زمین‌گیری کارگروه سلامت مقابل سبزی‌های آلوده همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Wed, April 24, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118443 تاریخ انتشار:  1400-04-09 - 08:43 تعداد بازدید:  342
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سبزی فاضلابی در نهاوند ۱۸ساله شد
زمین‌گیری کارگروه سلامت مقابل سبزی‌های آلوده

اقتصادی

 نهاوند-معصومه‌کمالوند- همدان‌پیام: کشت‌ سبزی فاضلابی در چند منطقه شهر نهاوند بی‌اعتنا به شرایط غیر بهداشتی و تهدیدی که در کمین سلامت مردم نهاوند است، همچنان در ۳۵هکتار از اراضی نهاوند در حال کشت، برداشت و مصرف است.
فرماندار وقت نهاوند (حمیدوند) در جلسه اردیبهشت‌ماه ۹۷  بالأخره پرده از این ماجرا برداشت و گفت: مرکز بهداشت نهاوند از طریق رسانه‌ها و مطبوعات، مناطقی که کشت و آبیاری سبزی‌های آلوده در آنجا انجام می‌شود را به مردم معرفی  کرد و سپس براساس مصوبه  کارگروه سلامت و امنیت غذایی هر کجا زمین زراعی با فاضلاب آبیاری شود، تخریب می‌شود.
شبکه‌بهداشت و جهادکشاورزی برای معرفی این مناطق به رسانه‌ها اقدام کرد و  اگرچه با تلاش رسانه‌ها این مناطق معرفی شدند، اما مصوبه‌ای اجرا نشد و همچنان فعالیت‌ها ادامه دارد و فصل کشت سبزی و فعالیت مجدد سبزی‌کاران در نهاوند ادامه دارد.
50 سالی می‌شود که 8 منطقه نهاوند به کشت این خوراکی پرطرفدار اختصاص دارد، اما از این تعداد 35هکتار آن با آب آلوده تغذیه می‌شود و برخلاف برگزاری کلاس‌های آموزشی و دوره‌های بهداشت و تذکر‌های متفاوت و دادگاه و تعهد و...، همچنان کار کشت سبزی را با آب فاضلاب پیش می‌گیرند.

 ورود مدعی‌العموم به کشت سبزی آلوده
در آخرین پیگیری‌ها که مربوط به خرداد ماه سال گذشته است(۹۹) دادستان نهاوند هم به عنوان مدعی‌العموم به موضوع مقابله با کشت سبزی‌های آلوده در نهاوند  ورود کرده و از تشکیل پرونده‌قضایی برای متخلفان خبرداد.
عباس آزادبخت گفت: با دریافت گزارش‌هایی درخصوص آبیاری اراضی حومه شهر نهاوند که در آن سبزیجات با آب فاضلاب کشت می‌شود، این موضوع را به لحاظ سلامت و بهداشت مردم در دستور کار قرار دادیم و با توجه به شیوع بیماری کرونا و همچنین فصل گرما و بیماری‌های گوارشی از طریق اداره‌حفاظت از محیط‌زیست، جهادکشاورزی و مرکز بهداشت این موضوع در دست بررسی و اقدام است.
وی همچنین تأکید کرده بود که با توجه به گزارش‌های دریافتی، این سبزیجات با فاضلاب و پساب شیمیایی آبیاری می‌شوند و حکایت از آلودگی‌های میکروبی بسیار شدیدی دارند که برای سلامت عمومی مردم مضر است. بنابراین به عنوان مدعی‌العموم به موضوع ورود کرده و با تشکیل پرونده قضایی برای خاطیان با آنها برخورد قانونی صورت می گیرد.

 سلامت امنیت غذایی بی‌تفاوت به جان مردم
بررسی کشت‌های سبزی آلوده در شهرستان نهاوند در جلسات و کمیته سلامت و امنیت غذایی با حضور فرمانداری، شبکه بهداشت‌ودرمان، محیط‌زیست، اداره آب‌وجهاد کشاورزی بارها مطرح و پس از حدود ۱۷سال هنوز  به نتیجه‌ای نرسیده است.

 کشت سالم فقط در2 منطقه
تنها 2 منطقه استادیوم و حاشیه ورزشگاه علیمرادیان با آب قنات آبیاری می‌شود و مابقی با آب فاضلاب تغذیه می‌شود و باید تعطیل شود.
 نهر شعبان و سبزی‌های مرگ‌آور
 سبزی‌هایی که در نهر شعبان در زیردست شهر مشروب می‌شوند، با استناد به نمونه‌‌گیری‌های انجام ‌شده، آلودگی آب آبیاری این مزارع بسیار بالاست و چون تمام فاضلاب‌های خام نهاوند وارد این نهر شده است سبزی این مزارع را کاملاً آلوده می‌کند و به هیچ وجه قابل تغذیه نیست.
مزارعی هم که با نهر راج آبیاری می‌شود، به‌ دلیل داشتن فاصله کمتر با شهر، آلودگی کمتری وارد آن می‌شود و از نظر سلامت، سبزی این مزارع تا هنگامی که بیماری خاصی شیوع پیدا نکند قابل قبول است.

  قدمت اجرا نشدن مصوبه انهدام کشت سبزی آلوده ضامن بی‌توجهی
متأسفانه پس از چندین سال در کمیته سلامت و امنیت غذایی شهرستان نهاوند این موضوع به عنوان اولویت مطرح شده است، اما هنوز حل نشده و بلاتکلیف است و در این غفلت هم اراضی بسیاری هم  در حومه شهر با این آب‌های آلوده تغذیه  می‌شوند.
آنچنان که مسئولین بهداشت در شهرستان می‌گویند و بارها هم تأکید داشته‌اند؛ اهمیت این موضوع در فصل گرما و با توجه به مصرف بالای این محصول توسط خانواده‌ها و امکان شیوع بیماری‌های گوارشی و انگلی بیشتر است.

 2بخش از اراضی کشت بسیار ناسالم است
رئیس مرکز بهداشت نهاوند بیان کرد: مزارع کشت سبزی در شهرستان شامل 4بخش است که از این 4 بخش فقط مزارع 2بخش شهرستان با آب سالم آبیاری می‌شوند و 2بخش دیگر از آب فاضلاب خام و بدون تصفیه استفاده می‌کنند و سبزی این مزارع دارای آلودگی بسیار بالایی است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com