کشمش ملایر در مسیر قرمز قرارگرفت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100306 تاریخ انتشار:  1398-07-20 - 10:45 تعداد بازدید:  216
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس انجمن صادرکنندگان کشمش:
کشمش ملایر در مسیر قرمز قرارگرفت

اقتصادی

■ باید پیگیری کنید تا صادرات کشمش در مسیر زرد قرار بگیرد تا از مشوق‌های استاندارد بهره‌مند شویم

طبق قوانین گمرک کشمش ملایر با خروج از مسیر زرد در مسیر قرمز قرار گرفته و مشکلاتی را برای صادرکنندگان این صنعت به وجود آورده است.
در این باره رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان کشمش ملایر با ابراز نگرانی از این روند، افزود: صادرکنندگان کشمش از صادرکنندگان خوب استان همدان هستند و مشخص نیست چرا کالای صادراتی آنها در مسیر قرمز قرار گرفته است.
منوچهر رضایی در نشست بررسی و رفع موانع کشمش صادراتی شهرستان ملایر بیان کرد: این اتفاق از چند ماه پیش افتاده و کشمش ملایر از مسیر زرد به مسیر قرمز آورده شده و برای ترخیص کالا ملزم به کسب مجوز است، در حالیکه این روند بسیار زمان‌بَر است.
 سامانه نیما چالشی
در مسیر صادرات کشمش
وی از گمرک استان خواست تا برای حل مشکلات کشمش صادراتی پیگیری‌هایی انجام شود تا حداقل کشمش دوباره در مسیر زرد آورده شود تا صادرکنندگان بتوانند از مشوق‌های استاندارد بهره‌مند شوند.
رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان کشمش ملایر در عین حال بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر راه اندازی نظام یکپارچه معاملات ارزی یا همان «سامانه نیما» را از دیگر مشکلات و مانعی بر سر راه صادرکنندگان کشمش عنوان کرد و افزود: از تابستان سال گذشته این اتفاق رخ داد که بار مالی برای صادرکننده ایجاد می‌کند و یک نقطه ضعف است.
به گزارش ايرنا، رضایی با بیان اینکه هدف بخشنامه آسان‌سازی در امور است، اما کار صادرکنندگان کشمش را با چالش مواجه کرده است ادامه داد: در حال پیگیری برای حذف کشمش از شمول این بخشنامه هستیم، اما هنوز پاسخی نگرفته‌ایم.
وی همچنین به EPL (سامانه دور اظهاری گمرک) اشاره و تأکید کرد: با توجه به اینکه کالاهای صادراتی نیاز به صدور مجوز استاندارد کالا دارند و باید تمامی کالاها مَمهور به مُهر شود، این روند برای صادرکنندگان بسیار زمان‌بَر است و در این مقطع از سال تقاضا داریم که به مجوز استناد کنند.
این صادرکننده کشمش با بیان اینکه در تولید کشمش از گوگرد استفاده می‌شود و این امر نیز کنترل شده نیست گفت: از آنجا که میزان سولفور موجود در کشمش ارزیابی می‌شود و تاکنون در این زمینه مشکلی نداشتیم، اخیرا مشکلی در این ارزیابی به وجود آمده که پیشنهاد می‌کنیم آئین‌نامه استاندارد کالا با شرایط وضع موجود تطبیق یابد.
 صدور برخی قوانین برای صادرکنندگان مانع است
رضایی ادامه داد: استفاده از گوگرد دست کارخانه‌های فرآوری کشمش نیست و نباید با مانع تراشی‌های این چنین دست و پای صادرکننده را بست.
وی همچنین با اشاره به صدور گواهی‌نامه‌هایی از جهاد کشاورزی خواستار تفویض اختیار بیشتر به اداره جهاد کشاورزی ملایر شد و بیان کرد: با توجه به اینکه محموله به محموله باید کالاهای صادراتی بررسی و گواهی صادر شود، جهاد کشاورزی نسبت به ارزیابی یک محموله از چندین محموله مشابه برای صرفه‌جویی در وقت بسنده کند و یک محموله به سایر بسته‌ها تعمیم داده شود.
رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان کشمش ملایر خواست: دستگاه‌های اجرایی مرتبط در صدور گواهی‌نامه‌های چهارگانه از استاندارد، گمرک، جهاد کشاورزی و اداره نظارت بر مواد غذایی همکاری لازم را داشته باشند تا صادرات روان‌سازی شود.
رضایی با اشاره به همکاری و تعامل خوب بخش خصوصی با دولت و کارگروه توسعه صادرات گفت: کشمش یکی از اقلام مهم صادراتی است که کشمش ملایر بیش از نیمی از صادرات استان همدان را به خود اختصاص داده است.
او خواستار تعیین چارت سازمانی اداره گمرک ملایر و تامین نیرو برای روان‌سازی صادرات و ارایه خدمات بهتر به صادرکنندگان در این شهرستان شد و ادامه داد: پَساب کارخانه‌های فرآوری کشمش در ملایر امروز رفع شده و واحدهای بسیاری مجهز به سیستم تصفیه‌خانه هستند و تاییده محیط زیست را نیز دریافت کرده‌اند.
به گفته رضایی سالانه به طور میانگین بیش از ۳۰ هزار تن کشمش از ملایر به سایر نقاط جهان صادر می‌شود که به دلیل تمرکز واحدهای فرآوری کشمش در ملایر، بیش از ۲۰ هزار تن کشمش نیز از سایر استان‌های کشور خریداری و در این شهر فرآوری و صادر می‌شود که سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار ارز آوری دارد.
 رونق تولید در گروه حمایت از بخش خصوصی است
معاون استاندار همدان نیز رونق تولید را تنها در گرو حمایت از بخش خصوصی و توسعه تولید و صادرات دانست و بر لزوم روان‌سازی اقدامات و بروکراسی اداری در مسیر راه صادرکنندگان تاکید کرد.
قدرت ا... ولدی خواستار همدلی و همکاری بیشتر مدیران دستگاه‌های اجرایی با بخش خصوصی و صادرکنندگان شد و گفت: تمام تلاش ما باید بر این باشد تا مشکل صادرکنندگان را به ویژه در حوزه صادرات غیرنفتی حل کنیم.
وی با بیان اینکه همه در تلاش برای آسان‌سازی روند صادرات به ویژه کشمش هستیم تأکید کرد: تمامی مستندات و پیشنهادات احصا و به ما ارائه شود تا بر اساس آنها مواردی را تصویب کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد.
مدیرکل گمرک همدان نیز در تشریح مسیر سبز، زرد و قرمز گفت: اینکه کشمش از مسیر زرد در مسیر قرمز آورده شده است، مشکلی متوجه کشمش نیست، بلکه تغییر مسیری است که در صادرات برخی کالاها رخ می‌دهد.
مرتضی نجفی‌مقدم گفت: این مشکل از سوی صادرکنندگان کشمش ملایر در قالب نامه‌ای به ما ارائه شود تا درخواست قرار گرفتن کشمش در مسیر زرد را به ستاد گمرک منتقل کنیم و به نتیجه مطلوب برسیم.
وی بیان کرد: EPN سامانه‌ای است که برای سرعت بخشیدن در کار و کاهش زمان طراحی شده و به معنای بروز مشکل نیست.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز اظهار داشت: روند کار در صدور گواهی‌نامه صادراتی به این شکل است که محموله به محموله باید ارزیابی انجام و گواهی صادر شود که این مشکل را برای صادرکنندگان کشمش پیگیری می‌کنیم.
رضا عباسی خواستار استفاده صادرکنندگان از تسهیلات صادراتی تا ۱۵ آبان شد و گفت: از هشت زنجیره تولید ۲ زنجیزه به استان همدان داده شده است که شامل زنجیزه تولید سیب‌زمینی و کشمش است.
وی تاکید کرد: زنجیره تولید کشمش باید فعال‌تر شود تا بتوانیم از طریق آن مشکلات را مرتفع و یکسری امتیازات را اخذ کنیم.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر در این نشست قول مساعد داد برای سرعت بخشیدن در روند کاری صادرکنندگان کشمش، گواهی یک روزه صادر شود.
 صادرکنندگان کشمش پیگیر گواهی صادرکننده برتر باشند
رئیس اداره استاندارد ملایر نیز به واحدهای فرآوری کشمش این نکته را تاکید کرد: استاندارد کشمش برای تولید و توزیع داخل مشمول استاندارد اجباری نیست و هر صادرکننده‌ای که کالایش را به ما اظهار کند، ما آن را بررسی و گواهی انطباق اعلام می‌کنیم.
داریوش خالقی با اشاره به سامانه استاندارد تطابق کالا (COC) گفت: اینجا گمرک مشتری ما می‌شود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری صادرکننده نیست.
وی با بیان اینکه COC قدم به قدم در حال اصلاح است، از صادرکنندگان خواست: گواهی صادرکننده برتر را پیگیری کنند که در صورت نهایی شدن، یک سال بدون هرگونه بررسی از مزایای آن استفاده کنند.
خالقی درباره PPN کشمش نیز بیان کرد: PPN در نظر گرفته برای کشمش انگوری یکهزار و ۵۰۰ و برای کشمش تیزابی ۷۰۰ در نظر گرفته شده است که میزان گوگرد استفاده در کشمش قابل پیگیری و حل است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com