همدان نيازمند صنايع تبديلي‌ هاي‌- تك ‌است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67776 تاریخ انتشار:  1394-11-06 - 05:45 تعداد بازدید:  3863
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برای صادرات ابتکار لازم است
همدان نيازمند صنايع تبديلي‌ هاي‌- تك ‌است

نویسنده : اعظم اسلامي‌خواه

اقتصادی

 مشكلي كه صنايع تبديلي استان همدان دارد تكراري بودن محصولات است. به طوري كه بسياري از توليدكنندگان همان محصولي را توليد مي‌كنند كه در كارخانه‌هاي ديگر استان و كشور توليد مي‌كنند اما امروز محصولاتي كه داراي تكنولوژي بالاتر هستند ارزش افزوده بالاتري هم دارند.
دنيا به سمت هايتك شدن رفته و محصولاتي را توليد مي‌كند كه توليدكنندگان ديگر نمي‌توانند به آن دست يابند؛ زيرا اين محصولات داراي ايده‌اي خاص و منحصربه‌فرد هستند. به عنوان مثال كارخانه‌اي كه به شير توليدي خود ويتامين C و D اضافه مي‌كند، كاري را انجام مي‌دهد كه نه‌تنها فكر جديدي در آن استفاده نكرده، بلكه نياز نداشته دستگاه‌هاي جديدي خريداري كند، بنابراين با استفاده از علم محصولاتي با تكنولوژي بالا توليد كرده و با توجه به اينكه نياز بازار است به ارزش افزوده فراواني دست يافته است.
عضو هيأت علمي دانشگاه بوعلي‌سينا گفت: بسياري از توليدكنندگان صنايع تبديلي استان همدان به سمت توليد خيارشور، چيپس، ترشي و مواردي از اين دست مي‌روند. آنها بدون اينكه نياز بازار را بيابند كار آسان را انتخاب مي‌كنند كه بازار مملو از آن محصولات است ولي امروز نياز بازار چيز ديگري است، مردم نياز به محصولات با تكنولوژي بالا دارند. دنيا به سمت هايتك شدن رفته بنابراين ما نبايد از اين قافله عقب بمانيم و بازار را از دست بدهيم.
مصطفي كرمي ادامه داد: اگر در موارد زيادي بانك‌ها با ارائه تسهيلات با توليدكنندگان و سرمايه‌گذاران مخالفت مي‌كنند و يا دولت مجوزهاي لازم را نمي‌دهد همين است كه توليدات و يا طرحشان كپي است و در آن نوآوري و دانش روز استفاده نشده و بازار از وجود آن محصولات اشباع شده است.
طبق گفته‌هاي كرمي، مشكل بزرگ صنايع كوچك و بزرگ استان اين است كه داراي تكنولوژي نيستند و رقبا مي‌توانند از آنها كپي كنند. اين دسته از توليدكنندگان ابتدا محصولات خود را كپي مي‌كنند و سپس به دنبال بازاريابي مي‌روند.
اين كارشناس تكنولوژي مواد غذايي اضافه كرد: مشكل اصلي صنايع تبديلي استان اين است كه در قدم نخست توليد مانده‌اند. از شير فقط ماست و پنير و كره و خامه مي‌گيرند در صورتي كه از شير مي‌توان بيش از 400 نوع پنير توليد كرد. پنيري كه به اين راحتي‌ها نمي‌توان به تكنولوژي‌ها آن رسيد و فقط افرادي به آن مي‌رسند كه علم و ذهن‌هاي خلاق استفاده كنند و يا در حال حاضر يك توليدكننده آمده و در نهاوند از جو ماده‌اي به نام «مالت» مي‌گيرد، اين ماده در 70 نوع ماده غذايي استفاده مي‌شود. اما از سيب‌زميني هم مي‌توان «مالت» گرفت. اگر به عنوان مثال يك نفر بيايد و از سيب‌زميني مالت بگيرد ديگر سيب‌زميني استان يك روز سه هزار تومان و يك روز 250 تومان نمي‌شود كه كشاورزان و به تبع آن استان به خاطر آن ضرر كند.
صنايع تبديلي در استان همدان جاي كار زيادي دارد و توليد محصولات ارگانيك يك فرصت براي استان به حساب مي‌آيد؛ زيرا تنوع توليد محصولات كشاورزي در استان بالا است و در كنار آن بازارهاي خوب استان‌هاي غربي و تهران در اختيار همدان است كه بايد با استفاده از ايده‌هاي تازه صنايع تبديلي به سمت هايتك شدن بروند و محصولاتي را توليد كنند كه هم نو و مورد نياز جامعه باشد و هم به راحتي قابل كپي شدن نباشند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com