افزایش بیکاری دقیقه‌ای شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  63841 تاریخ انتشار:  1394-07-14 - 05:45 تعداد بازدید:  4834
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

افزایش بیکاری دقیقه‌ای شد

اقتصادی

■ ساعتی ۳۰۰ نفر بیکار می‌شوند!

  اخیراً اعلام شده دقیقه به دقیقه بر تعداد بیکاران افزوده می‌شود و بازار کار همچنان با بحران بیکاری و ترافیک سنگین تقاضا برای شغل مواجه است. وزیر کار می‌گوید دقیقه‌ای پنج نفر به متقاضیان کار افزوده می‌شوند.
علی ربیعی، وزیر کار اخیراً گفته است که هر پنج دقیقه یک نفر به جمعیت بیکار کشور افزوده می‌شود و باید هر سال برای ۸۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کرد و این آمار یعنی از همه ظرفیت‌ها و توان باید به نحو احسن استفاده کرد.
به گزارش مهر، کارشناسان می‌گویند هر چند آمارها در ایران بعضاً با ابهاماتی مواجه هستند، اما همه آمارها درباره بیکاری جوانان نشان می‌دهند بازار کار کارجویان جوان کشور به ویژه فارغ‌التحصیلان بحرانی است و صف سنگینی از تقاضا برای کار وجود دارد که احتمالاً تا سال‌های آینده نیز ادامه خواهد یافت.
چند سال پیش مقامات وزارت کار پیش‌بینی می‌کردند پیک تقاضا برای کار تا سال ۹۴ و نهایتاً نیمه دهه ۹۰ ادامه دارد و پس از آن این بازار بحران زده پس از حدود از دو دهه به آرامش خواهد رسید اما کم‌کاری‌ها و سیاست‌گذاری‌های تبلیغاتی سال‌های گذشته به جای اقدام واقعی برای حل معضل بیکاری جوانان موجب شده است تا روند بیکاری در کشور همچنان بحرانی بماند.
در دولت‌های گذشته مرتب خبر از اشتغالزایی میلیونی توسط مقامات دولتی داده می‌شد اما گزارش‌های مرکز آمار ایران چیز دیگری می‌گفت. هر چند مسئولان سابق کشور هم با نگاه خیر و تلاش برای حل مسأله بیکاری، اقداماتی را انجام داده‌اند اما در نهایت هیچ یک از سیاست‌های گذشته نتوانست تأثیر مثبتی بر بازار اشتغال کشور داشته باشد و متأسفانه بیکاری در بین جوانان فراگیرتر شد.
یک حساب ساده از گفته‌های وزیر کار عمق فاجعه و بحران بیکاری را در کشور نشان می‌دهد. به گفته وی اگر، هر دقیقه پنج نفر در کشور در جست وجوی شغل باشند و به تعداد بیکاران افزوده شوند، بنابراین در هر ساعت ۳۰۰ نفر، هر روز 7 هزار و۲۰۰ نفر، هر هفته 50 هزار و۴۰۰ نفر، هر ماه ۲۱۶ هزار نفر و خلاصه اینکه هر سال دو‌هزار و ۵۹۲ تازه وارد به بازار کار کشور خواهیم داشت.
این جمعیت قابل توجه از طوفان تقاضا برای شغل اول اینکه نشان‌دهنده ادامه روند بیکاری و تقاضا برای کار از سوی جوانان تا ۳۰ ساله خواهد بود، همچنین نشان می‌دهد که هنوز متولدین دهه ۶۰ کاملاً امکان ورود به بازار کار را نیافته‌اند، در حالی که بازار کار با ورود صدها هزار متولد دهه ۷۰ مواجه است.
از سویی بر این نکته تأکید دارد که سیاست‌گذاری‌های اشتغالی دولت‌ها در مسیر درستی نیست و حتی شائبه انجام اقدامات بدون مطالعه، نمایشی و تبلیغاتی را در این زمینه به ذهن متبادر می‌کند و مهمتر اینکه گویای وضعیت نیمه فعال بنگاه‌های کشور، تأثیر رکود حاکم بر صنایع و ناتوانی بازار کار در جذب حتی بخشی از کل تقاضاهای شغلی جوانان در هر سال است.
این موضوع زمانی ملموس‌تر می شود که مقایسه‌ای بین آمار اشتغالزایی سال گذشته و تقاضای حدود 6/2 میلیون شغل صورت گیرد. وزیر کار می‌گوید سال گذشته ۶۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد شد، اما ۲۰۰ هزار مورد نیز در جاهای دیگری نابود شدند؛ بنابراین ۴۰۰ هزار نفر امکان ورود به بازار کار را یافته‌اند. در این شرایط مشخص است که اشتغال ایجاد شده حتی به اندازه یک‌ششم تقاضاهای جدید برای کار هم نبوده است؛ بنابراین صدها هزار نفر مجبور می‌شوند تا بیش از یک سال برای ورود به بازار کار تلاش کرده و صبر کنند.
 موضوع طولانی شدن دوره ورود به بازار کار جوانان، برای بیشتر خانواده‌ها به یک دغدغه و نگرانی تبدیل شده است و این مسأله زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که جوانان نتوانند پس از یک دوره نسبتاً طولانی انتظار برای کار، شغلی مناسب و دارای امنیت نسبی و آینده‌ای روشن بیابند.
حمید حاج اسماعیلی با بیان اینکه روش‌های آمارگیری در کشور ما دقیق نیست و در برخی موارد از چند منبع آمار اعلام می‌شود، با وجود این درباره بازار کار، باید گفت شرایط نامناسب و بحرانی است و کارجویان برای ورود به بازار کار با مسائل و مشکلات فراوانی مواجه هستند.
این کارشناس بازار کار اظهار كرد: طبق آمارهای موجود کشور تا ۲۵ سال آینده در اوج جمعیت جوان قرار دارد و هم اکنون در زمان پیک سنین ۱۵ تا ۳۱ سال قرار داریم. پس تا چندین سال قسمت برجسته جمعیت ایران را جوانان تشکیل خواهند داد که به شدت نیازمند برنامه‌ریزی برای اشتغال جوانان هستیم. وی گفت: در شرایط فعلی، با تقاضاهای میلیونی شغل در هر سال باید بپذیریم که دچار بحران بیکاری هستیم. از سویی بر اثر عملکرد ضعیف اقتصاد و وجود رکود اقتصادی، بخشی از مشاغل نیز هر ساله از دست می‌روند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com