بانک‌ها خون تولیدکنندگان را در شیشه کردند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112063 تاریخ انتشار:  1399-07-05 - 10:21 تعداد بازدید:  197
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بانک‌ها خون تولیدکنندگان را در شیشه کردند

نویسنده : غزل اسلامي

اقتصادی

■ خواهر توليدکننده: بانک گاوداري و تمام اموالمان را برد، برادرم هم سکته مغزي کرد اما هنوز بدهکار است

■ کارشناس حقوقي بانک: تقصيرخودش بود

 بغض کارخانه‌داري که بانک، عامل ورشکستگي‌اش است را در تلويزيون ديديد؟ گريه کرد و گفت: «‌نمي‌توانم به اين کارخانه نگاه کنم... سالي يک‌بار هم اين مسير را نمي‌آيم...»
در گزارشي که توسط خبرنگاران کبودراهنگي تهيه شده بود مسئول بانک عامل قسم خورد که «با اين آقا وارد مذاکره نشده‌ايم و جوسازي مي‌کند که چيزي گيرش بيايد»!
مرد جواني که حدود 15 سال پيش گاوداري زد و 300 ميليون تومان تسهيلات گرفت اما پس از چند سال بانک عامل تمام گاوها، گاوداري، منزل مسکوني، منزل مسکوني خواهر و منزل مسکوني پدرش را مصادره کرد، حساب ضامن‌هايي که فقط امضا کرده بودند را مسدود و سپس آنها را ممنوع‌الخروج کرد، براي رفع ممنوع‌الخروجي اصل پول، سود و جريمه آن را گرفت،  همسر اين مالباخته طلاق گرفت، خودش سکته مغزي کرد و اکنون تکه‌گوشتي است که فقط نگاه مي‌کند. خواهرش مي‌گفت:  خانواده‌مان از هم پاشيد اما هنوز بدهي به بانک تمام نشده‌است.» مسئول حقوقي بانک عامل هم 3 سال پيش به خبرنگار همدان‌پيام گفت: «او تقصير خودش بود»!
يکي از توليدکنندگان هم مي‌گفت: «مي‌خواهم بدهي‌ام به بانک را نقدي پرداخت کنم اما مبلغ آن را نمي‌گويند چون بانک مشتري پشت‌پرده اين کارخانه است».
توليدکننده ديگري هم مي‌گفت: برخی بانک‌ها از يزيد و معاويه رفتار بدتري دارند. سال 86، 500 ميليون تومان وام گرفتم که تا سال 92 يک ميليارد و 300 ميليون تومان پرداخت کردم. سپس اعلام کردند که يک ميليارد و 550 ميليون تومان ديگر بدهکار هستي که گفتم مبلغ را کتبي به من اعلام کنيد مي‌خواهم تسويه کنم. پس از اينکه مدتي بانک را تحت فشار گذاشتم گفتند 300 ميليون تومان بدهکاري. گفتم صورتحساب بدهيد مي‌خواهم پرداخت کنم اما تا امروز چيزي به من نداده‌اند.
او ادامه داد: فروردين 91 بانک عامل سند را فک پلمب کرد اما 11 روز بعد دوباره اجرائيه صادر کرد. اظهارنامه دادم که مي‌خواهم تسويه کنم چقدر بدهکارم؟ اما جواب ندادند و مدتي بعد بانک خودش را امين اموال کارخانه اعلام کرد و نگهبان گذاشت. از سال 93 اين کارخانه ديگر فعاليت نکرد. پس از آنکه بانک آن را در اختيار گرفت 4 بار در مواقعي که نگهبان پست را ترک کرده بود دزد به کارخانه زد که درنهايت دزدها را گرفتم و درحال‌حاضر در زندان هستند. تمام تجهيزات را برده‌اند و کارخانه تخريب شده است. حالا اينها مي‌خواهند در قبال پرداخت بدهي که تا امروز اعلام نکرده‌اند مبلغ آن چقدر است کارخانه را تحويل بدهند، اما کدام کارخانه را؟
توليدکننده ديگري هم 3 سال در جلسات ستاد تسهيل استان و کشور رفت‌وآمد کرد، مصوبه گرفت که بدهي بانک را بدهد، اما هنوز پس از گذشت چندسال بانک عامل مصوبات ستاد تسهيل را رعايت نکرده و هر روز سود و جريمه روي آن مي‌رود. فشار بدهی موجب شد او هم سکته‌ قلبي کند و در بيمارستان بستري شود، اما همچنان برای نجات اشتغال و کارگران تلاش می‌کند.
اين توليدکننده 5/2 برابر تسهيلاتي که گرفته بود را پرداخت کرد اما ديروز مي‌گفت: 13 ميليارد تومان برايم بدهي نوشته‌اند.
اين توليدکننده مي‌گفت: سال 93، 500 ميليون تومان تسهيلات دريافت کردم که اقساطش را دادم اما 8 ماه بعد به‌صورت کتبي به بانک اعلام کردم يکي از وثيقه‌ها را بفروشيد طلب خود را برداريد و بقيه‌اش را هم پس بدهيد. آنها 4 ماه بعد اجرائيه صادر کردند و هنوز هم براي فروش آن اقدام نکرده‌اند. به‌خاطر همين رفتار بانک، امروز بدهي من به بانک 13 ميليارد تومان رسیده، تمام دارايي من بلوکه شده، حساب‌هايم مسدود شده است، ممنوع‌الخروج شده‌ام و به‌خاطر نداشتن دست چک نمي‌توانم هيچ‌گونه فعاليت اقتصادي داشته باشم. درصورتي‌که طبق مصوبه بانک مرکزي، پس از اينکه مشتري به بانک اعلام مي‌کند که بدهي را از وثيقه بردار پس از آن هيچ‌گونه سود و جريمه به تسهيلات تعلق نمي‌گيرد.
او ادامه داد: طبق نامه شماره 96/290003 بانک مرکزي، بانک‌ها مکلف هستند يک نسخه از قرارداد را به مشتري بدهند اما نه‌تنها قراردادي دست مشتري نمي‌دهند که قراردادها سفيدامضا هستند. قراردادي که بانک از من دارد بخش تأخير، جريمه و سود آن مخدوش شده که طبق قانون قابل استناد نيست.
او مي‌گفت: قرارداد من مخدوش شده، تسهيلات به حسابم ريخته‌شده اما 2 دقيقه بعد برداشت کرده‌اند، سود مرکب 57 درصدي طلب مي‌کنند و تمام مصوبات بانک مرکزي و ستاد تسهيل را زيرپا گذاشته‌اند. آنها توليدکننده را نابود مي‌کنند و مانع توليد مي‌شوند.
صدها توليدکننده در همدان وجود دارد که بسياري از آنها به‌خاطر بدهي به بانک و تملک کارخانه اکنون کار نمي‌کنند. تعداد زيادي بارها به بانک‌های عامل مراجعه کرده‌اند تا بدهي خود را تسويه کنند اما برخي از آنها از قانون تخطي کرده و با سودهاي مرکب خون توليدکنندگان را در شيشه کرده‌اند و مانع کار توليد و ايجاد اشتغال شده‌اند.
اکنون چند سال است که با عنوان تولید و حمایت از تولید نامگذاری شده، اما هر روز مشکلات بیشتری در بخش تولید بروز می‌کند و اخبار آن منتشر می‌شود. امسال که رونق تولید داخل تنها راه نجات اقتصاد کشور عنوان شده چه برنامه‌ای برای آن و حمایت از فعالان این عرصه پیش‌بینی شده و قرار است مسیر به کجا برود؟


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com