور قطع سازمان برخورد خواهد کرد.
فرهاد تیموری ادامه داد: اگر مطرح شود که در تولید یک محصول از مواد غیرمجاز استفاده می‌شود‌ علوم پزشکی به عنوان‌ بخش دولتی باید ورود پیدا کند‌ به دلیل اینکه محصول مغایر با پروانه ساخت تولید می‌کرده است.
وظیفه استاندارد هم‌ این است که‌ استاندارد‌ محصول نهایی را ارزیابی می‌کند و تشخیص می‌دهد که با استاندارد مطابقت دارد‌ یا نه،‌ اگر مطابقت نداشته باشد‌ اجازه تولید داده نمی‌شود.
مدیرعامل فراورده‌های لبنی استان هم گفت: 41 واحد متخلفی که اعلام شده است محصولاتی تولید می‌کردند که در آن روغن پالم بوده نه اینکه متخلف‌ باشند؛ در گذشته با‌ مجوزی که‌ داشتند مجاز بودند محصول لبنی با روغن گیاهی تولید کنند.
محمود رشادی ادامه داد: خوشبختانه تمام محصولاتی که در کارخانه‌های فراورده‌های لبنی‌ استان‌ تولید می‌شود عاری از هر گونه مشکل‌ هستند و مردم همچنان می‌توانند بدون دغدغه استفاده کنند.
وی اضافه کرد: شرکت پگاه 16 کارخانه در سطح کشور دارد که با عنوان صنایع شیر ایران معروف است‌ و خوشبختانه شرکت شیر پگاه همدان فاقد مشکل‌ است.
رشادی همچنین‌ افزود: در همدان 25 کارخانه لبنی دایر است این کارخانه‌ها چندان بزرگ نیستند که خط تولید آنچنانی داشته باشند و روغن پالم استفاده کنند.
البته در پیامک‌ها و در سطح جامعه شایعه شده است که اسامی کارخانه‌های معتبری چون‌ پگاه تمامی استان‌ها، دامداران، چوپان، لبن دوش، میهن، پاژن،‌ هامون، آمل، کاله، دوشینه، صباح، شیر شهد، لبن پارس، تحفه تهران، گل شهد، گل شهد پارس، کوهرنگ، بام لبن تهران، شیرآوران، مهر گلستان، نیکان، گلپایگان، امین، سالم‌نوش، اسپادانا، بهشت، آلاس، آلاله الوند، بابابرفی، نازنین، پاندا میهن، شیر زاگرس، مارال، کالبر، پاکنوش، تبریز، سحر، تارا سبلان، دلفین، رامک، دامغان، الغدیر و سهند نشاط شرکت‌های تولیدکننده لبنیات کشور هستند که در محصولاتشان از روغن پالم استفاده می‌کنند.
باید دید این کارخانجات چه مستنداتی در این‌باره ارائه خواهند کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com