کمبود معلم همچنان ابرچالش آموزش و پرورش همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403

Today : Wed, December 11, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134484 تاریخ انتشار:  1402-07-04 - 13:20 تعداد بازدید:  2256
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کمبود معلم همچنان ابرچالش آموزش و پرورش

نویسنده : سمانه جهانگیری عرش

اقتصادی


 آموزش و پرورش همدان همچنان با کمبود نیروی انسانی مواجه است و گفته می‌شود که دو سال طول می‌کشد تا با استخدام رسمی نیروهای جدید‌الورود به بدنه آموزش و پرورش، استخدام فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و نیز ادامه روند استخدام در سالهای آتی کمبود 2 هزار معلم در استان جبران شود.

سال‌تحصیلی جدید با حضور ۳۲۸ هزار دانش‌آموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس ۲۶۴۰ مدرسه آغاز شد. هر چند طبق روال گذشته تا اواسط مهرماه ساماندهی و جابه‌جایی معلمان به طول می‌انجامد اما بیم از آن می‌رود که کمبود معلم و جبران آن از را‌ های دیگر، تأثیر خود را بگذارد.

آخرین روزهای تابستان سال ۱۴۰۱ بود که بخشنامه‌ای از طرف معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش به ادارات آموزش‌وپرورش استان‌ها ارسال شد که طی آن «ورود نیرو از سایر دستگاه‌های دولتی به آموزش‌وپرورش مجاز شمرده شده» هر چند این موضوع انتقاد کارشناسان را به دنبال داشت اما در نهایت به طور موقت بخشی از کمبود نیرو را مدیریت کرد.

همان سال بکارگیری نیروهای بازنشسته و نیز تدریس مدیر و معاون و ناظم به جای معلم راهکاری بود که توسط اداره آموزش و پرورش همدان اتخاذ شد.

همدان از جمله استانهایی است که به دلیل سیاست‌های غلط در جذب نیرو طی سالهای گذشته با کمبود شدید نیروی آموزشی مواجه شده است.

رویکرد سیستم آموزش‌وپرورش نسبت به این ابرچالش نشان دهنده آن است که اهمیت موضوع آموزش هنوز برای برخی از افراد تبیین نشده است. آموزش‌وپرورش به جای جذب افراد جوان، تحصیلکرده و توانمند حوزه مهم آموزشی را در طبق اخلاص برای بازنشستگانی که ۳۰ سال کار کردند، شاید دیگر انگیزه‌ای برای تدریس ندارند و فقط برای مسائل اقتصادی اضافه تدریس را پذیرفتند یا کارمندان سایر ادارات، قرار داده است.

تدریس عوامل آموزشی در شیفت‌های بعدازظهر از راهکارهایی است که در همدان برای خالی نماندن کلاس‌های درس دانش‌آموزان درنظر گرفته شده است اما آیا افراد پس از هشت ساعت کار اداری توانایی، انرژی و شرایط روحی حضور در کلاس و تدریس به دانش‌آموزان پر انرژی را دارند؟

هر چند افزایش جذب معلم از ۱.۲ به ۲.۲ درصد از موفقیت‌های آموزش و پرورش استان همدان در سال گذشته بود اما به نظر می‌رسد تا زمانی که این نیروها پس از گذر از فیلتر گزینش و .... روی کار بیایند زمان بسیاری صرف خواهد شد که البته گفته می شود تا پایان مهر این مشکل مدیریت و جبران خواهد شد.

به گفته یک منبع آگاه امسال بیشترین حجم خروجی بازنشسته ها را ارز آموزش و پرورش همدان داشتیم که خروج بسیاری از نیروهای کیفی و ارزشی از آموزش و پرورش می‌تواند به بدنه این دستگاه تربیتی خسارت وارد کند.

بنا بر اطلاعات به دست آمده در مدت هشت سال دولت قبل ۵ هزار نفر پرسنل از آموزش و پرورش همدان کم شده اما ۸۰ هزار نفر دانش‌آموز اضافه شده است، بدیت ترتیب ۶ هزار شاغل و بازنشسته با هم باید اضافه تدریس بگیرند تا جبران تدریس شود.

این در حالی است که اضافه تدریس سال گذشته ۴۲ هزار ساعت بوده که امسال به ۶۵ هزار ساعت باید برسد.

سرپرست اداره کل و معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه آموزش و پرورش استان همدان گفت: تمامی کارکنان آموزش و پرورش استان همدان ۲۱ هزار و ۴۸۹ نفر هستند که به دو دسته کارکنان مؤثر شامل معلمان، مدیران، معاونان و مشاور و کارکنان غیرمؤثر شامل نیروهای خدماتی، دانشجویان مشغول به تحصیل، کارکنان اداری، معلمانی که در مرخصی بدون حقوق هستند و جانبازان شاغل و معلمان از کار افتاده تقسیم می‌شوند.

رضا زارعی اظهار کرد: در مقطع ابتدایی تعداد دانش آموزان ۱۶۳ هزار نفر است که در مقایسه با سال گذشته ۶۰۰۰ نفر افزایش داشتیم، در مجموع ۶۵۴۶ کلاس درس وجود دارد که در مقایسه با سال گذشته ۱۴۵ کلاس افزایش پیدا کرده، تراکم کلاسی ما ۲۵.۵ درصد است که نسبت به سال گذشته ۴ درصد رشد تراکم فضای آموزشی داریم و در هر سه مقطع تحصیلی کمبود فضای آموزشی و نیرو مشاهده می شود.

وی افزود: در مقطع ابتدایی ۷۵۰۶ نیروی مؤثر داریم که از این تعداد ۸۳۶ نفر بازنشسته خواهند شد و ۸۳۷ نفر جذب شده که ۶۵۰ نفر از آنها توسط آزمون استخدامی اخیر جذب شده اند که با توجه به افزایش ۱۴۵ کلاس در حال حاضر نیاز به ۱۵۱ نیروی مؤثر در بخش ابتدایی داریم.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: با توجه به بازنشسته شدن ۲۰۲۳ نفر از نیروهای آموزشی، در استان همدان ۲۵۵۷ نفر کمبود نیروی آموزش دیده می شود.

با این حال به گفته مسئولان آموزش و پرورش، با وجود رسیدن به اوج بازنشستگی در سالتحصیلی جدید و نیز استقبال کم آنها از ورود مجدد به بدنه آموزش و پرورش به دلیل پرداختی‌های دیرهنگام، در کنار زمان بر بودن پروسه بکارگیری نیروهای جدیدالورود و دریافت مجوز از وزارت برای به کارگیری دانشجویان سال آخر تربیت معلم که آموزش و پرورش همچنان پیگیر این مباحث است، مشکل کمبود نیروی آموزشی در همدان پابرجاست. هر چند وعده داده شده است که با راهکارهایی هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد ماند.

با این توصیف و با وجود کمبود معلم به عنوان ابرچالش آموزش و پرورش در کنار نگرانی خانواده ها از کیفیت آموزش‌ها، انتظار می رود آموزش و پرورش همدان در این موارد راهکاری اساسی اتخاذ نماید.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com