پشتیبان تعاون و اشتغالیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  50159 تاریخ انتشار:  1393-06-18 - 05:00 تعداد بازدید:  4130
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدير شعب بانك توسعه تعاون استان همدان:
پشتیبان تعاون و اشتغالیم

نویسنده : فاطمه‌سادات باب‌الحوائجي

اقتصادی

بانک توسعه تعاون استان همدان با درک وظایفی که بر عهده دارد با تمام توان نسبت به پشتیبانی از بخش تعاون و اشتغال اقدام كرده است؛ به طوری که در پرداخت تسهیلات در پایان سال گذشته رتبه پنجم کشوری و در حال حاضر با پرداخت حدود 661 میلیارد ريال تسهیلات به فعالان بخش تعاون در استان‌های همتراز، رتبه چهارم کشوری را دارد.
اين گفته‌هاي کیومرث زندیه، مدير شعب بانك توسعه تعاون استان همدان به مناسبت هفته تعاون است.
وي ضمن تبریک هفته تعاون به تعاونگران و فعالان این بخش در استان گفت: بانک توسعه تعاون بر اساس منویات مقام معظم رهبری و در راستای اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی در سال 88 به صورت 100 درصد دولتی برای کمک به بخش تعاون و تحقق سهم 25 درصدی آن از اقتصاد ملی تأسیس شد. البته قبل از آن هم بیش از 20 سال در قالب صندوق تعاون کشور خدمت ارائه کرده است و هم اکنون این بانک با 14 واحد بانکی در استان و 450 واحد بانکی در سراسر کشور و بیش از چهار هزار نیروی انسانی به فعالیت مشغول است.
مدير شعب بانك توسعه تعاون استان از نقش بانک توسعه تعاون در اقتصاد تعاون گفت و ادامه داد: نقش اين بانک در اقتصاد تعاون به عنوان تنها بانک تخصصی بخش مردمی اقتصاد می‌تواند تعیین‌کننده و تکمیل‌کننده باشد كه در اين‌باره مي‌توان به نقش تعاونی‌ها در ایجاد اشتغال و ارائه پیشنهاداتی بنیادین برای مساعد شدن راه بخش تعاون و افزایش سهم آن در اقتصاد اشاره كرد تا نقش این بانک در کمک به فعالان بخش تعاون بهتر مشخص شود.
زنديه اظهار کرد: امروزه یکی از بزرگترین معضلات و ویژگی‌های مشترک کشورهای در حال توسعه نرخ بالای بیکاری است و دلیل این امر نه تنها رشد جمعیت، بلکه ناهماهنگی بخش صنعت با نیازهای اشتغال جامعه است البته به غیر از جمعیت بیکار غیرماهر، مشکل افراد تحصیلکرده بیکار نیز مطرح است که به دلیل نبود سیستم برنامه‌ریزی، نیروی انسانی نتوانسته‌اند شغلی برای خود داشته باشد.
 تعاوني‌ها راه‌حلي براي رفع مشكل بيكاري
تعاونی‌ها به ویژه تعاونی‌های خدماتی می‌توانند تا حد زیادی این مشکل را حل کنند؛ بدیهی است صنایع کوچک از ارکان اصلی اشتغال در جوامع هستند که به دلیل نداشتن توان رقابت با صنایع ماشینی و پیشرفته بتدریج موقعیت خود را در بازار اشتغال از دست داده‌اند.
این واحدهای کوچک می‌توانند از طریق ایجاد واحدهای بزرگتر در قالب تعاونی‌ها موقعیت خود را بهبود بخشیده و در حل مشکل بیکاری گام بردارند.
 آموزش، عنصر اصلي است
زندیه به دیدار هفته اخیر فعالان بخش تعاون با آیت‌ا... محمدی امام جمعه همدان و سفارش ایشان مبنی بر شناساندن تعاون و فرهنگ تعاون به آحاد جامعه اشاره و عنوان كرد: در راستای اجرایی كردن این رهنمودها و برای استفاده از توانمندی‌های هر حوزه، قبل از هر چیز به مهمترین عنصر یعنی آموزش نیاز است كه در این خصوص و به منظور بهره‌مندی از پتانسیل عظیم بخش تعاون کشور توجه به مقوله آموزش اهمیت زیادی دارد و برنامه‌ریزی برای آموزش باید در سه سطح صورت پذیرد.
در سطح اول بايد گفت كه در محدوده دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی براي تربیت کارشناس تعاون صورت پذیرد؛ زیرا براي ترویج فرهنگ تعاون به افراد تحصیلکرده و آشنا با قوانین و مقررات تعاون نیاز است برای ایجاد این فرهنگ در سطح جامعه اقدام كند.
سطح دوم هم آموزش اعضای تعاونی‌ها و به تعبیر دیگر تعاونگران است؛ طبیعی است که با توجه به ضعف کلی جامعه در فعالیت‌های گروهی نیاز به آموزش در این سطح ضرورت دارد. البته در این ارتباط بحث آموزش‌های تعاونگران در زمینه‌های مختلف اعم از قوانین و مقررات ضوابط مالی و حسابداری و سایر موارد مورد نیاز به وضوح مشاهده می‌شود که البته تا حدودی توسط مراجع مرتبط در حال پیگیری و اجراست.
زنديه ادامه داد: در سطح سوم هم آموزش مردم در سطح جامعه مدنظر است که انتظار می‌رود با آشنایی آحاد مردم با ظرفیت این بخش و جلب اطمینان و دلگرمی آنان و آثار مثبتی که تعاون می‌تواند در اقتصاد کشور به طور عام و اقتصاد خانواده به طور خاص داشته باشد، موجب همراهی و ترغیب مردم به اقتصاد تعاونی‌ها در قالب تشکیل تیم‌های کاری شده و سبب افزایش سهم تعاون از اقتصاد کشور شود.
برای این سطح هم در مرحله اول باید از مقاطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی برنامه‌ریزی شود. همچنين اختصاص صفحاتی از کتاب‌های تحصیلی به مقوله تعاون و ذکر اهمیت آن به صورت متون داستانی اثرات اعجاب‌انگیزی در شکل‌گیری نظر دانش‌آموزان خواهد داشت.
 تحقق سهم 25 درصدي اقتصاد ملي با تعاوني‌ها
البته تأثیرگذاری آموزش از طریق رسانه‌ها و جراید به صورت کلیپ‌های انیمیشن و سایر موارد نیز انکارناپذیر است و اينكه با تداوم آموزش همه‌جانبه در سطوح مطرح شده و افزایش اطلاعات عامه مردم به اثرات کارآمد فعالیت‌های گروهی در قالب تشکل‌های تعاونی، امکان تحقق سهم 25 درصدی اقتصاد ملی که مقرر است در پایان برنامه پنج ساله به آن دست یابیم، فراهم خواهد شد.
 اعلام آمادگي بانك تعاون براي توانمندسازي تعاوني‌ها
زنديه بيان ‌كرد: در چنین شرایطی بانک توسعه تعاون نقش مهم و فرصت‌های استثنایی پیش رو دارد و آماده است برای توسعه بخش تعاون با تمام قوا و امکانات نرم‌افزاری، پتانسیل بالای بانکداری الکترونیکی و نیروی انسانی جوان و با انگیزه در راستای توانمندسازی تعاونی‌ها نقش‌آفرینی كند.
وي در ادامه به بخشی از رسالت‌های بانک که قانونگذار مشخص کرده است، اشاره کرد و گفت: تخصیص منابع و کمک به تأمین سرمایه کارآفرینان و افراد جویای کار به منظور ایجاد اشتغال موجود و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، ارتقای ظرفیت‌ها و توانمندی‌های رقابتی بخش تعاون در سطح ملی و بین‌المللی، تسهیل ارتباطات و پیوندهای فنی، مالی و اقتصادی بین آنها و تحقق توسعه یکپارچه بخش تعاونی در اقتصاد ملی از مواردي است كه اين بانك به آن متعهد است.
زنديه، تشویق و تقویت اشخاص حقیقی و حقوقی برای سرمایه‌گذاری به شکل تعاونی و نوآوری و ابداع در زمینه نهادسازی مالی تعاونی و توسعه فرایندهای شغلی و حرفه‌ای، كمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور از طریق توسعه بخش تعاونی و فراهم کردن زمینه‌های عدالت اجتماعی بر اساس برنامه‌های وزارت تعاون، به‌کارگیری و استفاده از امکانات عملیات بانکی به منظور ارتقای ظرفیت و توانمندی‌های بخش تعاون با هدف افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی را از ديگر رسالت‌های بانک توسعه تعاون برشمرد.
مدير شعب بانك توسعه تعاون استان همدان همچنين حمایت مالی و اعتباری از انتقال فعالیت‌ها و کاهش تصدی‌های بخش دولتی اقتصاد به بخش غیردولتی در فعالیت‌های اقتصادی با اولویت دادن به تعاونی‌ها، فراهم كردن زمینه مناسب برای توسعه مشارکت بخش غیردولتی در فعالیت‌های اقتصادی با اولویت بخش تعاونی و کمک به حضور فعال و ایفای نقش مؤثر تعاونی‌ها در بازار بورس، سرمایه و بازارهای بین‌المللی را بخشی از رسالت‌های بانک که قانونگذار مشخص کرده است، عنوان كرد.
زنديه با تشریح عملکرد بانک توسعه تعاون در زمینه اعطای تسهیلات در استان گفت: 49 درصد تسهیلات پرداخت شده به فعالان بخش تعاون در بخش کشاورزی، 21 درصد به بخش صنعت، چهار درصد بخش مسکن، 17 درصد بخش خدمات بازرگانی و 9 درصد هم به صورت قرض‌الحسنه اعطا شده که امسال زمینه افتتاح چند طرح در هفته دولت و تعاون را فراهم كرده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com