طرح جديد براي‌کاهش مصرف‌آب دارم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  89695 تاریخ انتشار:  1397-11-11 - 09:20 تعداد بازدید:  254
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان همدان:
طرح جديد براي‌کاهش مصرف‌آب دارم

اقتصادی
قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی نزدیک به یک میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شد که حالا در آستانه چهل سالگی انقلاب این میزان به چهار میلیون و 900 هزار تن در سال افزایش یافته است. آن‌طور که آمار نشان مي‌دهد در بیشتر محصولات کشاورزي به خودکفایی رسیده‌ایم و در محصولات لبنی حتي علاوه بر خودکفایی، محصولات تولیدی خود را به کشورهای همسایه صادر می کنیم.
آنطور که مشخص است در چهل سال پیش حدود 2 هزار و 500 تراکتور و ماشین‌آلات کشاورزی بر روی زمین‌های کشاورزی استان کار می کردند که این تعداد حالا به بیش از 29 هزار دستگاه تراکتور و کمباین و تعداد بهره‌برداران به 115 هزار کشاورز در استان همدان افزایش یافته است. اين يعني کشاورزي هر روز روبه توسعه ومدرنيته رفته است. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان همدان معادل 66 هزار و 300 میلیارد ریال است.
در ادامه گفت‌گوي خبرنگاران با منصور رضواني‌جلال، رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان همدان را در نشست خبري روز گذشته مي‌خوانيم.
 طبق آماري که ارايه مي‌دهيد توليد محصولات کشاورزي در استان روز به روز رو به افزايش است، اما در کنار آن موضوع سلامت اين محصولات هم از اولويت بسيار بالايي براي مردم برخوردار است. زيرا آن طور که متخصصان مي‌گويند کودها و سمومي که براي توليد استفاده مي‌شود بر روي محصولات باقي مي‌ماند و با خوردن آن، سموم باقي‌مانده در آنها مستقيم وارد کبد انسان مي‌شود و در نهايت انواع سرطان‌ها را موجب مي‌شود، حتي اين سموم در گوشت‌هاي دامي هم وجود دارد زيرا آنها از همان زمين‌ها و مراتع تغذيه مي‌کنند. شما چه اقدامي در راستاي سالم‌سازي محصولات کشاورزي انجام داده‌ايد؟
گفته مي‌شود حتي محصولات گلخانه‌اي سم بالايي دارند. اما ما به همت محققان همداني مبارزات بيولوژيکي را آغاز کرده‌ايم. محققان همداني «کنه‌هاي شکارگر» را پرورش داده‌اند که با رها‌سازي تعدادي از آنها در هر گلخانه‌ آفت‌ها از بين مي‌روند که موجب مي‌شود تا نيازي به استفاده از سموم نباشد. اين کنه‌ها توليدات جديدي هستند که برخي از گلخانه‌هاي همدان و استان‌هاي ديگر با محقق آن قرارداد بسته‌اند و از آنها استفاده مي‌کنند. اين موجب شده تا روز به روز مقدار استفاده از کود و سم روبه کاهش برود.در بخش دام و طيور هم مردم هيچگونه نگراني نداشته باشند. دامپزشکي نظارت دقيقي بر بهداشت دام و طيور دارد. 
همدان يکي از استان‌هاي برتر در نظارت بر بهداشت محصولات به حساب مي‌آيد.
 چرا در برخي مناطق روستايي را مي‌بينيم که اگر يک ساخت و ساز غيرمجاز صورت بگيرد امور اراضي به شدت با آن برخورد مي‌کند و حتي ساختمان را تخريب و صاحب آن را جريمه هم مي‌کنند. اما در برخي مناطق مانند راه‌هاي عباس‌آباد و بسياري ديگر مناطق ساخت و ساز به وفور صورت گرفته و برخوردي با آن نشده است؟
طبق قانون کسي که باغ سنددار داشته باشد که متراژ آن بيش از هزار و 500 متر باشد، مي‌تواند بسته به متراژ آن، مجوز ساخت و ساز از 20 تا 60 متر بگيرد. اگر مردم موردي را مي‌بينند که انجام شده دليل بر اين نيست که برخوردي با آن صورت نگرفته بلکه ممکن است که اخطار گرفته شود و در مراحل بعدي به مراجع قضايي هم ارجاع شده باشد، اما چون هيچ علامتي بر روي ساختمان نصب نمي‌شود کسي متوجه آن نمي‌شود.
امور اراضي و سيستم قضايي به هيچ وجه از ساخت و سازهاي غيرمجاز کوتاه نمي‌آيند و به شدت با آن برخورد مي‌کنند.
سامانه 131 براي دريافت گزارش‌هاي مردمي جهت اطلاع ساخت و ساز غيرمجاز است.
 گفته مي‌شود خاک کشور به کشورهاي ديگر صادر شده، آيا استان همدان هم جزو استان‌هايي است که صادرات خاک داشته است؟
خير. خاک همدان تاکنون صادر نشده است.
 با توجه به ورود به تنش آبي در کشور و استان همدان آيا همچنان مي‌خواهيد با بخش کشاورزي با مماشات برخورد کنيد؟ آيا برنامه جديدي براي کاهش خطر تنش آبي موجود، داريد؟ 
در همدان 4 هزار هکتار زمين شناسايي کرده‌ايم که بايد در آنها بدون آبياري کشت شود. مخصوصاً‌در شهرهاي کبودراهنگ و فامنين اين طرح بايد اجرا شود. تاکنون کشت زعفران، گلمحمدي و درختان پسته در استان به‌جاي محصولات پرآب‌بر مانند هندوانه روبه‌افزايش بوده و اين طرح ادامه خواهد داشت. اما جديداً‌ طرح کشت خارشتر و انگبين را هم از بيرجند به همدان آورده‌ام. اين دو محصول هم اصلاً‌ نيازي به آبياري ندارند. خوشبختانه کشاورزان هم بعد از آشنايي با آن به سمت کشت اين محصولات مي‌آيند. اما  بايد کاري کنيم که سرمايه‌گذاران خط توليد راه بيندازند و از کاشت تا صنايع تبديلي را انجام بدهند که تمام ارزش افزوده آن براي استان باقي بماند.
تلاش داریم با افزایش و حمایت از کشت دانه‌های روغنی، در زمینه تأمین این محصول کم آب‌بر و استراتژيک هم به خودکفایی برسیم.
این استان در زمینه تولید چغندر قند نیز رشد چشمگیری داشته‌ است به طوری که در گذشته از هر هکتار سطح زیر کشت تنها 15 تن چغندر قند تولید می‌شد و این رقم در هر هکتار به 63 تن رسیده است.
 درباره تنظيم باراز شب عيد بگوييد. آيا ميوه مورد نياز تأمين شده است؟
سيب مورد نياز وارد استان شده، پرتقال هم تأمين شده و در حال واکس‌زني است که تا 20 بهمن به سمت همدان حمل مي‌شود. امسال کيفيت ميوه‌ها بسيار خوب است و نسبت به سال گذشته افزايش خريد داشته‌ايم. اما در حال حاضر مقدار و قيمت آن را اعلام نمي‌کنيم زيرا دلالان به راحتي مي‌توانند از آن سوء استفاده کنند.
 باتوجه به اعلام مدير کل سرمايه‌گذاري در استان همدان، 105 واحد توليدي در تملک بانک‌ها است. چه تعداد از اين طرح‌ها مربوط به بخش کشاورزي است؟
هنوز تعداد واحدهاي کشاورزي به ما اعلام نشده، اما فکر مي‌کنم تعداد آن بسيار کم باشد. زيرا در حال حاضر مواد غذايي ارزش بالايي پيدا کرده است، بنابراين اغلب واحدهاي صنايع تبديلي استان با ظرفيت 100 درصد و حتي 130 درصد در حال کار هستند.
 ثبت جهاني انگور صورت گرفت اما در حد چند خبر باقي ماند، چه اقداماتي در اين زمينه صورت داده‌ايد؟ و آيا درصدد هستيد که محصولات ديگري هم به ثبت جهاني برسانيد؟
دو شب قبل جلسه‌اي با حضور وزير جهاد کشاورزي و نماينده مردم تويسرکان در تويسرکان برگزار و ثبت جهاني گردو را بررسي کرديم. قرار شد اقدامات اوليه براي ثبت انجام شود و ابتدا براي ثبت ملي و سپس براي ثبت جهاني اقدام کنيم.
انگور ملاير هم بعد از قنات کاشان دومين ثبت جهاني در ايران بود که در بخش کشاورزي انجام شد. زعفران گناباد و انجير استبفان هم در حال ثبت جهاني هستند.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com