واکنش جهادکشاورزي به يک خبر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110747 تاریخ انتشار:  1399-05-12 - 08:58 تعداد بازدید:  176
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جوابیه؛
واکنش جهادکشاورزي به يک خبر

اقتصادی

 ضمن تشکر از همراهی و همکاری آن رسانه با اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، پیرو درج گزارشی با عنوان «نارضایتی گندمکاران از جهاد کشاورزی» و روتيتر «نبود نظارت موجب سن‌زدگی گندم همدان شد» در روزنامه مورخ 8 مردادماه سال 1399، خواهشمند است به‌منظور تنویر افکار عمومی و طبق قانون مطبوعات جوابیه زیر عیناً در همان صفحه و با همان فونت و سایز درج شود، همچنین با توجه به انعکاس تیتر گزارش در صفحه نخست آن روزنامه، لطفاً تیتر پاسخ سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در صفحه نخست درج شود.
ضمناً این روابط عمومی همانند گذشته به‌صورت شبانه‌روزی آمادگی کامل خود را جهت همکاری برای تهیه خبر گزارش اعلام می‌دارد.
* علیرضا قراگوزلو
رئیس اداره و روابط عمومی
در ابتدا برخود فرض می‌دانیم از تلاش شبانه‌روزی کارشناسان محترم پهنه‌های کشاورزی، کارشناسان بسیجی طرح همگام با کشاورز، شورای اسلامی روستاها که از روز اول سال 1399 با وجود ویروس کرونا جهت حفظ و جهش تولید در مزارع حاضر شدند و مجاهدانه کوشش کردند، سپاسگزاری نمائیم.
در گزارش خبری فوق‌الذکر، یکی از خبرنگاران محترم آن روزنامه به نقل از یک کارشناس کشاورزی آگاه که متأسفانه در این مورد باید عرض شود بسیار ناآگاه!!! عنوان نموده که به‌علت نظارت نکردن مهندسان جهاد کشاورزی و ندادن سم کافی به کشاورزان، گندم‌های بخش مرکزی استان سن‌زدگی دارند که لازم است نکات ذیل جهت اطلاع آن رسانه و روشن شدن اذهان عمومی و آگاهی دست‌اندرکاران سیاسی، اجتماعی و اجرایی استان بیان شود:
1-سن غلات جزو آفات همگانی محسوب می‌شود و وظیفه تهیه سم و امکانات مبارزه و انجام عملیات مبارزه شیمیایی با آفات همگانی به عهده کشاورزان گندمکار و جوکار و صاحبان مزارع غلات بوده و بخش دولتی یعنی سازمان جهاد کشاورزی وظیفه سیاستگذاری، هدایت و نظارت بر عملیات مبارزه را به عهده دارد.
2-استان همدان با قریب به 500 هزار هکتار مزارع گندم و جو (آبی و دیم) یکی از استان‌های مهم و تولیدکننده گندم و جو در کشور به‌شمار می‌آید که بخش قابل توجهی از سطوح مذکور به مزارع دیم تخصیص داده شده است و به‌علت سن‌خیز بودن استان، همه‌ساله آفت سن غلات به‌عنوان آفت اصلی و درجه یک، در سطح مزارع حضور پیدا کرده و درصورت عدم توجه کشاورزان به توصیه‌های فنی کارشناسان کشاورزی و خودداری از مشارکت فعالت در امر مبارزه، می‌تواند خسارات قابل توجهی به محصول تولیدی آنان وارد کند.
3- سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در راستای سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات کشور در سال زراعی جاری همانند روال سنوات گذشته از ابتدای فصل پاییز سال قبل (1398) با انجام بازدیدها از اماکن تابستانه، استمرار آن در طول فصل پاییز و زمستان و متعاقب آن پایش و ردیابی آفت در مزارع گندم و جو و حتی گرامینه‌های وحشی موجود در دامنه‌ها، ارتفاعات و حاشیه مزارع به‌صورت روزانه و مستمر وضعیت آفت و تراکم آن را بررسی کرده و بلافاصله پس از استقرار آفت در مزرعه، اطلاع‌رسانی لازم درخصوص لزوم انجام مبارزه را انجام داده است.
4- این سازمان از زمستان سال 1398 با تشکیل ستاد سن غلات و ستاد گیاهپزشکی در سطح استان و شهرستان‌های تابعه نسبت به تشکیل اکیپ‌های شبکه مراقبت سن غلات جهت سرکشی و بازدید از مزارع و نظارت بر عملکرد مبارزه در تمام روستاهای استان اقدام نموده است و با به‌کارگیری بیش از 180 نفر از کارشناسان و پرسنل مجرب خود و همچنین استفاده بیش از 120 نفر از کارشناسان بسیجی در طرح بسیج همگام با کشاورز، تمام مزارع گندم و جو استان را تحت پوشش قرار داده است.
5-سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌های تابعه در فصل مبارزه با سن غلات (از ابتدای فروردین‌ماه تا اواسط تیرماه هر سال) با اولویت ویژه و بسیج کلیه امکانات فنی، خودرو و پرسنل موجود و بهره‌گیری از تمام پرسنل‌های بالقوه و بالفعل سازمان جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی.
شرکت‌های تعاونی تولید روستایی و... اطلاع‌رسانی کافی به‌منظور اعلام زمان دقیق مبارزه با این آفت را در تمام مناطق انجام داده است و ضمن مراجعه حضوری و مستمر به تمام روستاها، مکاتبه با شوراهای اسلامی، برگزاری کلاس‌های آموزشی و کارگاه‌های صحرایی، تهیه و پخش برنامه‌های متنوع رادیویی و تلویزیونی از صدا و سیمای مرکز استان و... کشاورزان را برای مبارزه با آفت یادشده ترغیب و تشویق نموده است که نتیجه آن انجام بیش از 342 هزار هکتار مبارزه در اراضی گندم و جو علیه آفت سن غلات (طی 2 مرحله) بوده است که طی سالیان اخیر این سطح از مبارزه بی‌سابقه بوده است.
6-با توجه به اینکه وظیفه اصلی خرید سم و تهیه امکانات سمپاشی و متعاقب آن انجام به موقع مبارزه با آفت سن غلات به عهده خود کشاورزان می‌باشد، بدیهی است گندم‌های تولیدی کشاورزانی که بدون درنظر گرفتن توصیه‌های فنی کارشناسان کشاورزی و نادیده گرفتن زحمات شبانه‌روزی سایر کشاورزان در عملیات مبارزه مشارکت نداشته و از انجام مبارزه امتناع و خودداری نموده‌اند، دچار خسارت می‌شود.
7-درخصوص قسمت دوم صحبت‌های کارشناس کشاورزی آگاه!!! در گزارش مذکور که بیان نموده بود، ندادن سم کافی به کشاورزان هم یکی از دلایل سن‌زدگی است، لازم به توضیح است که اگر ایشان کوچک‌ترین آگاهی از نحوه تهیه و توزیع و عرضه سموم و شرح وظایف سازمان جهاد کشاورزی داشت حتماً می‌دانست که از سال 1379 سن غلات از لیست آفات عمومی حذف و به لیست آفات همگانی اضافه شده است و از آن تاریخ تاکنون هیچ‌گونه سمی از سوی سازمان جهاد کشاورزی به کشاورزان بابت مبارزه با سن غلات داده نشده است و کشاورزان استان همه‌ساله با مراجعه بیش از 150 واحد فروشندگی مجاز سموم نباتی، سم مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند و در سالجاری نیز هیچ‌گونه کمبود سمی در این زمینه وجود نداشت و حتی پس از انجام مبارزه، مقادیر متنابهی سم و در محل فروشندگی فروش نرفته و باقی مانده است.
8- در رابطه با مشکلات تحویل گندم نیز به استناد اطلاعات ارائه شده از سوی مدیریت امور زراعت این سازمان به استحضار می‌رساند که سامانه جامع پهنه‌بندی و مدیریت داده‌های کشاورزی (متعلق به وزارت جهاد کشاورزی). مبنای اطلاعاتی سامانه سیفای شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران (متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت) می‌باشد و قطعاً اطلاعات غالب کشاورزان گندمکار استان در سامانه پهنه‌بندی و مدیریت داده‌های کشاورزی درج شده است و احتمال اینکه اطلاعات تولیدکننده واقعی در این سامانه ثبت نشده باشد بسیار اندک می‌باشد، البته از نظر برآورد تولید گندم هر کشاورز این احتمال وجود دارد که نیاز باشد تغییراتی در سامانه فوق‌الذکر ایجاد گردد که این کار همکاری و هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی و شرکت غله و خدمات بازرگانی استان در اسرع وقت صورت می‌گیرد و تنها مواردی که ممکن است اسامی برخی از کشاورزان ثبت نشده باشد، عبارتند از:
-تعدادی از کشاورزان به‌دلیل بدهی بانکی درخواست تحویل گندم به‌نام سایر اعضای خانواده خود را مطرح می‌کنند و این درحالیست که در سامانه مذکور صرفاً اطلاعات تولیدکننده واقعی درج می‌شود.
- تحویل گندم توسط دلالان، که بنا به دستورالعمل امکان ثبت اطلاعات این گروه از تحویل‌دهندگان گندم در سامانه پهنه‌بندی وجود ندارد.
در خاتمه امید است خبرنگاران محترم آن روزنامه من بعد ضمن بررسی دقیق و کارشناسی و استفاده از منابع آگاه در تهیه گزارش خود از انعکاس اخبار غیرواقعی پرهیز نموده و موجبات تشویق و ابهام اذهان عمومی را فراهم نیاورده تا از اعتماد مردم علی‌الخصوص کشاورزان به دستگاه‌های دولتی کاسته نشود.
«اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان « نهم مردادماه سال 1399»


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com