اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، مهمترین موضوعی بود که از ابتدای سال جاری با پیام رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید شد تا دستگاهها با عمل به این فرموده معظمله بتوانند ضمن حل مشکلات مردم در راستای پویایی اقتصاد گام بردارند.
چند سالی میشود که رهبر فرزانه ایران اسلامی پیامهایی با مضامین اقتصادی را به عنوان راهگشای حل مشکلات جامعه مطرح مینمایند تا بدین ترتیب از بسیاری از معضلاتی که ناشی از فقر اقتصادی است کاسته شود.
گمرک به عنوان دوازه ورود به اقتصاد استان، ایران و جهان نقش بسیار تعیینکنندهای در تحرک اقتصادی بازی میکند. نقش بیبدیل این حوزه اقتصادی چنان است که میتواند با قوانین مربوط به خود مولد اشتغال و رونق بازارهای تجاری باشد.
بدین ترتیب با هم دانستن این موضوع گمرک استان همدان به عنوان گمرکی که میتواند تجار و واحدهای تولیدی را به مرزهای و کشورهای همسایه غربی و شمال غرب متصل سازد وارد کارزار اقتصادی شد و در مدت پس از شکلگیری توانست تجار با به خود جذب و کالاها را از این طرح صادر نماید.
به گفته مدیرکل گمرک استان همدان با توجه به تلاشها و تحرکی که در 2 سال گذشته برای توسعه صادرات انجام شده است، تلاشها برای مهیا ساختن زیرساختهای لازم دوچندان شده تا صادرکنندگان با سهلترین روش ممکن کالای خود را به خارج از مرزها صادر کنند.
جمال خشوعی میگوید: ایجاد و راهاندازی سامانه جامع گمرکی در همدان و ملایر که در کاهش هزینههای صادراتی اثرگذار بوده است به همراه کاهش زمان ترخیص کالا موجب شده است تا شاهد پویایی این گمرک در مدت 2 سال گذشته باشیم و با وجود تحریمها همچنان به حرکت رو به جلو خود ادامه دهیم.
وی ادامه داد: ایجاد این سامانه گمرکی باعث رضایت حداکثری تجار شده است به نحوی که بارها در جلسات مختلف اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت و کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی، نماینده تشکلهای مختلف در حضور استاندار محترم از عملکرد گمرک اظهار رضایت کردند.
خشوعی رشد صادرات بسیاری از اقلام تولیدی (بجز سیمان) را نشان از تحرک این اداره کل در دورهای دانست که همه گمرکات کشور دچار مشکلات شدید صادراتی به لحاظ تحریم شدهاند.
وی در بیان علت کاهش نرخ صادرات سیمان که گفته میشود در کاهش نرخ صادرات استان از گمرک اثرگذار بوده است را چنین بیان کرد: وضعیت نامناسب کشور عراق همراه بالا بردن نرخ تعرفه واردات از سوی آن کشور و نیز عدم اطمینان تجار از برگشت پول حاصل از صادرات به این کشور از علتهایی بود که باعث کاهش نرخ صادرات سیمان همدان شد که باید برای آن بازاریابی مناسب صورت گیرد.
مدیرکل گمرک استان ادامه داد: با این حال در نیمه دوم امسال کاهش 15 درصدی نرخ صادرات گمرک همدان به 3 درصد رسید که امیدواریم همچنان در ریل افزایش نرخ صادرات قرار بگیریم.
خشوعی با اشاره به آمار صادرات کالاهای 9 ماهه امسال گفت: در این مدت 76 درصد افزایش صادرات را از گمرک ملایر داشتیم اما در کل استان به تبعیت از کل کشور نرخ صادرات به منفی 3 درصد رسید.
مدیرکل گمرک استان همدان اظهار کرد: در 9 ماهه امسال جمع کل صادرات 96 میلیون و 638 هزار و 916 دلار به وزن 597 هزار و 119 تن بوده است.
وی افزود: تعداد کشورهای مقصد صادرات استان در سال 93 به تعداد 16 کشور و در سال 94 تعداد 25 کشور بود که در سال 95 به 35 کشور رسیده و میتوان گفت در بازاریابی صادرات خوب عمل شده است.
خشوعی عمده اقلام صادراتی را کشمش، سیمان، سفال، لبنیات، سیبزمینی، چینیآلات بهداشتی، گونی پلاستیکی، ظروف آلومینیومی و... اعلام کرد.
وی عمده بازارهای هدف صادرات استان را نیز عمارات متحده عربی، ارمنستان، اتریش، اکراین، اسلوواکی، روسیه، عراق، عمان، قطر، سومالی، آلمان، هلند، افغانستان، ترکمنستان و... دانست.
مدیرکل گمرک استان همدان در خصوص آمار واردات 9 ماهه سالجاری نیز گفت: در این مدت 19 میلیون و 441 هزار و 754 دلار که به وزن 9 هزار و 994 تن واردات داشتیم که خوشبختانه تراز بازرگانی استان را مطلوب نشان میدهد.
وی در پایان اظهار کرد: گمرک همدان در تلاش است در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و عمل به دستورات ایشان گام بردارد تا شاهد اقتصادی پایدار و پویا باشیم ضمن اینکه برای عمل به این مهم گمرک به صورت شبانهروزی (حتی روزهای تعطیل) انجام امور صادرات را در دستور کار دارد.