مصوبات ستاد تسهيل اجرايي شوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  97583 تاریخ انتشار:  1398-05-23 - 08:24 تعداد بازدید:  884
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خلف وعده سیستم بانکی و تامین اجتماعی برای خوش نوش
مصوبات ستاد تسهيل اجرايي شوند

نویسنده : غزل اسلامي

اقتصادی

■ بانک‌کارآفرين را در استان تعطیل کنید


 خوش‌ترين خاطره دانش‌آموزان دهه 50 و 60 همداني از بازديد کارخانه‌ها، شرکت خوش‌نوش و خوردن نوشابه در محل است. بعد از گذشت چند دهه وقتي نام اين شرکت مي‌آيد اغلب آنها به‌ياد دوران دانش‌آموزي خود مي‌افتند و درباره بازديد از آن در دوران تحصيل خود و سرکشيدن نوشابه با بطري هنگام بازديد از کارخانه مي‌گويند. حتي برخي از آنها که معلم شده‌اند هم مي‌گويند به ياد دوران تحصيل، دانش‌آموزانمان را براي بازديد از اين کارخانه برده‌ايم.
 اما امروز آن خوش‌نوش معروف با چالش مواجه شده و مشکلاتي دارد
اين کارخانه دولتي سال 1353 آغاز به‌کار کرد و در سال 90 به بخش خصوصي واگذار شد. مديرعامل شرکت در اين باره گفت: وقتي اين شرکت را تحويل گرفتيم ورشکسته بود، همزمان شرکت ساري نيز واگذار شد که همين شرايط را داشت. اما ما خوش‌نوش را فعال کرديم و شرکت ساري فقط يک سال دوام آورد و آن را پس از اين مدت فروختند. حالا اگر من با اين‌همه مشکلات بانکي و بيمه‌اي شرکت مانده‌ام و کارخانه را مي‌چرخانم به‌ اين خاطر نيست که به جايي تعهد داده‌ام تا کارگران را نگه دارم بلکه به اين خاطر است که مي‌خواهم هرطور که شده مشکلات را حل و کارگران آن را حفظ کنم.
علي شريفي‌کيا در نشست هم‌انديشي با خبرنگاران درباره مشکلاتي که با آن دست وپنجه نرم مي‌کند، گفت: از بانک کارآفرين در سال 92، 4 ميليارد و 200 ميليون تومان تسهيلات گرفتم که 3 ميلياردو 150 ميليون از آن را پرداخت کردم و گفتند 3 ميليارد و 200 ميليون تومان ديگر هم بايد بدهيد. يک مقدار که معوق شد سود آن را ترکيبي و چند برابر حساب کردند، که حالا مي‌گويند 12 ميليون تومان به بانک بدهکار هستم.
وي افزود: چند سال است به دنبال اين هستم که بدهي بانک را تسويه کنم اما اين بانک سود غيرمنطقي براي من و البته چند توليدکننده ديگر طلب مي‌کند. که نه تنها در توان ما نيست بلکه هيچ توليدکننده اي آنقدر سود نمي‌کند که بتواند چنين پولي به بانک بدهد.
شريفي‌کيا ادامه داد: ضمن اينکه در زمان دريافت تسهيلات خانه‌اي که به عنوان وثيقه گذاشته بودم را با قيمت کارشناسي 6 ميلياردو 800 ميليون تومان قيمت‌گذاري کردند. اما مجدداً پس از گذشت چند سال کارشناسان آن را 7 ميليارد تومان قيمت‌گذاري کردند. يعني آنطور که کارشناسان بانک کارآفرين مي‌گويند قيمت خانه در اين 8 سال بالا نرفته ولي بدهي بانکي 10 برابر شده است.
شريفي‌کيا ادامه داد: من به بانک بدهي دارم و براي اينکه آن را تسويه کنم تلاش زيادي کرده‌ام. سال گذشته وقتي موضوع را در ستاد تسهيل مطرح کردم، به دستور استاندار چند مصوبه تعيين شد که لازم‌الاجرا بودند. مصوبات ستاد تسهيل ستاد در کل کشور قانون و لازم‌الاجرا هستند اما در استان تاکنون به آنها تمکين نشده است. به‌همين دليل خودم پس از دوندگي زياد از ستاد تسهيل ملي وقت گرفتم که آنجا هم مصوباتي براي همکاري بانک کارآفرين با خوش‌نوش دادند اما هيچ کدام از آنها هم تا امروز اجرا نشد‌اند.
 تأمين اجتماعي
 مصوبه را اجرا کند
مديرعامل شرکت توليدي خوش‌نوش سپس به اقدامات تأمين اجتماعي درباره حسابرسي 10 ساله و بدهي اين شرکت اشاره کرد و گفت: آن زمان خوش‌نوش در اختيار ما نبود و بدهي شرکت به تأمين اجتماعي ربطي به ما ندارد ما در اين مدت هيچ‌گونه بدهي به تأمين‌اجتماعي نداشته‌ايم. هرچند که حدود يک ماه قبل به دستور استاندار در ستاد تسهيل مصوب شده که تأمين اجتماعي در هر نقطه از حسابرسي‌ها که هست کارش را متوقف کند. اما اين سازمان هنوز در حال حسابرسي 10 ساله دفاتر است و ظاهراً‌به مصوبه توجه نکرده است.
وي نياز به سرمايه‌در گردش را يکي ديگر از مشکلات خود عنوان کرد و گفت: اغلب توليدکنندگان امروز دست چک ندارند و به خاطر چک‌هاي برگشتي بانک با آنها همراهي نمي‌کند، بنابراين با مشکلات سرمايه در گردش مواجه هستيم که اين مسئله بايد حل بشود.شريفي‌کيا گفت: شرکت خوش‌نوش همچنان با 90 کارگر در حال کار است و اگر 30 ميليارد تومان تسهيلات براي توسعه و نوسازي ماشين‌آلات بدهند 100 کارگر ديگر مشغول به‌کار خواهند شد.
وي ادامه داد: طرح توليد آب گوجه‌فرنگي و آب هندوانه را ارائه و ثبت کرده‌ام و درخواست تسهيلات داده‌ام که با آن موافقت نشد. درصورتي که اگر اين طرح عملي مي‌شد و ماشين‌آلات جديد مي‌آوردم امروز گوجه‌فرنگي و هندوانه همدان تا اين اندازه بي‌ارزش نمي‌شد.
مديرعامل شرکت توليدي خوش‌نوش گفت: تنها خواسته من از استان اين است که مصوبات ستاد تسهيل و رفع موانع توليد اجرا شود. اگر اين اتفاق بيفتد بسياري از مشکلات توليد حل مي‌شوند.شريفي‌‌کيا افزود: اتاق بازرگاني نيز به يکي ديگر از مشکلات بخش خصوصي تبديل شده که کمتر به واحدهاي توليدي مي‌پردازد و کارآيي لازم را براي ما ندارد.
وي گفت: توليدکننده بايد به‌فکر توليد، فروش محصولات و آسايش کارگران باشد نه اينکه هر روز براي حل مشکلات صبح برود تهران و عصر بازگردد، اين‌طوري ديگر رمقي براي توليدکننده و کار نمي‌ماند.
 استاندار وقت ملاقات نمي‌دهد
وي گفت: من 7 ماه است که از استاندار تقاضاي ملاقات کرده‌ام اما تا امروز اين فرصت براي من پيش نيامده است.
شريفي‌کيا در نهايت گفت: بانک‌هاي خصوصي منابع استان را جمع مي‌کنند، پس بايد بخش خصوصي استان همدان را حمايت کنند  و اگر بانک کارآفرين نمي‌تواند اين‌گونه باشد شعبه‌اش را از استان جمع کند.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com