1403-01-221403-02-01bool(false) همدان بهشت زمین‌شناسی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118419 تاریخ انتشار:  1400-04-08 - 08:51 تعداد بازدید:  265
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاونان سازمان صنعت و معدن:
همدان بهشت زمین‌شناسی است

اقتصادی

■ معاون توسعه تجارت: بانوان می‌توانند در همه مشاغل صنفی مجوز بگیرند

به مناسبت هفته اصناف و روز معدن، معاونان معدن و توسعه تجارت سازمان صنعت و معدن میهمان همدان‌پیام بودند. که در ادامه گفت‌وگوی مختصر آنها را درباره وضعیت معادن و اصناف استان می‌خوانیم.

منافع معدن را باید به مردم بشناسانیم
 محمدهادی احمدی :معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان

  وضعیت فعلی معدن در همدان چطور است؟
اخیرا سرمایه‌گذارها از خارج استان به معادن همدان ورود کرده‌ و جواز تأسیس گرفته‌اند. آنطور که برنامه‌ریزی کرده‌ایم همدان را در این زمینه از سال 1400 تا 1402 به‌گونه‌ای دیگر خواهید دید.
در حال‌حاضر از 280معدن موجود در استان 180معدن فعال هستند. همدان معدنی نیست، ولی با توجه به بعضی از کانی‌های صنعتی و فلزی موجود در استان، همدان رتبه 12 را در بین 31استان به خود اختصاص داده است. از بین 38گونه موجود در کشور 38مورد در همدان کشف شده است. شبیه تمام سنگ‌هایی که در دنیا وجود دارد در همدان نیز کشف شده که دانشگاهیان به همدان عنوان«بهشت زمین‌شناسی» را اطلاق کرده‌اند.
عمده معادن همدان کانی‌های فلزی هستند که در شمال استان قرار گرفته‌اند. معادن سنگ‌آهن، سرب، روی و فلدسپات از آن جمله هستند. در برخی سنگ‌ها مانند سیلیس که بهترین کیفیت را در کشور دارد به قطب تبدیل شده‌ایم.

  فعالان محیط‌زیست نگران خسارت‌های معادن به محیط‌زیست هستند. بعضی از معادن دارای مجوزهای قانونی هستند و مشکلی ندارند، اما آخرین معدنی که مورد بحث محیط‌زیستی‌ها بوده معدن آب داغ شیرین‌سو است. برای دغدغه محیط‌زیستی‌ها و حفظ منافع استان و معدن‌کاران چه راهکاری دارید؟
معدن را باید به مردم شناساند و نقاط ضعف و قوت آن را معرفی کرد. مردم باید بدانند اگر از معدن بهره‌برداری شود چه منافعی را به دنبال دارد. باید بدانیم که هرجا معدن فعال وجود دارد آبادانی را به ‌دنبال دارد و قصد تخریب نیست.
اینطور نیست که سازمان صنعت‌ومعدن پروانه بهره‌برداری به بهره‌برداران بدهد و دیگر کاری نداشته باشد، بلکه از مسئولان فنی معدن استفاده می‌شود تا تخریب عمده صورت نگیرد و اگر هم تخریبی رخ داد از 12درصد حقوقی که از معدن می‌گیریم و به حساب محیط‌زیست واریز می‌شود محیط‌زیست باید از آن مبلغ برای آبادانی منطقه استفاده ‌کند. بخشی که سهم ما است هم تماماً هزینه می‌شود.
 ما باید همزیستی در معدن را ایجاد کنیم چنانچه می‌بینیم در معدن باباعلی درختکاری فراوانی صورت گرفته است. و با برگزاری تور رسانه‌ای این موضوع را اطلاع‌رسانی کردیم تا مردم ببینند معدن آبادانی هم به دنبال دارد.
صنعت باید در راستای حفظ محیط‌زیست باشد و از اداره منابع طبیعی هم استفاده کنیم. فرمانداران و دهیاران هم وضعیت را رصد کنند و موارد را گزارش بدهند ما استقبال می‌کنیم. به عنوان مثال در ملایر موردی از تخریب مشاهده کردیم که محل را به منابع طبیعی برای ترمیم و کاشت نهال معرفی کردیم.
سازمان صنعت‌ومعدن مجوزهایی که برای معدن صادر می‌کند 24ماده دارد که سالانه رصد می‌شود تا بهره‌برداران تمام موارد را رعایت کنند.
از معدن باید عموم مردم بهره‌مند شوند و برای مردم ملموس باشد نه اینکه منافع آن به تعدادی خاص برسد. معدن به رونق اقتصادی کمک می‌کند.
ما استان معدنی محسوب نمی‌شویم، اما به‌ دنبال افزایش سرمایه‌گذاری و رونق در بخش معدن هستیم. به‌نظرم تا امروز سهم معدن از اقتصاد استان چشمگیر نبوده، اما در آینده سهم بیشتری را به‌ خود اختصاص می‌دهد. معدن به تنهایی آورده زیادی برای استان ندارد و حتماً باید صنایع معدنی را هم در کنارش راه‌اندازی کنیم.

  سنگ‌ها به‌ صورت خام یا فرآوری شده از استان خارج می‌شوند؟
عمدتاً در استان فرآوری می‌شوند. به‌عنوان مثال سنگ‌های تزیینی در استان برش داده و استفاده می‌شوند و مابقی به اصفهان می‌رود و خودشان به مرحله استفاده می‌رسانند. اغلب سنگ‌ها هم مراحل یک و 2فرآوری را در شهرک صنعتی ازندریان می‌گذرانند و سایر مراحل آن در استان‌های دیگر انجام می‌شود.
  پیش از این بسیاری از معادن به دلیل وجود معارضان محلی و یا ممانعت آنها از بهره‌برداری معادن تعطیل شده بودند که جلسات مختلفی برای حل این مسأله در استان برگزار شد. آیا این جلسات نتیجه‌ای داشت؟
بله هنوز معارضان محلی سهم‌خواهی یا از فعالیت معادن جلوگیری می‌کنند، البته قانون و راهکار برای این مسأله وجود دارد، اما باید ارگان‌های دولتی حمایت کنند که اغلب سعی می‌کنند حمایت‌ها به سمت افراد محلی باشد. درصورتی این تفکر باید تغییر کند و کمک‌ها به این سمت باشد که معادن فعال و رونق اقتصادی در این بخش به ‌وجود بیاید.

 

به‌ دنبال بهبود فضای کسب‌وکار هستیم
 بیژن ترابیان : معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان

 جایگاه اصناف را در استان تشریح کنید.
بیش از 77 درصد از اشتغال در بخش خدمات مربوط به حوزه اصناف است. اصناف بیش از 30درصد از سرمایه‌های خصوصی استان را دربر دارد. بیش از 17درصد از سهم تولید ناخالص ملی به ‌عهده اصناف است.
در همدان 240کارت بازرگانی در اختیار فعالان بخش خصوصی است. ۵۵هزار واحد صنفی در استان همدان فعالیت دارند که در قالب ۱۸۴اتحادیه مختلف ساماندهی شده‌اند.

 برای کسب‌وکارهای اینترنتی چه برنامه‌ای دارید؟
 شیوع ویروس کرونا موجب افزایش خریدهای اینترنتی و رشد کسب‌وکارهای آنلاین در فضای مجازی شده است. افراد می‌توانند با هر وضعیت تحصیلی و تخصصی پروانه کسب‌وکارهای اینترنتی را اخذ کنند. در حال‌حاضر 210مجوز برای فعالیت این دسته از اصناف در استان صادر شده است.

 چرا در برخی خیابان‌های اصلی مانند شریعتی به‌ عنوان مثال تعداد زیادی مغازه‌های سیگار و قلیان‌فروشی با فاصله‌ کم از یکدیگر فعال هستند اما مراکز فرهنگی شاید2 مورد وجود داشته باشد؟
قبلاً 2 قانون وجود داشت که یکی از آنها سقف صنفی را تعیین می‌کرد و اجازه نمی‌داد بیش از حد تعیین شده پروانه صادر شود.
قانون دیگر حریم صنفی بود که اصناف باید فاصله تعیین شده از 100 تا 600 متر را با یکدیگر رعایت می‌کردند، اما با اعتراض واحدها مجلس این قانون را هم حذف کرد. در حال‌حاضر ابزار قانونی برای برخورد با چنین مواردی نداریم فقط سیگارفروش‌ها باید 100متر از مدارس و 300متر از مساجد فاصله داشته باشند و به زیر 18ساله‌ها دخانیات نفروشند و اگر رعایت نکنند برخورد قانونی با آنها می‌شود.
اما موضوعی که آن را دنبال می‌کنیم بهبود بخشیدن به فضای کسب‌وکار است. در همه مشاغل از پلیس اماکن استعلام می‌گیریم. آنها ضوابط امنیتی مانند وجود دوربین مداربسته یا صلاحیت فردی و صنفی فرد را کنترل می‌کنند.
برای افزایش تعداد مراکز فرهنگی دستگاه‌های فرهنگی باید برنامه‌ریزی کنند. آنها کارهای فرهنگی انجام بدهند تا تعداد قلیان‌سراها کم شود و مراکز فرهنگی افزایش بیابند. بودجه این کار را هم دارند.

 آیا در قانون منعی برای دریافت مجوز مشاغلی مانند تعمیرات و مشاور املاکی برای بانوان وجود دارد؟
اتفاقاً قصد دارم در مراسمی یکی از پروانه‌های صنفی خاص را به یکی از بانوان هدیه بدهم. چون هیچ منعی برای صدور پروانه بانوان در مشاغل مختلف نداریم. در حال‌حاضر بسیاری از جواز کسب‌ها در مشاغلی مانند پوشاک، رستوران‌ها، آژانس‌ها، املاکی و حتی دخانیات‌فروشی به‌نام خانم‌هاست. حتی تعدادی پروانه نانوایی که به ارث رسیده و به‌ نام خانم‌ها منتقل شده وجود دارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com