1403-01-251403-02-04bool(false) محصولات تراريخته مجوز کشت ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111348 تاریخ انتشار:  1399-06-10 - 08:34 تعداد بازدید:  509
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استاد دانشگاه در گفت‌وگو با همدان‌پيام:
محصولات تراريخته مجوز کشت ندارد

نویسنده : غزل اسلامي

اقتصادی


 بعد از انتشار گزارش «محصولات تراريخته در همدان توليد مي‌شود» در روزنامه همدان‌پيام، از دفتر پروفسور علي کرمي متخصص بیوتکنولوژی پزشکی و فوق‌تخصص مهندسی ژنتیک در ايران اعلام کردند که حاضرند اطلاعات بيشتري درباره محصولات دستکاري‌شده ژنتيک در اختيار خبرنگار همدان‌پيام بگذارند.
پیش از این متخصصان تغذیه و اساتید دانشگاه در همدان حاضر به گفت‌وگو در این زمینه با خبرنگاران نشده بودند. درصورتی که بسیاری از مردم به دنبال این هستند تا محصولات تراریخته را بشناسند تا بتوانند برای انتخاب و مصرف خوراکی خود تصمیم بگیرند.
پیش از این تنها یکی از اساتید دانشگاه مرتبط با تغذیه از وجود ۹۳ نوع محصول تراریخته در بازار ایران خبر داده و به خبرنگار همدان پیام گفته بود سر فرصت اسامی آنها را منتشر می‌کنم.
اين استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌ا... (عج) هم در اين گفت‌وگوي تلفني گفت که بسیاری از اساتید دانشگاه جرأت نمی‌کنند درباره محصولات تراریخته صحبت کنند چون ممکن است مشکلاتی برای آنها به وجود بیاید. لابی تراریخته که متأسفانه توسط برخی مدیران هم حمایت می‌شود با فشار و شکایت از اساتید دانشگاه جوی از ترس و هراس را در بین آنها ایجاد کرده‌اند که مانع اظهارنظر شفاف آنها در اين زمينه شده می‌شود.
وی ادامه داد: از حدود 7 سال پيش صدها استاد برجسته دانشگاه در حوزه تراريخته اظهارنظر و اطلاع‌رسانی مي‌کردند اما با فشارهايي که براي ايجاد محدوديت به ما آوردند اکنون فقط تعداد اندکی آماده حضور در رسانه‌ها هستند. ولی با اين حال خوشبختانه در چند سال گذشته با کمک رسانه‌ها آگاهی مردم به‌شدت افزایش پیدا کرده است.
کرمی سپس بر وجود ده‌ها محصول تراريخته در بازار ايران تأييد کرد و گفت که هیچ‌گونه تراریخته‌ای در کشور مجوز کشت ندارد و تمام محصولات تراریخته منشأ وارداتی دارند که  از آنها انواع مواد غذایی ساخته می‌شود  که در بازار عرضه مي‌شوند.
به گفته وي، اصلی‌ترین واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته شامل سويا، کلزا، کانولا، ذرت‌ها، پنبه و اکثر روغن‌هاي نباتي است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد:‌ همه سوياها، روغن‌هاي سويا و مشتقات سويا، تمام ذرت‌هاي وارداتي و مشتقات آن از اين دسته هستند اما دانه‌هاي آجيلي سويا تولید داخلی تراريخته نيستند و با خيال راحت مي‌توانيد آنها را استفاده کنيد.
وي گفت: هیچ‌کدام از غلات مثل گندم، آرد گندم، ذرت، برنج، سویا و کلزای کشت داخل و میوه‌ها، صیفی‌جات، سبزیجات و روغن‌های تولید داخل تراريخته نیستند. همين‌طور روغن‌هاي آفتابگردان "خالص"، کنجد و زیتون‌ها در هيچ‌جاي دنيا تراريخته نيستند.
کرمي توضيح داد: مشتقات اين محصولات ممکن است انواع خوراکي‌ها از جمله کيک و شکلات و چيپس و غيره باشد اما نمي‌توانيم همه خوراکي‌ها را از سبد غذايي خود حذف کنيم. بنابراين نبايد زياد سخت بگيريم چون خوردن به مقدار کم اشکال ندارد.
اين فوق‌تخصص مهندسی ژنتیک گفت: هرچند پنبه تراریخته خوراکي نيست اما از آنها محصولاتي مانند نوار بهداشتی، دستمال کاغذي، پوشک بچه، باند، پانسمان و البسه زیر توليد مي‌شود که ممکن است مصرف طولانی آن آلرژي ايجاد کنند.
وي بيان کرد: اگر کسي مي‌خواهد به‌هيچ وجه تراريخته وارد بدن او نشود بايد از روغن‌هاي کنجد، آفتابگردان و زيتون استفاده کند و یا روغن‌های ارگانیک تولید داخل مصرف کند. حتي خود من که به هيچ‌وجه روغني غير از روغن‌هاي کنجد و زيتون استفاده نمي‌کنم اما گاهي مواد غذايي مانند کيک و امثال آن را از بيرون تهيه مي‌کنم که ممکن است درصد بسیار اندگی از این روغن‌ها در آنها وجود داشته باشد.
اين استاد دانشگاه علوم پزشکی بقيه‌ا... تهران افزود: به‌خاطر اطلاع‌رسانی و ارتقا آگاهی مردم در مورد حقایق تراریخته‌ها، در چند سال گذشته به‌شدت از سوي طرفداران افراطی تراریخته‌ها مورد تخریب و توهین قرار گرفته و با اتهام دروغ و نشر اکاذیب؟! به دادگاه کشانده شده‌ایم و البته تبرئه شده‌ايم.
کرمي ادامه داد: هدف این افراد فقط یک کلمه است "مطالبه مردمی ممنوعيت واردات، کشت و استفاده از محصولات تراريخته را پيگيري نکنم، اما من و تعدادي ديگر از اساتيد دانشگاه کوتاه نيامده و تاکنون موفق شده‌ايم اجازه ندهيم محصولات تراريخته‌ در ايران کشت شود و به‌شدت پیگیر هستیم تا واردات میلیون‌ها تن تراریخته هم متوقف شود و تولید داخلی تقویت شود.
اين تحصيلکرده در دانشگاه‌هاي دانمارک و آمریکا ادامه داد: آنها چند سال است که در تلاش هستند تا در سيستان و بلوچستان پنبه تراريخته کشت کنند. اما اساتید دانشگاه با اطلاع‌رسانی از خطرات کشت پنبه تراریخته تاکنون جلو آن را گرفته‌اند. اما همه مي‌دانيم پاکستان که هم‌مرز کشور ما است چهارمين توليدکننده پنبه در دنيا است که اکثر آنها تراريخته هستند و لابی طرفدار تراریخته نقشه کشيده‌اند در ايران هم اين کار را انجام بدهند اما تاکنون جلوي آنها را گرفته‌شده و امیدواریم وزیر کشاورزی هرگز اجازه ندهند در خاک ایران ترایخته کشت شود و وزارت صمت هم جلوي واردات تراریخته را بگیرد.
وي افزود: اما متاسفانه برخی مدیران در دولت حامي کشت محصولات دستکاری شده ژنتيکی یا تراریخته‌ها هستند و تلاش مي‌کنند تا در ايران اين محصولات را کشت کنند ولی تاکنون مجوز کشت صادر نشده اما با کمال تأسف مافیای تراریخته که در اختیار چند نفر است سالانه 10 ميليون تن محصولات دستکاري‌شده ژنتيک وارد کشور و سفره مردم می‌کنند که از مجلس درخواست داریم در سال جهش تولید جلوي این واردات گرفته شده و از کشاورزان برای تولید محصولات سالم و ارگانیک و غیر تراریخته داخلی حمایت شود.
کرمي گفت: سرکرده تراريخته در ايران بهترين برنج ايراني یعنی «طارم مولايي» را 20 سال پیش به فیلیپین برد و تراريخته کرد و در کشور در سال 83 کشت کرد که بعد متوقف شد ولی در سال 94  يک کشاورز در استان گلستان مجدد این برنج تراريخته را کشت کرد که نام و عکس اين کشاورز و عکس شالیزار او منتشر شده و همه او را شناختند.
 وي با بيان اينکه، اما از آن به‌بعد سندي نداريم که نشان بدهد محصول تراریخته‌ای به‌اين صورت در ايران کشت شده باشد، گفت: تراريخته به‌صورت پنهاني در ايران کشت مي‌شود و ما هم شک داريم ولی امیدواریم که درست نباشد و کشاورزان باید بسیار مراقب باشند تا مانند آن برنج‌کار گلستانی فریب نخورند و هر بذری را نکارند.
کرمي ادامه داد: اگر کسي بخواهد بذر تراریخته کشت کند بايد از وزارت جهاد کشاورزي، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت از محيط زيست مجوز دريافت کند که وزير جهاد کشاورزي هم چندي پيش اعلام کرد تاکنون هيچ تراريخته‌‌اي در ايران کشت نشده است.
وي افزود: با همه اين احوال هنوز نتوانسته‌ايم مانع واردات حجم عظیم تراريخته شويم زیرا این مافیا بسیار قدرتمند است به‌همين دليل مردم پويش «توقف واردات تراريخته» را ايجاد کرده‌‌اند که مردم مطالبه کنند تا مجلس و قوه قضائیه جلو اینها را بگیرند شما هم در استان همدان اطلاع‌رسانی کنید.
کرمي گفت: ما باید به تولید مواد غذايي سالم و ارگانیک در شأن ملت بزرگ ایران بپردازیم و اجازه ندهيم تراریخته و سموم و علف‌کش‌های خطرناک شیمیایی وارد سفره‌هاي مردم شوند، چون مواد غذايي ناسالم سبب انواع سرطان‌ها و بيماري‌ها می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com