رفع تحریم صنعت استان را جان می بخشد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67426 تاریخ انتشار:  1394-10-28 - 05:45 تعداد بازدید:  2359
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رفع تحریم صنعت استان را جان می بخشد

نویسنده : محمود رمضانی

اقتصادی

 فعالان بخش خصوصی کشور در هفته‌های گذشته به انتظار رفع تحریم‌ها نشسته‌اند. تا با برداشته شدن سایه تحریم‌ها از اقتصاد ایران دور شود، امیدها به خروج سریع‌تر اقتصاد ایران از رکود نیز زنده می‌شود. هر چند فعالان اقتصادی همه امیدهای خود را به رفع تحریم‌ها بسته‌اند اما برخی مسئولان اقتصادی کشورمان به صراحت می‌گویند که رفع تحریم‌ها برای اقتصاد ایران معجزه نمی‌کند.
در این خصوص باید گفت با وجود شكاف بزرگي که ميان آنچه انتظارات عمومي از اثر لغو تحريم‌ها تلقي می‌کند با آنچه واقعيت دارد، وجود دارد اگر اين شكاف را درست مديريت نكنيم، ممكن است آن شرايط بدتر از شرايط فعلي كه تحريم است، بشود. يعني شكل‌گيري انتظارات فراتر از واقعيت براي شرايط پس توافق اين خطر را دارد كه در صورت مواجهه با واقعيت اعتماد عمومي خدشه‌دار شود. در حال حاضر نه تنها در ميان عامه مردم كه برخي مديران نيز تصور مي‌كنند با توافق هسته‌اي، همه مسائل كشور حل مي‌شود در حالي که اين موضوع صحت ندارد.
با این حال رئیس اتاق اصناف استان همدان در گفت وگو با همدان پیام اظهار کرد: برداشته شدن تحریم‌ها برای رونق اقتصادی و تپیدن قلب بازار از چند منظر مورد اهمیت است یکی آنکه همین کلمه «برداشته شدن» تأثیر روانی زیادی در تمام طیف‌های اقتصادی خواهد داشت و نکته مثبتی در رشد اقتصاد است.
حمیدرضا فرسایی‌وحید با بیان این مطلب افزود: در بخش دیگر مبالغ بلوکه شده کشور که قرار است برگشت بخورد به خزانه کشور بازخواهد گشت که قطعاً راهکار لازم برای به کارگیری این منابع در زمینه سیاست‌های کلان اقتصادی اتخاذ شده است.
وی دیگر مبحث تحریم‌ها را بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور اعلام کرد و افزود: با آغاز تحریم‌ها بانک‌ها ضرر و زیان زیادی در خصوص منابع دیدند که قطعاً برجام تأثیر زیادی بر رونق منابع بانک‌ها خواهد داشت.
وی در خصوص تسهیل در صادرات کالاها پس از برداشته شدن تحریم‌ها گفت: افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی رشد اقتصادی را به دنبال دارد و این خود باعث رونق اشتغال و کسب و کار اصناف خواهد شد.
رئیس اتاق اصناف استان با بیان اینکه نمی‌توان انتظار داشت که برجام در کوتاه مدت منجر به شکوفایی اقتصاد ایران شود گفت: معتقدم که حداقل 8 الی 9 ماه زمان نیاز است تا تأثیر برداشته شدن تحریم‌ها در بازار و سفره مردم دیده شود و سال 95، سال پربار با رونق اقتصادی جهشی برای کشور و استان خواهد بود.
یک کارخانه‌دار و تولیدکننده استانمان هم گفت: اگر رفع تحریم‌ها جهت‌دار باشد و منابع آزاد شده به طور صحیح وارد چرخه تولید و اقتصاد شود می‌توان گفت که رفع تحریم‌ها و برجام به نفع مردم بوده است.
بهزاد شباب بیان کرد: باید منابع بلوکه شده که پس از رفع تحریم‌ها آزاد می‌شود برای زیرساخت‌های کشور هزینه شود در غیر این ‌صورت با هزینه شدن این منابع کلان در سایر بخش‌ها صرف دادن آمار، همچون گذشته وضعیت کشور را بدتر و تورم را افزایش خواهد داد.
این تولیدکننده واحد نساجی استانمان اظهار کرد: در کشور ما منابع و قوانین لازم وجود دارد اما اجرا بسیار ضعیف است. برای مسئولان آمار مهمتر از کیفیت کار است. گاهی شاهد کلنگ‌زنی پروژه‌هایی هستیم که مشخص است فقط منابع کشور برای آن هدر رفته است. شباب نگاه به برجام را نگاهی بلندمدت، تولیدی و سازنده دانست و گفت: تنها در این صورت است که منابع حاصل از برجام برای مردم و تولیدکنندگان قابل لمس و مشهود خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: دولتی که با شعار تدبیر و امید آمده است اگر از برنامه خود کمی منحرف شود تمام امیدهای مردم با ناامیدی مبدل خواهد شد هر چند هم‌اینک هم ناامیدی در بین مردم رخنه کرده است.
این کارخانه‌دار گفت: در صنف نساجی با وجود حاکم شدن تحریم‌ها به دلیل آنکه مردم مجاب به استفاده از کالای داخلی بودند تأثیر مثبتی را روی تولیدات و استفاده از تولید داخل شاهد بودیم که با رفع تحریم‌ها و از بین رفتن رقابت بین تولیدکنندگان داخلی باید دولت به فکر حمایت از این نوع تولیدات و سایر محصولاتی که با وجود تحریم جان دوباره گرفته بودند باشند در این زمینه لازم است منابع درست هزینه شود و قانون درست اجرا شود.
امیرحسن مسعودیان دیگر تولیدکننده استانمان نیز منافع حاصل از رفع تحریم‌ها برای فعالان اقتصادی را تسهیل در برقراری ارتباط با تجار و تولیدکنندگان خارج از کشور و حضور در نمایشگاه‌های خارجی برای عرضه کالا می‌داند و می‌گوید: علاوه بر این موارد، خریدهایی که ما از شرکت‌های خارجی داشتیم (به جای خرید نقدی) به صورت خرید اعتباری از سیکل منابع اعتباریِ بانکی مشابه بود و مهمتر اینکه با توجه به اینکه تولیدکنندگان ایرانی هم اینک با رقبای ترک و آسیای جنوب شرقی مواجه هستند این رقبا سودی تا حدود 10 الی 15 درصد برای ما داشتند و وقتی ما به طور غیرمستقیم خریدها را انجام می‌دادیم همان 15 درصد سود هم (7 درصد هزینه ارسال وجه توسط بانک+8 درصد سود واسطه‌ها) عملاً به جیب منابع واسط می‌رفت و توان رقابت صنعت داخلی را از بین می‌برد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com