«اليت» عدالت را در شهر ايجاد کرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83752 تاریخ انتشار:  1396-11-16 - 05:45 تعداد بازدید:  1141
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

«اليت» عدالت را در شهر ايجاد کرد

اقتصادی

■ مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک: با اجراي طرح "اليت" تعداد پارك در خيابان‌هاي اصلي تا 4 برابر افزايش يافته است
■ رئيس پليس راهور: روزانه 44 خودروی نوشماره به چرخه ترافیک همدان اضافه مي‌شود

 پاركينگ‌هاي هوشمند حاشيه‌هاي شهر در راستاي مديريت فضا و تقسيم آن بين همه مردم، در همدان ايجاد شد.
پاركينگ‌هاي هوشمند (اليت) متعلق به شهرداري مشهد است كه با سرمايه‌گذاري‌هاي 895 ميليون تومان در 17 معبر اصلي شهر همدان در حال اجراست وقرار است اجراي اين طرح تا 23 معبر افزايش يابد. احتمالاً شهرستان بعدي كه اين طرح در آن اجرا شود، ملاير خواهد بود.
طبق اعلام، اجراي طرح اليت در شهر همدان موجب شده تا دست‌كم پارك خودرو در برخي معابر مانند خيابان بوعلي از پارك 500 خودرو به 2 هزار مورد برسد و پارك‌هاي دوبله به حداقل برسند؛ زيرا پس از اجراي طرح هزينه‌هاي تعيين شده تا حدودي مردم را از پارك‌هاي خودرو به مدت طولاني در معابر اصلي باز داشته است.
مدیرعامل شرکت ترافیک هوشمند الیت كه در نشست خبري در همدان  درباره تراكنش‌هاي توقف خودروها بر اساس اپليكيشن موجودگفت: در سال 89، توقف‌هاي زير نيم ساعت، 25 درصد بود كه در سال 96 به 75 درصد رسيده است.
سیدحسین هاشمی زادگان ادامه داد: اين يعني خودروهايي كه سعي مي‌كنند كمتر از نيم ساعت در معابر اصلي پارك كنند، حدوداً به 3 برابر رسيده‌اند و اجازه پارك براي ساير افراد در اين معابر به 3 برابر افزايش يافته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان هم در اين جلسه اعلام كرد: آمار نشان مي‌دهد سال گذشته حدود 18 هزار وسيله نقليه نوشماره و در 10 ماهه سالجاری نیز 14 هزار دستگاه به استان وارد شده است که به‌صورت ميانگين در يك روز 44 دستگاه يا هر 2 ساعت يك خودرو به تعداد خودروهاي استان افزوده مي‌شود و 80 درصد آن در مركز استان است بنابراين با وجود چنين حجمي از خودرو قادر نيستيم پاركينگ‌هاي طبقاتي در استان ايجاد كنيم.
علي فكري افزود: در طرح پاركبانان سنتي كه پيش از اين در برخي معابر اجرا مي‌شد هم موفق نبوديم؛ چون هر كدام از آنها به دلخواه خود مبلغي دريافت مي‌كرد و قابل كنترل هم نبود ضمن اينكه آنها حتي براي پارك يك دقيقه‌اي هم وجه دريافت مي‌كردند.
وي افزود: دغدغه ما اين بود كه تبصره 2 ماده 15 قانون اساسي كه بايد نيم ساعت اول پارك خودرو رايگان باشد. به طور دقيق اجرا شود و 100 درصد درآمدها از اجراي اين طرح به حساب خزانه واريز و سپس براي احداث پاركينگ‌ها در اختيار شهرداري قرار بگيرد. بنابراين پس از مشاهده اين طرح در شهر تصميم گرفتيم كه آن را وارد همدان و در 23 معبر شهر اجرا كنيم.
رئیس پلیس راهور استان ادامه داد: اين طرح موجب شد تا حدود 30 درصد كارمندان و بازاريان كه پيش از اين خودروهاي خود را در خيابان‌ها پارك مي‌كردند ديگر از خودروي شخصي استفاده نكنند.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک هم در اين زمينه گفت: شهرداري هر چقدر هم پاركينگ طبقاتي بسازد، نمي‌تواند پاسخگوي عرضه خودرو باشد. بنابراين بايد پارك خودروها را مديريت و فضاي شهري را به صورت عادلانه بين مردم توزيع كنيم كه قطعاً براي رانندگان هزينه‌بر خواهد بود. اما هدف درآمدزايي نيست؛ چون طبق قانون تمام درآمد از اين راه به ساخت پاركينگ اختصاص مي‌يابد.
احسان صباغي در توضيح به سؤال خبرنگار همدان‌پيام گفت: پس از مطالعات ترافيكي از كل 114 معبر اصلي در شهر همدان 23 معبر به اجراي طرح اليت اختصاص يافته كه در حال حاضر در 17 معبر در حال اجراست.
وي ادامه داد: پس از اجراي طرح اليت‌، به عنوان مثال در خيابان بوعلي كه ظرفيت پارك 130 دستگاه خودرو را دارد و در طرح سنتي حدود 500 خودرو مي‌توانستند در اين خيابان پارك شوند، اكنون به بيش از 2 هزار پارك خودرو افزايش يافته است.
در ادامه معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری در پاسخ به سؤال خبرنگار همدان‌پيام مبني بر اينكه تمام معابر اصلي و بسياري از كوچه پس‌كوچه شهر به پاركينگ تبديل شده، براي حل اين معضل چه زماني به ساخت پاركينگ‌هاي طبقاتي سرعت مي‌دهيد، گفت: براي ساخت پاركينگ‌هاي طبقاتي بايد زمين‌هاي مركز شهر را در نظر بگيرم كه گران هستند ضمن اينكه چون ساختار اين پاركينگ‌ها سازه سنگين است، هر يك متر 5/1 ميليارد تومان هزينه مي‌برد كه براي ساخت يك پاركينگ حدود 70 ميليارد تومان هزينه لازم است و اين رقم كوچكي نيست.
موسي رسولي ادامه داد: در حال حاضر ظرفيت 2 هزار و 700 واحد پارك در پاركينگ‌هاي طبقاتي در شهر همدان وجود دارد كه از برنامه عقب هستيم و تاكنون بايد 10 هزار ظرفيت پارك ايجاد مي‌شد.
وي بيان كرد: ساخت پاركينگ در شهر همدان در دستور كار ويژه شهرداري است كه تا سال آينده بتوانيم پاركينگي ايجاد كنيم.
رسولي در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره سهم شهرداري از اجراي طرح اليت در همدان گفت: 35 درصد از ميزان سود به شهردار مشهد تعلق مي‌گيرد.

 

 مزاياي مديريت پارك حاشيه:
■ عدالت در توزيع فضاي پارك
■ كمك به كاهش ترافيك شهري
■ افزايش امنيت خودروهاي پارك شده
■ كاهش آلودگي هوا
 نحوه فعاليت پاركبانان در پاركينگ‌هاي حاشيه:
- محاسبه زمان توسط خودرو:
مدت زمان توقف خودرو از ساعتي كه براي اولين‌بار پلاك خودرو توسط پاركبان ثبت مي‌شود، آغاز مي‌گردد.
پاركبان در بازه‌هاي زماني 30 دقيقه‌اي، پلاك خودرو را براي محاسبه زمان پارك ثبت مي‌نمايد. فاصله زماني بين اولين و آخرين ثبت پلاك توسط سرور مركزي به عنوان مدت زمان توقف خودرو تعيين مي‌شود.
تعداد دفعات ثبت پلاك توسط پاركبان ارتباطي با هزينه توقف خودرو ندارد و پاركبان فقط موظف به ثبت پلاك خودرو است. محاسبه هزينه توقف خودرو در سرور مركزي با لحاظ نمودن نيم ساعت توقف اوليه رايگان، به صورت خودكار اعمال مي‌گردد.
 ساعت بهره‌برداري
ساعت كار پاركبانان در پاركينگ‌هاي حاشيه، از ساعت 7:00 الي 21:00 بوده و خارج از اين ساعت كسر شارژ صورت نمي‌گيرد.
 نحوه شارژ پلاك خودرو
شهروندان گرامي مي‌توانند به روش‌هاي زير اقدام به شارژ پلاك خودروي خود نمايند:
■ از طريق مراجعه حضوري به پاركبانان
■ مراجعه به سايت: www.eliteit.ir
■ استفاده از نرم‌افزار همراه پارك
 پيامك رايگان كسر شارژ پلاك خودرو
پيامك رايگان كسر شارژ پلاك خودرو، پيامكي است كه هر بار پس از كسر شارژ به صورت رايگان براي شهروندان ارسال مي‌گردد.
اطلاعات اين پيامك شامل: محل پارك خودرو، ميزان هزينه كسر شده، زمان و تاريخ پارك و ميزان شارژ باقي مانده خودرو
 نحوه فعال‌سازي
1- روش حضوري:
با مراجعه به دفتر امور مشتركين واقع در بلوار فاطميه، روبه‌روي سه‌راه فرهنگ، پلاك 90، شركت ترافيك هوشند اليت
 مدارك مورد نياز: 1) اصل كارت ملي 2) اصل كارت خودرو
2- روش غيرحضوري:
شهروندان مي‌توانند با ارسال عكس پشت و رو از كارت خودرو و كارت ملي خود به شماره تلگرام 09028001901 نسبت به فعال‌سازي پيامك كسر شارژ پلاك خودرو اقدام نمايند.
نكته: اين پيامك كاملاً رايگان بوده و براي فعال‌سازي و يا ارسال آن هيچگونه هزينه‌اي از شهروندان دريافت نخواهد شد.
 دريافت نرم‌افزار از طريق وب‌سايت www.eliteit.ir


بازگشت
نظرات بینندگان :
مرتضی - 1397-04-03
سلام ما که تا حالا پارکینگی در سطح شهر که توسط شهرداری ساخته شده باشه ندیدیم و همه در بخش خصوصی بوده در ضمن مگر از مردم مالیات و عوارض گرفته نمی شود و جالب این است که اعلام می کنند که اگر عوارض پرداخت نشود در زمان معین مشمول دیر کرد می شود که همان ربا است پس بخورید نوش جان
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com