هر خانواده ایرانی با خرید مسکن چقدر فاصله دارد؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  69562 تاریخ انتشار:  1394-12-16 - 05:45 تعداد بازدید:  4398
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هر خانواده ایرانی با خرید مسکن چقدر فاصله دارد؟

اقتصادی

 هر خانواده ایرانی با خرید مسکن یک دهه فاصله دارد.
 دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: باتوجه به نرخ بالای رشد قیمت‌ها و بی‌ثباتی در حوزه مسکن بسیار بعید است که بخش خصوصی وارد تأمین مالی خرید مسکن شود چراکه این نوع لیزینگ در بازه‌های زمانی چندین ساله به ضرر سرمایه‌گذاران تبدیل می‌شود.
سید محسن طباطبایی‌مزدآبادی با اشاره به فضای رکودی بازار مسکن به ایسنا گفت: بر اساس گزارش‌های اخیر بانک مرکزی نیز اگرچه بازار مسکن دچار تکانه‌های روبه جلو شده است اما هنوز تا اعلام خروج مسکن از شرایط رکودی فاصله بسیاری وجود دارد.
وی با اشاره به رشد 6/5درصدی معاملات آپارتمان‌های مسکونی تهران در بهمن ماه سالجاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته گفت: با این حال میزان این معاملات در 11 ماه ساله 94 ، 141 هزار و 500 مورد بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال 93 کاهش 5/10 درصدی را نشان می‌دهد.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه افزایش وام مسکن و جعاله و طرح صندوق پس‌انداز مسکن نیز تأثیر بسزایی در رونق اقتصادی بازار مسکن نداشته است، افزود: در یک دهه گذشته قیمت مسکن رشد فزاینده‌ای داشته و این در حالی است که توان اقتصادی مردم به دلیل رشد منفی اقتصادی عملاً کمتر از گذشته شده است.
طباطبایی به آمارهای بخش مسکن اشاره کرد و گفت: برای تأمین مسکن بیش از 20 میلیون خانوار ایرانی باید سالانه یک میلیون و 200 هزار واحد مسکونی جدید ساخته شود اما به دلیل سهم بیش از 50 درصدی قیمت زمین در هزینه تولید ساختمان اغلب خانوارهای ایرانی توان خرید مسکن مطلوب خود را ندارند.
وی با بیان اینکه اکنون خانواده‌های ایرانی حدود 35 درصد از درآمد ماهیانه خود را هزینه مسکن می‌کنند، افزود: طبق ارزیابی‌ها در کشورهای توسعه‌یافته خانواده‌ها پس از حداکثر 5 سال با پس‌انداز توان خرید خانه را دارند اما در ایران این رقم به بیش از 10 سال می‌رسد.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به طرح لیزینگ مسکن نیز اشاره کرد و گفت: باتوجه به نرخ بالای رشد قیمت‌ها در حوزه مسکن بسیار بعید است که در دوره‌های بلندمدت بخش خصوصی وارد تأمین مالی خرید مسکن شود چراکه این نوع لیزینگ در بازه‌های زمانی چندین ساله به ضرر سرمایه‌گذاران تبدیل می‌شود.
وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر این طرح اقشار ضعیف جامعه را در بر نمی‌گیرد، گفت: مهمترین مشکل بازار مسکن توانایی نداشتن سیستم بانکی برای تأمین مالی مناسب خرید خانه و همچنین حمایت نکردن از سوی دولت برای ارائه یارانه در این حوزه است که سبب شده خرید خانه به یک مشکل لاینحل تبدیل شود.
مدرس دانشگاه خوارزمی با اذعان به اینکه اگر دولت بتواند منابع آزاد شده حاصل از برجام را وارد فضای مسکن کند و یا بدهی‌های معوق خود به سیستم بانکی را تسویه کند توان سیستم بانکی برای ورود به تأمین مالی خرید مسکن فراهم می‌شود، افزود: بر اساس آمارها دولت و شرکت‌ها و مؤسسات وابسته حدود 160 هزار میلیارد تومان به نظام بانکی کشور بدهکار هستند که همین مسأله توان سیستم بانکی برای ارائه تسهیلات به دیگر بخش‌ها را تا حدود زیادی کاهش داده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com