کمبود اعتبار چالش‌ اساسی در بهسازی روستاها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  53215 تاریخ انتشار:  1393-08-26 - 05:45 تعداد بازدید:  3115
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در بازديد معاون وزير بنياد مسكن از روستاهاي تويسركان مطرح شد
کمبود اعتبار چالش‌ اساسی در بهسازی روستاها

اقتصادی

تویسرکان- فاطمه کولیوند- خبرنگار همدان‌پيام: پنج شنبه هفته گذشته اهالی روستاهای مرادآباد، گشانی، کُندر و اشتران، براي طرح‌های هادی، بهسازی و گردشگری میزبان معاون وزیر بنیاد مسکن و جمعی از مسئولان محلی و استانی بودند تا شايد اندكي از مشكلاتشان حل شود.
يكي از طرح هادی و بهسازی روستای مراد‌آباد که فاز نخست بهسازی آن با اعتبار 300 میلیون تومان افتتاح و فاز دوم بهسازی نیز ماه گذشته با حضور مسئولان استانی با اعتبار 150 میلیون تومان کلنگ‌زنی شد، مورد بازدید قرار گرفت.
دومین روستای مورد بازدید اشتران بود که یکی از روستاهای منتخب هدف گردشگری و بافت با ارزش در استان همدان محسوب می‌شود و سپس بازدید از خانه قدیمی و بسیار کهن ‌اردلان خان و قلعه اشتران با 200 سال قدمت در این روستا بود.
پس از روستای اشتران، مسئولان از روستای بسیار زیبای گشانی که بافتی پلکانی با قدمتی 500 ساله دارد، دیدن کردند كه در اين روستاي گردشگري، معاون وزیر و هیأت همراه با پیاده روی دسته جمعی در مدت بیست دقیقه‌ از محله به محله این روستای زیبا دیدن کردند.
همچنین فاز نخست بهسازی روستای کندر با دستان معاون عمرانی بنیاد مسکن کشور افتتاح و به بهره‌برداری رسید.
علی جلالی رئیس بنیاد مسکن شهرستان تویسرکان درباره روند عملیات بهسازی این چهار روستا به خبرنگار ما گفت: عملیات اجرایی در فاز نخست بهسازی روستای مرادآباد شامل تخریب، زیرسازی، جدول‌گذاری، آسفالت، رنگ‌آمیزی و دیوار حائل بوده است و همچنین صدور160 سند مالکیت و مقاوم‌سازی 158واحد مسکن روستایی از دیگر خدمات بنیاد مسکن در روستای مرادآباد به شمار می‌رود.
رئیس بنیاد مسکن تویسرکان درباره بهسازی روستای اشتران گفت: فاز نخست بهسازی روستای اشتران با اختصاص 237 میلیون تومان از اعتبارات ملی بیش از 95 درصد اجرایی شده است.
همچنین برای روستای گشانی در قالب دو فاز کار عملیاتی بهسازی و احیای بافت باارزش این روستا انجام شد، برای بهسازی آن شامل تخریب، زیرسازی، جدول‌گذاری، آسفالت، 617 میلیون تومان اعتبار ملی و 50 میلیون تومان هزینه شد.
جلالی در ادامه به بافت با ارزش روستای گشانی اشاره کرد و افزود: با حفظ بافت سنتی و به کارگیری سنگ فرش و جداره و نماسازی در فاز دوم عملیاتی شده، سند صادر شده در روستای گشانی 259 فقره بوده و 45 واحد مسکن این روستا هم به سبک و سیاق معماری سنتی مقاوم‌سازی شده است.
وي در خصوص بهسازی روستای کندر گفت: فاز نخست بهسازی روستای کندر با صرف 410 میلیون تومان با اجرای طرح بهسازی شامل آسفالت، جداره‌سازی، کف‌سازی، تخریب، احداث پل و دیوار آماده بهره‌برداری شد همچنين 138 مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده و 256 سند در روستای کندر صادر شده است.
معاون عمران روستایی وزير بنیاد مسکن در حاشیه اين بازدید گفت: امروز روستاهای ما عمدتاً زیرساخت‌های اولیه را دارند و سطح زندگی در روستا متحول شده، به نحوی که بسیاری از آنها به دنبال امکانات نوین هستند.
محمدرضا شاملو افزود: روستاها به عنوان مرکز تولیدات غذایی کشور می‌توانند کمک شایان و قابل‌توجهی به اقتصاد کشور که  اقتصاد مقاومتی است داشته باشند و شوراهای اسلامی و دهیاران روستاها یاوران اصلی بنیاد مسکن در روستاها هستند که در تلاشیم با تصویب قوانین کاملتر و بهره‌گیری از امکانات کشور ظرفیت خدمات رسانی به روستاها را افزایش دهیم.
وی به بهره برداری فاز نخست بهسازی روستای کندر اشاره کرد و گفت: با تلاش بنیاد مسکن و مدیران عامل بیش از 410 میلیون برای فاز نخست این روستا هزینه شده است. و هنوز 38 هزار روستا در سطح کشور وجود دارد که متقاضی بهسازی و نوسازی هستند، و 25 هزار روستای بالای 20 خانوار در سطح کشور هنوز بهسازی نشده‌اند.
وي همچنين متذکر شد: هرگونه حفاری‌ باید با هماهنگی دهیار و با مجوز باشد و دستگاه حفار موظف است؛ پس از اتمام کار، تعمیرات لازم را انجام دهد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی هم با توجه به اينكه روستاهای امروز ما به واسطه تغییر و تحول همه‌جانبه با سال‌های ابتدایی انقلاب قابل قیاس نیستند،خواستار توجه بیشتر دولت به بحث بهسازی و نوسازی روستاها شد و بر پیگیری جدی خود در مجلس براي جذب اعتبارات بیشتر تأکید کرد.
به گفته محمدمهدی مفتح، توسعه روستاهایی مثل گشانی و اشتران که بافتی با ارزش و کهن دارند و هدف گردشگری محسوب می‌شوند باید به طورجدی پیگیری شود. البته خدمات قابل توجه بنیاد مسکن در روستای کندر سبب مهاجرت معکوس مردم به روستا شده که خوشبختانه امروز براساس آمار، شاهد برگشت روستائیان مهاجر شهرها هستیم.
وي اعلام كرد: از مجموع 96 روستای بالای 50 خانوار شهرستان تویسرکان، طرح هادی در فازهای مختلف در 35 روستا انجام شده و 18 روستا آماده آسفالت و نیز 14 روستای دیگر براي اجرای طرح هادی در دست اقدام است.
فرماندار تویسرکان در ادامه گفت: افزایش جمعیت مردم روستای کندر نشان‌دهنده خدمات خوب بنیاد مسکن در بهسازی و نوسازی این روستا است که فضای عموی روستاهای ما به واسطه تلاش، تلاشگران بنیاد مسکن و دیگر دستگاه‌های متولی متحول شده است.
سید مهرداد موسوی افزود: مهاجرت معکوس مردم روستای کندر و افزایش جمعیت این روستا از هزار و 100 نفر به یک‌هزار و 300 نفر نشان از تلاش مسئولان متولی در این امر است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان در ادامه با تأکید بر اینکه توجه به روستا، توجه به توسعه پایدار کشور است، به طور قطع می‌توان ادعا کرد مسیر توسعه کشور از روستاها عبور می‌کند.
حسن ظفری از وضعیت فعلی آب شرب در روستاها ابراز نارضایتی کرد و خواستار تخصیص بودجه کافی در برنامه بودجه سال آینده برای گسترش بهسازی و آب شرب روستاها شد.
ظفری گفت: کمبود اعتبار از چالش‌های اساسی در روند بهسازی روستاهاست که متأسفانه اعتبارات قطره‌چکانی برای پاسخ به خواسته‌های مردم در سطح روستا قابل اجرا نیست و امید است که در بودجه سال آینده اعتبارات کافی براي این امر در نظر گرفته شود.
برای توسعه روستاها در سطح ملی شکل‌گیری یک سازمان به عنوان سازمان سیاست‌گذار، برنامه‌ریز و قانون‌گذار لازم است و برای انجام برنامه‌ها و راهبردها در روستاها حضور یک مدیر اجرایی روستا ضرورت دارد.
گفتني است؛ در پایان 132 هزار جلد سند مالکیت روستای کندر به مراد‌بگ جعفری از اهالی این روستا اهدا شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com