درحالی واردات گوشت قرمز در سالجاری تا ۷۵ درصدکاهش داشته که مسئولان مربوطه دلیل گرانیهای اخیر گوشت را بهطور خاص میزان واردات اعلام نکردند.
در هفتههای اخیر بازار گوشت قرمز با نوسان قیمت همراه بوده و افزایش داشت؛ موضوعی که در اظهارات اخیر مقام معظم رهبری مورد اشاره قرار گرفت و ایشان نسبت به گرانی کالاهای مورد نیاز مردم از جمله گوشت قرمز، مرغ و پوشک بچه گلایه کرده و به دستگاههای مربوطه تأکید کردند برای تأمین کالاهای مورد نیاز که بخش زیادی از آن در گمرک و بنادر موجود است هماهنگی داشته و گرانیهای فعلی را که توجیه ندارد، متعادل کنند.
افزایش ۸ درصدی قیمت گوشت گوسفند
در همین رابطه بررسی وضعیت قیمت و تورم گوشت قرمز در گزارش رسمی مرکز آمار نشان میدهد که قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی از متوسط ۹۸ هزار و ۲۰۰ تومان در مهرماه سال گذشته با رشد 2/8 درصدی به متوسط ۱۰۶ هزار تومان در مهرماه امسال رسیده است، این کالا نسبت به شهریور 3/1 درصد رشد قیمت دارد.
طبق این گزارش قیمت هر کیلو گوشت گوسفند در مهرماه تا ۱۳۰ هزار تومان هم رشد داشته است.
گوشت گوساله تا هر کیلو ۱۰۰ هزار تومان
هر کیلو گوشت گوساله نیز در مهرماه تا صد هزار تومان رسیده و متوسط قیمت آن ۹۱ هزار تومان بوده است.
متوسط قیمت گوشت گوساله در مهر سال گذشته تا ۸۷ هزار تومان بوده که در مهر سالجاری رشد 2/4 درصدی داشته است و قیمت نسبت به شهریورماه 7/2 درصد افزایش دارد.
کاهش ۷۵ درصدی واردات
اما بررسی واردات گوشت از گمرک ایران و توضیحات سیدروحا... لطیفی سخنگوی گمرک ایران به ایسنا، از این حکایت دارد که در 7 ماهه نخست امسال ۴ هزار و ۶۹ تن گوشت قرمز سبک گرم وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۵ درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، در 7 ماه نخست سال گذشته ۱۸ هزار تن گوشت قرمز سبک گرم وارد شده بود.
سخنگوی گمرک ایران در ادامه به وضعیت واردات گوشت قرمز سرد اشاره داشت و گفت: در دوره مورد بررسی ۲۲ هزار و ۴۸۹ تن گوشت قرمز سرد وارد شده که در مقایسه با دوره مشابه در سال ۱۳۹۸ که ۸۸ هزار تن وارد شده بود ۷۵ درصد کاهش داشته است.
درحالی کاهش واردات گوشت قابل توجه است که در اظهارات فعالان بازار و مسئولان کاهش واردات بهعنوان دلیل اصلی افزایش قیمت این کالا دیده نمیشود، این درحالی است که قاچاق دام زنده، افزایش قیمت نهادههای تولید و نبود مدیریت واحد از جمله دلایلی است که برای افزایش قیمت مطرح میشود.