1403-01-221403-02-01bool(false) چشم به‌راهی جوانان جویای کار به‌ طرح کهنه خاک‌خورده ذوب‌آهن غرب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119728 تاریخ انتشار:  1400-06-28 - 07:00 تعداد بازدید:  172
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

چشم به‌راهی جوانان جویای کار به‌ طرح کهنه خاک‌خورده ذوب‌آهن غرب

اقتصادی

 کشور ایران براساس آمار 2سال پیش سالیانه دارای ۲۰۰ تا ۲۵۰هزار تُن مصرف فرومنگنز بوده که از این میزان مصرف تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد آن در کشور تولید می‌شود و به ناچار بخش بیشتر مصرف موردنیاز کشور باید از سایر کشورها تأمین شود.
به‌گزارش ایسنا، فرومنگنز از ترکیب اکسیدمنگنز در دمای بالا و حالت مذاب با وجود کربن به‌صورت زغال‌سنگ یا کک به دست می‌آید، منگنزها در صنایع متالوژی، شیمی، الکترونیک، سرامیک، تولید لاک‌های رنگی کاربرد دارند و مهمترین کاربرد منگنز در صنعت، تهیه آلیاژهای آهن و به‌ عنوان ماده اصلی برای چدن و فولاد است ضمن اینکه فرومنگنز یکی از مهمترین عناصر آلیاژی است که خواص مکانیکی، قابلیت سخت‌پذیری و کاهش میزان گوگرد را دارد.
ذوب‌آهن غرب کشور مربوط به سهام شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور(سهامی عام) واقع در منطقه چهاردولی شهرستان اسدآباد در سال 1390 با ظرفیت تولید ۷۰ هزار تُن شمش چدن پس از سال‌ها انتظار با حضور معاون اول رئیس‌جمهور وقت محمدرضا رحیمی و جمعی از مسئولان کشوری، استانی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.
این طرح به عنوان یکی از طرح‌های بزرگ صنعتی شهرستان که عملیات اجرایی آن در سال ۷۳ آغاز شده بود افتتاح و راه‌اندازی آن برای شهرستانی که تنها نیم درصد صنعت استان را داشت می‌توانست اتفاق خوشی برای مردم منطقه و اشتغال جوانان بومی منطقه باشد.
اما این طرح تنها پس از 3 ماه از تولید شمش چدن سرانجام به دلیل مقرون به صرفه نبودن و نداشتن توجیه اقتصادی و پاره‌ای از مشکلات آلایندگی زیست‌محیطی فعالیت خود را به منظور تغییر خط‌تولید خود از شمش چدن به فرومنگز متوقف کرد تا این‌بار با نام جدید کارخانه فرومنگنز پا به عرصه تولید بگذارد.
این پروژه صنعتی در حال‌حاضر از سال 1390 تاکنون به عنوان یکی از طرح‌های راکد شهرستان بوده که مردم منطقه منتظر بازگشت آن به چرخه تولید هستند و اگر بخواهیم قدمت این طرح را کنکاش کنیم طرح فوق یکی از طرح‌های کهنه ۲۷ساله شهرستان بوده که جوانان جویای کار۲۷سال پیش منتظر بهره‌برداری این طرح بودند و اینک فرزندان همان جوانان چشم به راه خبر خوش افتتاح این طرح و اشتغال آنان در این واحد بزرگ صنعتی هستند، اما روند وارد چرخه تولید شدن کارخانه فرومنگنز شهرستان اسدآباد در چه مرحله‌ایست؟

 بهره‌برداری کارخانه ذوب‌آهن اسدآباد تا اواخر آبان‌ماه
مدیرعامل ذوب‌آهن اسدآباد در گفت‌وگو با ایسنا، از افتتاح و بهره‌برداری کارخانه ذوب‌آهن این شهرستان تا اواخر آبان‌ماه سالجاری خبر داد و گفت: کارخانه ذوب‌آهن اسدآباد (کارخانه فرومنگنز) برای افتتاح و راه‌اندازی توسط سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی در حال اورهال و تعمیر و بازسازی تأسیسات و ماشین‌آلات این واحد صنعتی بوده و براساس قرارداد منعقد شده زمان اورهال کارخانه ۶ ماه خواهد بود.
یونس گوهری با بیان اینکه از 3 ماه پیش اورهال و تعمیر تأسیسات و ماشین‌آلات واحد آغاز شده و کارها به‌ خوبی درحال پیش رفتن است، افزود: براساس قرارداد سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی در اواخر آبان‌ماه کارهای اورهال و تعمیرات و بازسازی این واحد صنعتی بزرگ شهرستان به پایان می‌رسد.
وی بیان کرد: این واحد صنعتی اگر در بحث واردات مواداولیه خود و تأمین کک لازم با مشکل مواجه نشود طبق پیش‌بینی‌ها در بازه زمانی تعیین شده افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد.
گوهری با بیان اینکه در سال 1390 کارخانه ذوب‌آهن اسدآباد به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی و تغییر خط‌تولید خود از شمش چدن به فرومنگنز تعطیل شده است، افزود: با پیگیری مسئولان استان و شهرستان در حال‌حاضر طرح فوق توسط ذوب‌آهن به سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی به‌ نام شرکت" برسم لعل "به مدت 5 سال اجاره داده شده که در صورت قابل‌قبول بودن فعالیت آن، مدت اجاره تمدید می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این واحد صنعتی ظرفیت تولید ۲۲هزار تُن فرومنگنز در سال را خواهد داشت، گفت: در ماه‌های اولیه آغاز به فعالیت به‌طورقطع ظرفیت تولید کمتر خواهد بود.
گوهری فرومنگنز را از آلیاژهای استراتژیک برشمرد و افزود: این محصول دارای ظرفیت مصرف بالایی در کشور در استفاده از فولادسازی‌ است و اجازه صادرات به خارج از کشور را ندارد.
وی با بیان اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد فرومنگنز موردنیاز کشور در داخل کشور تولید شده و مابقی از سایر کشورها وارد می‌شود، گفت: کشور ایران بر اساس آمار مربوط به 2 سال پیش دارای ۲۰۰ تا ۲۵۰هزار تُن مصرف فرومنگنز بوده که با توجه به ظرفیت اسمی کارخانه فرومنگنز اسدآباد در صورتی‌که به ۳۰ هزار تُن افزایش یابد حدود ۱۰درصد فرومنگنز کشور را تأمین می‌کند.
گوهری با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از کارخانه فرومنگنز اسدآباد برای ۱۵۰ تا ۲۵۰ نفر از جوانان منطقه اشتغال ایجاد می‌شود، بیان کرد: در این طرح بخش خصوصی جدید 3طرح شامل ذوب‌آهن، تولید آهن اسفنجی از گندله موجود شرکت صبانور و نیز طرح زینتر پلن(تبدیل پودرمنگنز به کلوخ) را در برنامه دارد.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به کارخانه ذوب‌آهن اسدآباد، گفت: این کارخانه به منظور تغییر خط‌تولید خود از شمش چدن به فرومنگنز از سال‌ها پیش تعطیل و درحال خاک خوردن بود که با پیگیری‌های لازم برای مدت مشخصی به بخش خصوصی واگذار شد.

 به‌کارگیری نیروهای بومی در ذوب‌آهن
کیومرث سرمدی‌واله با تأکید براینکه براساس قرارداد با سرمایه‌گذار بخش خصوصی کارخانه ذوب‌آهن شرط گذاشته شده که صفر تا 100 نیروهای این کارخانه صنعتی بومی شهرستان و منطقه باشند، بیان کرد: در صورتی‌که نیروی متخصص بومی کار در شهرستان برای کارخانه ذوب‌آهن وجود نداشته باشد این کارخانه براساس قرارداد منعقد شده اجازه استفاده از نیروی متخصص غیربومی را خواهد داشت.
وی از افتتاح کارخانه ذوب‌آهن این شهرستان در اواسط پاییز سالجاری خبر داد و افزود: بنابر قول مساعد سرمایه‌گذار جدید بخش خصوصی ذوب‌آهن(فرومنگنز) این کارخانه صنعتی مهم شهرستان در اواسط پاییز به بهره‌برداری می‌رسد که افتتاح و بهره‌برداری آن به‌طورقطع با گره‌گشایی بخشی از مشکلات اشتغال از نقش مؤثری در اشتغال پایدار جوانان منطقه و افزایش سرمایه ملی کشور برخوردار بوده و  به‌صورت مستقیم برای ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر از جوانان اشتغال به همراه خواهد داشت.

 نرخ بیکاری ۱۳درصدی در اسدآباد
سرمدی‌واله میزان نرخ بیکاری شهرستان اسدآباد را ۱۳درصد اعلام کرد و گفت: بیکاری‌های موجود شهرستان انباشته شده از گذشته است و در شهرستان اسدآباد به لحاظ زیرساخت‌ها از گذشته‌های دور تا سال‌های اخیر کم‌کاری شده و این امر موجب عقب‌ماندگی صنعتی این شهرستان بوده است.
در پایان امیدواریم طبق زمان‌بندی اعلام شده طلسم طرح کهنه خاک‌خورده ۲۷ساله ذوب‌آهن غرب کشور شکسته و سرانجام بتواند با ورود به چرخه تولید، صنعت منطقه را رونق دوچندان بخشیده و این صنعت در کنار محور کشاورزی بودن منطقه دریچه و افق جدیدی را  با شتاب به روی شهرستان به سمت قرارگرفتن بر ریل صنعتی شدن باز کند و اشتغال چشمگیری را برای جوانان شهرستان با خود به ارمغان آورد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com