10 سد استان در دست مطالعه است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111327 تاریخ انتشار:  1399-06-06 - 09:12 تعداد بازدید:  350
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در دفتر همدان پیام:
10 سد استان در دست مطالعه است

اقتصادی

■ وضعیت پیش روی همدان از کاهش بارش حکایت دارد

تأمین، مطالعه و حفاظت از منابع آبی به‌عنوان رسالت اصلی شرکت آب منطقه‌ای همدان محسوب می‌شود. همچنين مدیر عامل جوان این شرکت همواره تلاش کرده است در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی در استان گام بردارد.
منصور ستوده که سابقه سال‌ها فعالیت در حوزه آب استان را  در کارنامه کاری خود دارد با حضور در دفتر روزنامه همدان پیام به تشریح اقدامات صورت گرفته در شرکت آب منطقه‌ای پرداخت.
 وی نصب کنتورهای هوشمند، استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای آبرسانی در همدان،‌ اجرای طرح های پویش در حوزه آب و انتقال پساب تصفیه‌خانه فاضلاب به پتروشیمی «هگمتانه» و «جهان‌آباد» را از جمله اقدامات شاخص این شرکت عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت که با مشارکت بخش خصوصی از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون یک‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبرسانی در این استان سرمایه‌گذاری شد.
ستوده افزود: طرح‌ها حوزه آبرسانی در هفته دولت پراکنده است و بیشتر این طرح‌ها با سرمایه گذاری بالا در «پویش الف_ب_ایران» بهره‌برداری می‌شود.
وی با اشاره به مشارکت بخش خصوصی برای سد سازی در استان اظهار داشت: مهمترین این سرمایه‌گذاری مربوط به سد خرمرود است که با سرمایه‌گذاری ۳۳۷ میلیارد تومان نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ستوده عنوان کرد: سد گرین نیز با مشارکت بانک‌های کشاورزی، تجارت و صادرات و با سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان در دست ساخت است.
وی ادمه داد: آبرسانی به همدان با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد تومانی قرارگاه خاتم‌الانبیا و همچنین تصفیه خانه ملایر با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان از دیگر طرح‌ها است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: تصفیه خانه شهرستان تویسرکان نیز با اعتبار ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با مشارکت بخش خصوصی و به صورت بی.او.تی، اجرا شده و اکنون ۶۵ درصد پیشرفت دارد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری ۱۸۷ میلیارد تومانی بخش خصوصی در دیگر حوزه‌ها بیان کرد: در سال‌های گذشته در دولت یازدهم و دوازدهم طرح‌های خوبی در حوزه آبرسانی همدان اجرا شده است.
ستوده افزود: در این سالها سدهای سرابی تویسرکان، کلان ملایر، نعمت‌آباد اسدآباد، و شنجور رزن با هدف حفظ محیط زیست و تامین حق‌آبه‌های کشاورزی به بهره‌برداری رسید.
وی عنوان کرد: گنجایش ذخیره آب در همدان ۹۲ میلیون متر مکعب بود که با بهره‌برداری از این سدها این ظرفیت به ۱۲۶ میلیون متر مکعب افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: 3 تصفیه خانه با ظرفیت یک هزار و ۶۵۰ لیتر در ثانیه در استان فعال بود که اکنون این تعداد به ۶ عدد و ظرفیت ۶هزار و  ۱۲۵ لیتر در ثانیه افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: سدهای اکباتان، آبشینه، کلان، نعمت‌آباد و شیرین‌سو به عنوان سدهای قابل سرمایه گذاری برای توسعه گردشگری به سرمایه گذاران معرفی شده‌اند.
ستوده با اشاره به اینکه واگذاری اجرای طرح‌ها به بخش خصوصی یکی از مهمترین رویکردهای این شرکت است، افزود: طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان به طول ۱۴۰ کیلومتر و ۶۳ درصد پیشرفت در دست ساخت است.
وی ادامه داد: این طرح از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۳ به همدان محسوب می‌شود که سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پیشبرد آن نیاز است؛ این طرح به دلیل تامین نشدن به موقع اعتبارات تا کنون تکمیل نشده است.
ستوده از مطلوب نبودن وضعیت بارش در استان هم سخن گفت و به این نکته اشاره کرد: میانگین بارش در استان تقریبا 340 میلیمتر در سال است. در سالجاری نیز 460 میلیمتر بارندگی داشتیم اما با توجه به اینکه سال گذشته سال پربارشی بود امسال حدود 24 درصد با کاهش بارندگی مواجه هستیم.
البته نسبت به میانگین بلندمدت استان در بازه 50 سال گذشته حدود 32 درصد افزایش بارندگی داشتیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اینکه در بخش تعادل بخشی کارهای خوبی در استان صورت گرفته بیان کرد: در این مدت بخش زیادی از رودخانه‌های مهم استان که از سیلاب آسیب دیده بودند، لایروبی شدند.
وی افزود: در هفت سال گذشته نزدیک به ۱۳۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان لایروبی شدند و تعداد ۱۴۳ مورد رپرگذاری (نشانه گذاری)  برای حفظ حریم آن‌ها صورت گرفته است.
ستوده نصب کنتورهای هوشمند را از مهمترین برنامه های این شرکت دانست و بیان کرد: تا به امروز چهار هزار و ۹۸۰ کنتور هوشمند آب  بر روی چاه‌های استان نصب شده است که بر اساس آن ۳۵ درصد این چاه‌ها به کنتور مجهز شده‌اند.
وی تاکید کرد:  از ابتدای سال ۱۳۹۳ که طرح حفظ آب های زیرزمینی آغاز شد، 4 هزار و  ۳۲۸ چاه غیر مجاز با دستور حکم قضایی پر شده‌اند که بر این اساس نزدیک به ۲۸۳ میلیون متر مکعب در مصرف آب‌های زیر زمینی صرفه جویی شد.
ستوده با بیان اینکه 10 سد در استان در دست مطالعه است که این سدها  126 متر مکعب ظرفیت دارند افزود: سدها نقش مهمی در حفظ منابع آبی دارند، گنجایش کل سدهای استان ۱۲۶ میلیون متر مکعب است که در حال حاضر ۷۶ درصد از این ظرفیت پر است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب یکی از کارهای بسیار مهم صورت گرفته در استان است، بیان کرد: نیروگاه برق شهید مفتح ۲۰ حلقه چاه با ظرفیت برداشت ۱۵ میلیون متر مکعب در سال داشت که با انتقال خط ۴۰ کیلومتری انتقال آب از تصفیه خانه همدان، این چاه ها پلمب شدند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان ادامه داد: اکنون برای کارکرد ۱۰۰ درصدی تولید برق در نیروگاه، سالانه ۱۰ میلیون متر مکعب آب از این تصفیه خانه به آن منتقل می‌شود.
وی اضافه کرد: ۶۳۰ هزار متر مکعب نیز از این تصفیه خانه به پتروشیمی هگمتانه اختصاص یافته که خط انتقال آن به طول ۱۱ کیلومتر اجرا شده است.
ستوده خاطرنشان کرد: سه میلیون متر مکعب نیز مجوز انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب همدان نیز  برای  منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد تخصیص یافته است که امیدواریم موجب شکوفایی منطقه و شهرستان فامنین شود.
در حال حاضر نیز سه میلیون متر مکعب مجوز اختصاص آب به صنایع کوچک استان اختصاص یافته است.
ستوده ادامه داد: کار ویژه وزارت نیرو در استان  اجرای نرم افزار ساما در استان است ساما، نرم افزار جامعی است  که تمام منابع آب سطحی و زیر زمینی استان ها را  پیاده‌سازی می کند، خدماتی که  به مردم در بخش آب های سطحی و زیر زمینی ارائه شده و اتفاقات که در حوزه خدمات رسانی در بخش آب انجام می شود در این سامانه طراحی شده است در حال حاضر هم  خدمات از طریق دفاتر پیشخوان بر اساس سیاست دولت که در حقیقت بحث دولت الکترونیک هست انجام می شود . امیدواریم این طرح به عنوان یکی از طرح های پویش رونمایی شود و در خدمت مردم عزیز کشور و استان قراربگیرد.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com