1403-01-271403-02-06bool(false) مدل تعادلي پيشنهادي براي اقتصاد کشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83376 تاریخ انتشار:  1396-10-02 - 05:45 تعداد بازدید:  262
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدل تعادلي پيشنهادي براي اقتصاد کشور

نویسنده : شیرویه جعفری نسب*

اقتصادی

 بیان مسأله: بررسی مدل منابع و مصارف تعادل تراز مالی علل تورم در مان آن و اثرات سرمایه اجتماعی بر رشد سرمایه و توسعه سیاسی اجتماعی
 بحث اول- بررسی مدل منابع و مصارف تعادل تراز مالی
بنده حقیر بر خود لازم می‌دانم با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری که سال گذشته را اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و سالجاری را نیز اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نام نهادند، بعد از33 سال فعالیت در بخش مسائل مالی، بودجه، محاسباتی، حسابرسی، 22سال مدیریتی گذراندن دوره‌های متعدد هزار و 200 ساعت مدیریتی، حقوقی، مالی، IT و مدرس دانشگاهی تألیف مقاله، تدوین در راستای شغل خود و بهره‌برداری در آموزش کارگاهی فنی کاربردی مختصراً مواردی کاربردی در خصوص تحلیل مدل منابع و مصارف علل تورم و عوامل مؤثر بر کاهش آن و انواع سرمایه و سرمایه اجتماعی اشاره ‌کنم.
 ارائه نظریه کاربردی و حرفه‌ای
با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري که امسال را سال اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال نامگذاري کردند در اين مقاله به 3 بحث کاربردي و حرفه‌اي اقتصادي اشاره مي‌کنم.
ابزار مدیریت علوم مختلف مهمترین آن اقتصاد، حسابداری، حقوق، سیاست و... که مدل اقتصاد مدل بسیار پیچیده است.
مدل منابع و مصارف برای صندوق بین‌المللی در سال 1381 در ایران راه‌اندازی شده و از 6 جز تشکیل گردیده. 1- درآمدها 2- هزینه‌ها 3- واگذاری دارایی سرمایه‌ای 4- واگذاری دارایی سرمایه مالی 5- ایجاد دارایی‌های سرمایه‌ای 6- اخذ دارایی‌های مالی و تملک و باز خرید دارایی‌های مالی واریز بدهی‌ها، طبق پژوهش در کشوری که درآمدهای جاری نتواند هزینه‌های جاری را پوشش دهد و هزینه‌های جاری به علت سوء مدیریت و... افزایش یابد. دولت‌ها مجبورند از محل واگذاری دارایی سرمایه‌ای و مالی کسری هزینه‌های جاری را جبران نمایند مثل فروش (نفت و گاز) و... در این صورت نتیجه عدم ایجاد دارایی سرمایه‌ای را دنبال خواهد داشت. از نظر واگذاری دارایی مالی نیز کسری جبران شود. باید دست به چاپ پول، اوراق قرضه و سایر اسناد مالی بزند در این صورت قطعا انتقال سرمایه بین نسلی صورت نمی‌گیرد و دارایی جدید ایجاد نمی‌شود و بدهی دولت افزایش می‌یابد.
و در سال‌های آتی تولید- اشتغال آسیب می‌بیند و چون فرزندان بزرگ شده نیاز به کار دارند تولید، نیز به مراکز تولیدی با تکنولوژی جدید نیاز دارد که رقابت صورت گیرد فروش نفت و گاز و مواد خام، معدنی درآمد نیست فروش دارایی است. لذت اگر فروش دارایی در هزینه جاری هزینه شود. و مبادلات تجاری که یک دارایی استراتژیک است صورت نگیرد انتقال سرمایه بین نسلی صورت نمی‌گیرد.
ولی اگر درآمد جاری افزایش یابد مثل مالیات و... و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی در ایجاد دارایی جدید به کار گرفته شود. انتقال سرمایه بین نسلی صورت گرفته و نسل بعدی ثروتمندتر و خوشبخت‌تر خواهند بود. یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت که امروزه حرف اول درآمد مالی کشورهاست مالیات است. وقتی مالیات خوب وصول شود نشانگر تولید و فروش بیشتر و سود حاصله مثبت است و یا چنین بیان نمایم تولید بیشتر انبوه، فروش انبوه حتی با سود پایین، درآمد سطح بالا، درآمد سطح بالا پس از کسر هزینه و معافیت مالیات بیشتر، مالیات بیشتر و تحقق آن یعنی انجام هزینه به موقع جاری و عمرانی و رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال و ریشه همه ‌این چرخه تولید و توزیع به داخل و خارج است.
لذا اقدامات ذیل باید صورت گیرد تا انتقال سرمایه بین نسلی ایجاد گردد.
1- پایین آوردن قیمت تمام شده کالا و خدمات به حداقل رساندن هزینه‌های متفرقه مثل کشورهای چین، دبی، هند
2- اجرای طرح‌های عمرانی در کوتاه‌مدت
3- ایجاد زیرساخت و دارایی سرمایه‌ای
4- عدم مصرف و واگذاری دارایی سرمایه‌ای و مالی در بخش هزینه‌های جاری
5- تخصیص اعتبار و هزینه‌های آن در موعد مقرر
6- عدم اصلاح تخصیص اعتبارات سرمایه‌ای در آخر سال عمرانی به جاری و جابه‌جایی اعتبار
7- عدم فروش دارایی با نازل‌ترین قیمت و ایجاد دارایی ضعیف- انباشته نمودن بدهی دولت- ثبت استهلاک در شرکت‌های دولتی
از تعریف نرخ رشد-GNP و CDP می‌گذاریم ولی به عواملی که باعث رشد اقتصادی کشور‌ها می‌شود مختصراً اشاره می‌شود:
- ایجاد درآمد پایدار- عدم ضربه تراکنش- تبدیل اقتصاد دولتی به خصوصی- ایجاد فضای رقابت‌پذیری و استفاده از علم مهندسی اقتصاد و در محاسبه نرخ ارزش فعلی(حال)، مرکب پول و بهره‌برداری از این علم در احداث طرح‌های عمرانیCASE STUDY مطالعه آبیاری فضای سبز شهر همدان با تانکر یا لوله‌کشی کدامیک هزینه کمتر دارد یا نیروگاه شهید مفتح اگر ایجاد نمی‌شد چند سال پیش الآن در شبانه‌روز ما چقدر برق داشتیم چقدر به اشتغال و رفاه اجتماعی استان تأثیر داشته البته از نظر کارشناسی و اقدام کدام محیط این دارایی ایجاد گردد، نیز باید توجه شود.
■ حذف هزینه‌های سربار و متفرقه- (توجه به سرمایه اجتماعی تعامل) کنترل کیفیت
- افزایش سطح تکنولوژی- فروش ماشین‌آلات مستهلک شده شفافیت اقتصادی- (مبارزه با پولشویی)
■ جلب اعتماد- ارتباط- تولید با سود بالاتر از سود مصوب شورای پول و اعتبار، واگذاری کارشناسی شده بنگاه‌های زیان‌ده به بخش خصوصی ثبت استهلاک با کوچک نمودن بنگاه‌های دولتی (توسعهARNDY- کم شدن بهره تولید در بخش تولید) برنامه بهره‌وری برای سود سهامداران و کم کردن سطح بهره تولید در بخش تولید، چون زیاد شدن هزینه باعث کوچک شدن CDP می‌شود، برنامه‌ریزی برای سود سهامداران، چون تولید بالا و خدمات باید در بخش خصوصی صورت گیرند نه در بخش دولتی در کشوری که دو سوم تولید کالا توسط بنگاه‌های دولتی صورت گیرد. اگر این بنگاه‌ها زیان‌ده شوند آثار آن بشرح ذیل خواهد بود.
■ توسعه اقتصادی وجود نخواهد داشت
■ به استهلاک دارایی‌ها در بنگاه‌های اقتصادی توجه نخواهد شد.
■ هزینه بهره بالا خواهد بود.
■ باز پرداخت صورت نمی‌گیرد.
■ سرمایه زیرساختی صورت نمی‌گیرد.
■ هزینه‌های جاری بالا خواهد بود.
■ تقسیم سود بین سهامداران خوب انجام نمی‌شود.
اگر شرکتی دولتی بسیار بزرگ شود به سود هم نرسد زیان‌ده باشد هزینه‌های زیادی خواهد داشت در مثال مناقشه نیست از گاو بزرگ شیر خوبی دوشیده نمی‌شود. اگر سود حاصل نشود درآمد مالیاتی نیز در کار نخواهد بود و در واگذاری دارایی مالی سرمایه‌ای بازپرداختی صورت نخواهد گرفت.
■ نوآوری نخواهد بود. بدهی انباشته خواهد شد. تولید حداقل خواهد بود. سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد. توسعه و انتقال سرمایه بین نسلی وجود نخواهد شد و تراز تعادلی از نظر اقتصادی ایجاد نمی‌گردد.
بحث دوم- علل تورم و عوامل مؤثر بر کاهش آن:
برای اینکه به علل تورم و راه‌های درمان آن بپردازیم باید اول به چند اصل اشاره شود:
■ تعریف نقدینگی: یعنی افزایش و تزریق پول در جامعه که باعث ایجاد سرمایه سرگردان و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها می‌شود، سپس عواملی که باعث تورم می‌شود و درمان آن (اول اشاره به علل تورم)
■ افزایش تزریق پول در جامعه و گردش وام بانکی با نرخ بهره بالا
■ کسری بودجه استقراض از بانک مرکزی و بی‌توجهی به تولید با هزینه‌های بالا-تمدید وام بهره بالا پژوهش انجام گرفته نشان می‌دهد اگر تورم از 30 درصد عبور کند مردم پول خود را تبدیل به کالا می‌کنند در نتیجه سطح معادلات غیرضروری و سرعت گردش پول ويک‌شبه بالا رفته تقاضا زیاد و عرضه دچار مشکل. تورم ایجاد می‌گردد. کسانی که آشنایی به‌این مدل فرمول دارند می‌دانند چه اتفاقی می‌افتد. M=P. T
در هر کشور می‌بایست حجم پول که در دسترس مردم است با میزان تولید (T) معاملات متناسب بوده تا تراز تعادلی ایجاد شود.
تورم در کشور ما: یک پدیده پولی است و سرعت آن طبق پژوهش در کشور ما 8/4 است.
از عوامل مؤثر بر کاهش تورم چند مورد مهم قید می‌گردد:
■ کند نمودن گردش سرعت وام بانکی با بهره بالا
■ توقف تمدید وام با بهره بالا
■ افزایش سرعت اجرای طرح‌های عمرانی
■ حداقل نمودن بهره بانکی در بخش تولید
■ افزایش سطح خرید محصولات داخلی
■ توجه به کیفیت و کمیت کالا (کنترل کیفیت)
■ ایجاد و شفافیت صادرات و واردات
■ افزایش سطح تولید- کاهش هزینه‌های سربار و متفرقه قیمت تمام شده پایین
■ جلوگیری واردات بی‌رویه چه قانونی و چه غیرقانونی (قاچاق منظور واردات کالاهای که از نوع آن در کشور تولید می‌شود).
■ ساماندهی و تقویت فرهنگ مصرف و توجیه هزینه‌های دوران جنگ دفاع مقدس و آثار آن از حیث اقتصادی.
 توضیحات
کشورهایی که دچار جنگ شوند تورم حتمی خواهد بود. طبق پژوهش کشوری که خواسته یا ناخواسته وارد جنگ شود. هر یک سال جنگ 8 سال کشور را از لحاظ اقتصادی توسعه عقب می‌راند. کشور ما 8 سال جنگ بوده ناخواسته تحمیلی باید 80 سال به عقب برمی‌گشت و خداروشکر با وجود سرمایه اجتماعی و ظرفیت منابع و تذکرات، توصیه و نصیحت‌های رهبری، دولتمردان و رعایت مردم مخصوصاَ از برگشت به عقب و سرشکستگی جلوگیری شده در همه زمینه‌ها پیشرفتی نیز حاصل شده است.
می‌دانیم: کشوری که در حال جنگ است طبیعتاَ می‌بایست درآمد حاصله و دارایی سرمایه‌ای یعنی داشته و نداشته خود را از حیث منابع مالی به هزینه جنگ مصرف نماید در نتیجه از تولید طبیعتاً غفلت خواهد شد و آثار آن در بین نسلی مشاهده می‌گردد، ولی علی‌رغم جنگ 8 ساله (دفاع مقدس) نه آن که کشور به عقب برنگشته پیشرفت‌های قابل چشمگیری در همه زمینه‌ها صورت گرفته و اگر سوء مدیریت علمی نباشد صادقانه عمل شود قطعاً وضع بهتری از این بوده و خواهد شد که در بخش سرمایه‌های اجتماعی به آن اشاره خواهم نمود کسانی که اطلاعات اقتصادی و علمی دارند می‌دانند:
در مدل‌های اقتصادی قبلاً پشتوانه چاپ پول طلا موجود در خزانه بود ولی الان پشتوانه چاپ پول تولید (T) آن کشور است و واحد پول هر کشور (مقدار کالا و خدمات است که در سطح تورم به ازای آن ارائه می‌شود.
اگر در هر کشوری (T) تولید افزایش یابد بزرگتر شود آن کشور مستحکم‌تر، تولید ملی افزایش می‌یابد رشد اقتصادی صورت می‌گیرد. ولی در کشوری که تورم است معادل تورم ارزش پول آن کشور کم می‌شود و باعث ایجاد تورم سطح بالا و از بین رفتن تولید اشتغال ایجاد سرمایه سرگردان، فساد اقتصادی، اجتماعی و منجر به سلب اعتماد می‌شود.
که سریعاً باید با برنامه عملیاتی مدون آسیب‌شناسی اقدام نمود. برنامه عملیاتی هر ساله * 4= برنامه استراتژیک هر دوره 4 ساله برنامه استراتژیک هر دوره * 5= چشم‌انداز 20 ساله که چشم‌انداز تصویر از برنامه راهبردی و عملیاتی است که گزارش پیشرفت و انحراف را می‌سنجد برای رسیدن به هدف معین. مثال برای سال 96 هر استان می‌باید در اسفندماه سال گذشته برنامه عملیاتی تنظیم و ابلاغ که می‌توان برنامه عملیاتی 2 ساله یا سالیانه تعریف و در پایان برنامه تحقق را سنجید و آسیب‌شناسی نمود.
نظرات و پژوهش‌های جدید نشانگر آن است که در کشور ما به اندازه کافی منابع معدنی، ظرفیت نیروی انسانی، دانش، سرمایه مالی، دارایی سرمایه‌ای تا حدودی تکنولوژی وجود دارد ولی مواردی است که باید به آنها توجه شود تا ارتباط این منابع مستحکم‌تر شده و نتیجه بخش شود. که مختصراً در این مقاله به آنها اشاره می‌نمایم.
در اکثر سخنرانی‌ها اساتید و علمای اقتصادی ما مکررا به رشد کشورهای توسعه یافته هم جوار و اروپایی اشاره می‌کنند ولی تاکنون برای اقتصاد کشور خودمان دلیل رشد (آنها) را نسخه پیچی نکرده و (قرص یا حب) تجویز نمی‌نمایند. همه، درد اقتصادی را تشریح می‌کنیم ولی به دارویی و درمان اشاره نمی‌کنیم. یکی از نسخه‌هایی که الان در دنیا به آن نوشته و عمل می‌شود سرمایه‌های اجتماعی و حقوق شهروندی است. که در این مقاله فقط به سرمایه اجتماعی اشاره مختصر می‌شود. مجموع منابع بالقوه و بالفعل که به وجود می‌آید و شامل روابط مبتنی بر اعتماد و ارتباط متقابل است و این اساس نظریه سرمایه اجتماعی است و متغیرهای آن عبارتند از:
سرمایه= نوآوری
ارتباط= پیوستگی
شبکه‌های اجتماعی= دارایی‌های با ارزش
و نظر به سرمایه اجتماعی در دو کلمه خلاصه می‌شود ارتباط و اعتماد که اخیرا بنده حقیر کلمه (باور) را نیز به آن اضافه کردم.
سرمایه اجتماعی مفهوم جامعه‌شناسی است که در تجارت، اقتصاد، علوم انسانی و بهداشت عمومی، جهت اشاره به ارتباطات درونی و فی‌مابین گروهی از آن استفاده می‌شود و به عنوان مفهوم و نوعی علاج همه مشکلات جامعه مدرن تلقی شده و اثرگذارترین دارو همان باور است در سرمایه اجتماعی که سرمایه اقتصادی، انسانی و توسعه را همراه دارد برای مثال کشور ژاپن مطالعه و مقایسه شود چه منابعی دارد که دليل رشد بالای اقتصادی آن است.
بحث سوم- انواع سرمایه: اینجا اشاره می‌شود به سرمایه: مالی، طبیعی، انسانی، فرهنگی، فیزیکی و سرمایه اجتماعی در سرمایه مالی پول انباشته و سرمایه‌گذاری برای کسب سود در آینده است. منفعت شخصی است ولی باید سرمایه اجتماعی را مختصراً شرح دهیم.
تعریف عمومی از سرمایه اجتماعی:
1- سرمایه اجتماعی را می‌توان یک مفهوم مرکب که دارای سه بعد است، تعریف نمود.
■ ساختار اجتماعی آن همان شبکه ارتباطات اجتماعی است.
■ محتوای آن:عبارت از اعتماد و بنیاد‌های اجتماعی
■ کارکرد آن نیز همان عمل متقابل اجتماعی است
بالاخره به نظر دانشمندان اقتصادی و اجتماعی- سرمایه اجتماعی ابزاری برای رسیدن به سرمایه اقتصادی سرمایه انسانی و توسعه سیاسی و اجتماعی اقتصادی است.
عوامل تشکیل‌دهنده سرمایه اجتماعی:
1-عوامل نهادی مثل رسم- قانون- عرف عادت
2- عوامل خودجوشی
3- عوامل بیرونی- دین و مذهب- ایدئولوژی فرهنگی تجربه مشترک تاریخی
4- عوامل طبیعی مثل عوامل روابط همبستگی‌های قومی و نژادی
 مزایای سرمایه اجتماعی
الف) سرمایه اجتماعی در کنار سرمایه انسانی و سرمایه اقتصادی به عنوان ثروت ملی به حساب می‌آید.
ب) سرمایه اجتماعی بستر مناسبی است برای بهره‌برداری از سرمایه انسانی و فیزیکی
ج) سرمایه اجتماعی به زندگی فرد معنی و مفهوم می‌بخشد.
د) بسیاری از گروه‌ها و جوامع با تکیه بر سرمایه اجتماعی توانسته‌اند به موقعیت عالی اقتصادی دست یابند مثل کشورهای مالزی، ژاپن، آلمان و... پیشنهاد می‌شود منابع مالی سرمایه‌ای طبیعی-فیزیکی این کشورها را مطالعه با سرمایه اجتماعی و رشد اقتصادی آنها تطبیق و مقایسه شود مشخص می‌شود در هر کشوری که سرمایه اجتماعی بیشتری بوده آن ملت خوشبخت‌تر و ثروتمندتر بوده. مخصوصاً اگر به رتبه باور برسیم. رشوه، فساد، پولشویی، کم کاری نخواهد بود چون بعضاً غافل هستیم که فساد، رشوه، پولشویی، کم کاری و... صورت می‌گیرد. بالاخره روزی هر خلافی آشکار می‌شود و نابودکننده است. چون باورمان نیست روزی برملا خواهد شد و روی می‌دهد. احتمالاً چنین مسائلی صورت می‌گیرد اگر باورمان شود می‌توانیم خواهیم توانست به دو مقطع از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس توجه شود وقتی باورمان شد هم انقلاب پیروز می‌شویم شدیم در جنگ تحمیلی اکثریت کشورهای توسعه یافته در مقابل ما بودند ما در شرایط انقلاب بودیم ولی همه دنیا عقب‌نشینی کرد این نتیجه باور و سرمایه اجتماعی بود به اضافه رهبریت اگر الآن هم باورمان شود اقتصاد سامان‌دهی و به رشد مناسب برسد خواهیم رسید ولی اگر باورمان نشود با این همه منابع موجود (3 نقطه مجهول) خداروشکر در کشورمان هم سرمایه اجتماعی هم باور در سطح بالای هست هم توصیه‌های رهبری معظم ولی باید باورمان تقویت شود قرص درمان آن هم آموزش توجیه در راستای بیداری وجدان اعتماد و ارتباط متقابل است. باید باورمان شود صادق باشیم به منفعت کل کشور فکر کنیم به مشکل آینده که به همه مربوط می‌شود فکر کنیم هر کسی به اندازه مسئولیتش پاسخگو باشد. شایسته‌سالاری باشد نه سفارش‌سالاری اعتماد متقابل باشد. مثال اگر کسیA  ریال مالیات باید بدهد فرار نکند به اسم زرنگی و... باورش شود که همین مالیات است که امنیت اشتغال عمران حفظ نظم را در جامعه ‌ایجاد می‌کند و اگر امنیت نباشد کسی می‌تواند حافظ سرمایه خود باشد؟ مسئولین باید مجنون شوند به لیلی که (لیلی همان کشور نظام) مردم و جامعه است. باید مست شود برای خدمت کردن به جوانان نسل آینده حتی اگر جان خود را از دست داد مثل شهدای عزیز خانواده شهدای عزیز که جان خود را بخاطر کشور انقلاب اسلامی به مرتبه‌ای می‌رسند که به رضای خداوند و خدمت به مردم و ایجاد امنیت از دست می‌دهند و تحلیل کلمه مست نیاز به یک مقاله مفصل دارد تعجب برانگیز نشود. اکنون به چند ضعف سرمایه اجتماعی اشاره می‌نمایم.
نشانه‌های ضعف سرمایه اجتماعی در سازمان‌ها
■ دستورالعمل و برنامه‌های زیاد
■ پولشویی
■ شایعه‌پراکنی
■ ترور شخصیت
■ تخلفات اداری
■ بی‌اعتمادی به کارکنان سازمان
■ شکست تیم‌ها و کم‌کاری در سازمان
■ تمایل نداشتن کارکنان به یادگیری دانش روز و اطلاعات روز
■ فقدان روحیه رقابت‌جویی در درون سازمان یا نسبت به رقبا
■ افزایش غیبت و مرخصی بی‌مورد و عدم حضور در محل کار
■ منفعت شخصی
نتیجه‌گیری و چکیده:
اگر واگذاری دارایی مالی و سرمایه‌ای تبدیل به‌ ایجاد دارایی شود و درآمد جاری به هزینه‌های جاری و درآمدهای جاری تحقق یافته و مازاد درآمد نیز ایجاد گردد. انتقال سرمایه بین نسلی صورت گرفته رشد اقتصاد ایجاد شده نسل بعدی ثروتمند‌تر و خوشبخت‌تر خواهند بود و تراز تعادلی نیز ایجاد خواهد شد.
- علل اصلی تورم افزایش سطح عمومی قیمت تزریق بی‌رویه پول به جامعه و ایجاد سرمایه سرگردان است. اگر در بخش تولید مصرف نشود.
■ اگر به سرمایه اجتماعی و ایجاد داریی سرمایه‌ای توجه شود باور تقویت یافته و ارتباط اعتماد ایجاد شده و این ابزاری است برای رسیدن به سرمایه اقتصادی- انسانی و توسعه سیاسی و اجتماعی
■ پایین آوردن سطح هزینه سرمایه سربار و متفرقه تمام شده است که رقابت و بازار ایجاد میکند همراه کیفیت.
■ پرداخت وام کم‌بهره به بخش تولید و آینده نگری مصرف تولید داخل کشور جلوگیری از ورود کالای پست و گیفن جلوگیری از ورود کالا به صورت قاچاق و رسمی و توسعه فرهنگ مصرف داخلی
■ اگر فرصتی ایجاد شود دومین مقاله در این راستا بررسی راه‌های تقویت باور و افزایش سطح سرمایه اجتماعی که بسیار مهم است پرداخته می‌شود. و این باور است که سرمایه اجتماعی را در سطح وسیع ایجاد می‌کند.
ان‌شاءا...
■ سرمایه اجتماعی ماشین سرمایه اقتصادی است سرمایه اقتصادی توسعه و رشد اقتصادی و تولید (T) را به وجود می‌آورد و تولید سود اشتغال.
■ هزینه واگذاری دارایی سرمایه‌ای و مالی در بخش جاری تعادل تراز را از بین برده باعث از بین بردن اشتغال و ایجاد بیکاری و افزایش بدهی دولت می‌شود.
 پیشنهادات
- مصرف  نکردن و واگذاری دارایی سرمایه‌ای و مالی در بخش هزینه‌های جاری
■ ایجاد دارایی جهت رفاه نسل آینده و انتقال دارایی سرمایه‌ای و مالی بین نسلی (آینده نگری)
■ پرداخت وام کم‌بهره به تولیدکنندگان و توجه به تکنولوژی و کاهش هزینه سربار و متفرقه
■ ایجاد فرهنگ مصرف تولیدات داخلی جلوگیری از ورود کالاهای پست و گیفن
■ تقویت تولید محصولات و حمایت صد درصدی از تولید که پشتوانه ارزش پول و اشتغال است.
- جلوگیری از واردات بی‌رویه
■ تقویت سرمایه اجتماعی و ایجاد (باور) که مساوی است با اعتماد و ارتباط که منجر به توسعه سرمایه اقتصادی سیاسی می‌شود. در این خصوص باید باور را با آموزش احیا کرد (نجات‌دهنده مجهول مسائل اقتصادی) که خودش خمیر مایه سرمایه اجتماعی است.
■ عدم تزریق پول سرگردان به جامعه و نظارت بر تزریق پول که در راستای تولید مصرف شود. نه سرمایه سرگردان و منجر به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها. و هزینه‌های متفرقه بیشتر در سال‌های نه‌چندان دور تزریق بی‌رویه و عدم نظارت سطح تورم را تا 43 درصد نیز رساند و باید اشاره نمایم وقتی صحت از تورم می‌شود یعنی میانگین نرخ سطح عمومی قیمت‌ها نه یک و یا چند کالا که بانک مرکزی در دوره مشخص سنجش و اندازه‌گیری و اعلام می‌کند.
با تشکر از اساتید دوره سوم دکتری DBA از جمله:
پروفسور خرم: پدر علم تفکر سیستمی ایران- تیر۹۶
دکتر طلایی: استاد دانشگاه‌های تهران- تیر۹۶
دکتر داوودی دانش جعفری وزیر اسبق وزارت اقتصاد و دارایی- مهر۹۶
منابع: اندوخته‌های آموزشی پژوهشی کاربردی حرفه‌ای کلاسی از اساتید محترم صدرالذکر
و مطالعه و دانش مسائل روز (پاییز ۱۳۹۶)
 *
1. مدرس دانشگاه
2. کارشناس مسائل اقتصادی و مسأله‌شناسی
3. کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک
4. دانش‌پژوه دوره دکتری DBA


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com