سوخت‌رسانی پایدار در جغرافیای هگمتانه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113108 تاریخ انتشار:  1399-08-16 - 07:00 تعداد بازدید:  160
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سوخت‌رسانی پایدار در جغرافیای هگمتانه

نویسنده : صلاح‌الدین حسینی

اقتصادی

 شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی یا به اصطلاح عام (شرکت نفت) با سابقه‌ی بیش از 92 سال در کشور و معادل همین زمان در استان همدان، وظیفه مدیریت تأمین، نگهداشت، ذخیره‌سازی، انتقال و توزیع مطلوب انواع فرآورده‌های نفتی در گستره استانی، کشوری و حتی بین‌الملل در چارچوب قوانین و مقررات این حوزه و نیز ضوابط حاکم بر بازار مصرف با هدف جلوگیری از عرضه خارج از شبکه، همکاری مستمر در مبارزه با قاچاق با ملحوظ داشتن قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان  را عهده دار است.
برای انجام یکایک این مأموریت‌ها، تیمی متشکل از مهندسان و کارشناسان فنی، شبانه‌روزی فعالیت جهادی داشته تا انواع فرآورده‌های نفتی مورد نیاز (بنزین، نفتگاز، نفت سفید، نفت کوره، گاز طبیعی فشرده CNG و گاز مایع LPG و انواع سوخت‌های هوایی) برای مصرف در بخش های نیروگاه صنایع کوچک و بزرگ، اصناف بازار، کشاورزی، حمل و نقل و دیگر موارد برآورد دقیق، تأمین و بدون وقفه به دست مصرف‌کنندگان عمده و جزء استان برسد. 125 جایگاه عرضه فرآورده منطقه شامل 11 جایگاه بنزین، 63 جایگاه بنزین و نفتگاز، 24 جایگاه 2منظوره عرضه فرآورده‌های نفتی مایع و CNG، 25 جایگاه تک منظوره گاز طبیعی فشرده سی ان جی و 2 جایگاه نفتگاز، سوخت مصرفی بخش حمل و نقل موتور را با مجموع 1955 نازل (بنزین، نفتگاز و CNG) عرضه می‌کنند. همچنین گاز مایع لازم تأمین شده و از طریق 8 شرکت موزع تحت نظارت سازمان صمت در استان به صورت الکترونیک به مصرف کننده واقعی تحویل داده می‌شود. انبارهای نفت استراتژیک ایثارگران و نوشیجان با دارا بودن تأسیسات و تجهیزات کامل با مدنظر قراردادن اصول پدافند غیر عامل، محلی امن برای نگهداشت فرآورده‌ها و ذخیره‌سازی سوخت‌های با منشا فسیلی مورد نیاز داخل استان، و دیگرمناطق دور و نزدیک کشور است. عملیات جابجایی فرآورده از مبدأ انبارهای نفت به مقاصد مصرف توسط تعداد کثیری نفتکش جاده پیما با ظرفیت‌هایی از 6 تا 30 هزار لیتر انجام شده به طوری که روزانه مقادیر کلانی سوخت از انبارهای منطقه خارج می‌شود. مرکز سوختگیری هواپیمایی منطقه نیز تامین کننده سوخت‌های هوایی برای هواپیماها و بالگردهای بوده که کارکنان این مرکز در نهایت سرعت و دقت سوخت استاندارد را تحویل می‌دهند. بهبود رضایتمندی مشتریان، کارکنان و سایز ذینفعان، بسترسازی مطلوب برای ایجاد تنوع در سبد سوخت ناوگان حمل و نقل کشور و توسعه زیرساخت‌های انتقال و عرضه فرآورده‌های نفتی، بهینه‌سازی و توسعه انبارها و مخازن ذخیره‌سازی، همکاری تجاری با کشورهای همسایه در زمینه مبادلات مواد نفتی، توجه به پژوهش و فناوری، پیشگیری از عرضه خارج از شبکه و مقابله با قاچاق سرمایه‌های ملی و رعایت الزمات ایمنی، بهداشت و محیط زیست در تمامی فعالیت‌ها از اهداف کلان این شرکت است. تاریخ اين سرزمين گواهي مي دهد كه تأمين و توزيع فرآورده هاي نفتي از ديرباز در منطقه اي چون همدان كه زمستان هاي طولانی اش با سرمای استخوان سوز، شهره عام و خاص بوده از اهميت بالايي برخوردار است. امین روستایی، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان از پایداری سوخت رسانی در جغرافیای هگمتانه می گوید و بخشی از عملکرد 5 ماهه سال 99 منطقه را چنین تشریح می کند:

در تعداد جایگاه‌هایی 150تایی می‌شویم
تعداد جایگاه های عرضه فرآورده‌های نفتی استان همدان در سال جهش تولید با افزایش ۲۰ درصدی به ۱۵۰ خواهد رسید. هم اکنون ۱۲۵ جایگاه سوخت بطور شبانه روزی خدمات سوخت‌رسانی را به مردم عرضه می کنند از طرفی نیز ۲۳ جایگاه جدید در منطقه با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال احداث است.
هم اکنون عملیات اجرایی ۸ جایگاه با پیشرفت حدود ۵۰ درصدی و کمی بالاتر در حال انجام است که پیش بینی می شود این تعداد تا پایان سال جاری یا اوایل ۱۴۰۰ و مابقی نیز تا دهه فجر چهل و دوم به بهره برداری برسند.
تسهیل دسترسی مردم شریف شهر و روستاهای استان، همچنین کاهش مدت زمان سوخت گیری به تناسب افزایش تعداد خودروها و نازل های موجود و اشتغال مستقیم ۱۰۰ نفری از نتایج راه اندازی مجاری عرضه سوخت جدید خواهد بود.

  تجهیز پیکره تأسیسات و اماکن منطقه به پدافند غیرعامل
آماده بودن دستگاه ها در برابر بحران‌ها و تهدیدها، برنامه محور نمودن طرح های عملیاتی در شرایط بحرانی و اجرای طرح جدید عملیاتی کارگروه تخصصی تأمین سوخت و مواد نفتی استان در دستور کار شرکت است. برگزاری سالیانه مانورهای واکنش در شرایط اضطرار در انبارهای نفت ایثارگران و نوشیجان و همچنین جایگاه های عرضه فرآورده، ارتقای دانش و توانمندی‌های کارکنان در راستای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از طریق برگزاری دوره های آموزشی اجرای دستورالعمل ۱۰ بندی کارگروه انرژی، برگزاری مستمر جلسات کمیته پدافند غیرعامل انرژی _ سوخت نیز از جمله اقدامات منطقه در این راستاست.
انبارهای نفت به دلیل فعالیت‌های روزمره و نقل و انتقال میلیون‎ها لیترمحمولات سوختی همواره در معرض انواع ریسک‌ها و مخاطرات قرار داشته که این مهم، توجه بیش از پیش مسئولان و دست اندرکاران به ایمنی آن ها را می‌طلبد.
تعمیرات اساسی در پارکینگ نفتکش های انبارهای نفت منطقه شامل افزایش زیربنای مفید پارکینگ با عقب کشیدن دیوارهای انبار، تعریض معبر ورودی کامیون ها، توسعه رینگ آب آتش نشانی پیرامونی محوطه، تجهیز و ارتقاء سیستم اطفاء حریق در پارکینگ نفتکش ها به دو دستگاه هایدرانت، ساماندهی استقرار نفتکش ها از طریق رنگ آمیزی سطح پارکینگ به منظور سهولت تردد و به حداقل رساندن ضریب برخورد تانکرها را از جمله این اقدامات است.
همچنین برای تخصیص یک رشته انشعاب آب بازیافتی به منظور تحصیل ذخیره آب پایدار در مواقع بروز بحران مکاتباتی با آبفای استان داشته ایم تا آب مورد نیاز از یک سوی برای عملیات اطفاء حریق احتمالی و حفظ سرمایه های ملی و اموال و دارایی های پیمانکاران حمل و نقل، تأمین شود.

  مسدودی 300  کارت سوخت در منطقه همدان
بنزین فروشی از کارت سوخت خودرو های عمومی تخلف آشکار و برخورد قانونی با صاحب کارت از قوانین و مقررات این حوزه است. در پی بازرسی های عمومی و مستمر واحد حراست و کنترل نظارت شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان، عوامل نیروی انتظامی، نمایندگان تعزیرات و بازرسی سازمان صنعت، معدن، تجارت از پمپ بنزین های استان از ابتدای سال جاری تاکنون حدود تعداد 300 فقره کارت هوشمند سوخت متعلق به تاکسی و وانت بارکه به طور عمدی یا با همکاری عوامل شاغل در جایگاه ها مبادرت به سوءاستفاده از سهمیه تخصیص یافته و فروش سهمیه ماهیانه خود می کردند مسدود شده است.
سهمیه تعلق گرفته به خودرو های عمومی صرفا برای ارایه خدمت و جابجایی بار و مسافر تعیین شده است و از آنِ مالک خودرو نیست.
از ابتدای سال تا کنون حدود 4050 هزار حذف رمز كارت سوخت انجام شده است.

  هوای  هوا را داریم
این منطقه با توزیع بنزین و نفتگاز یورو 4 در استان، نقش پُررنگی در پاکی هوای پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین را ایفا می کند. چندی است که خودروهای شخصی و عمومی، به خصوص ناوگان اتوبوس های شهری شرکت واحد در سراسر کشور در ردیف عوامل نخست آلودگی هوا شناخته و معرفی می شوند که این مهم تأمین و توزیع سوخت با کیفیت بالاتر این وسایل نقلیه را در کاستن آلودگی هوا بیش از پیش ضروری می کند.
تأمین و تحویل سوخت نفتگاز یورو 4 به جایگاه داخل پایانه اتوبوس های خط واحد شهری  و پیش از این در 9 جایگاه دیگر منطقه، و توزیع بنزین یورو 4 با اکتان بالای 91 از ابتدای سال جاری در سراسر جایگاه‌های سوخت رسانی استان نشان از توجه مسئولان منطقه به حفظ سلامت محیط زیست جامعه و تلاش در تعدیل آلاینده های هوا و حساسیت های این شرکت در قبال مسئولیت اجتماعی خود است.

  با حساسیت پروتکل ها را رعایت می‌کنیم
غربالگری تمامی کارکنان شاغل در جایگاه های سوخت رسانی استان، تب سنجی مستمر افراد شاغل در تاسیسات و عملیات انبارهای نفت و اماکن اداری منطقه و نواحی تابعه مستقر در شهرستان ها، ممانعت از ورود افراد فاقد ماسک در کلیه مراکز اداری. مکاتبه با جایگاه های سوخت رسانی و تاکید بر رعایت اصول بهداشتی با هدف جلوگیری از انتشار ویروس، تامین و دراختیار قراردادن ماده ضدعفونی در ورودی ادارات، ضد عفونی مستمر محل های تماس بدن و دست در سراسر منطقه، اتخاذ تدابیری در کاستن مراجعات حضوری ارباب رجوع به خصوص در برهه حساس کنونی که سلامت آحاد جامعه در معرض تهدید کرونا ویروس قرار دارد و همواره جزو اولویت ها بوده است، شمه ای از اقدامات بهداشتی منطقه را در دوران کرونایی است.

  تسهیل دسترسی و پیشگیری از قاچاق با توزیع الکترونیکی سوخت
اجرای طرح آزمایشی توزیع الکترونیک گاز مایع (LPG) از اول مردادماه سال جاری همزمان با ۹ منطقه دیگر آغاز شده در منطقه همدان آغاز شد. ساماندهی توزیع سوخت گاز مایع، شناسایی مصرف کننده مجاز و واقعی، توسعه خدمات الکترونیک، حذف حواله های کاغذی و سهولت انجام کار با استفاده از کارت بانکی سرپرست خانوار اشخاص حقیقی یا حقوقی از جمله مزایای اجرای این طرح است.
ایشان ادامه داد: طرح توزیع الکترونیکی این فرآورده در بین خانوارهای محروم از گاز طبیعی و مصرف کننده نفت سفید که تا این زمان در پوشش انشعاب گازرسانی قرار نگرفته اند به میزان ماهیانه ۴۴ کیلو گرم (۴ سیلندر خانگی) و دیگر واحدهای صنفی صنعتی متناسب با نیاز آنها با ثبت نام در سامانه اینترنتی NEWTEJARATASAN.NIOPDC.IR  قابل ثبت و انجام است. پیشتر طرح توزیع نفت سفید و نفتگاز بخش کشاورزی نیز با استفاده از زیرساخت بانکی در این منطقه با موفقیت انجام شده است. تقویت زیرساخت های الکترونیک و مهندسی مجدد و اصلاح نهایی فرآیندها در راستای صیانت از حقوق شهروندان از اولویت های منطقه بوده و هست.

  ذخیره‌سازی سوخت زمستانی برای 6 هزار و 523 خانوار روستایی
به منظور تامین و توزیع مطلوب سوخت در منطقه سردسیر همدان، ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی برای بیش از 6 هزار و 500 مشترک روستایی 8 ناحیه، برنامه‌ریزی شده است.
با توجه به سردسیر و کوهستانی بودن استان همدان و همچنین کاهش شدید دمای هوا در این فصل، هر سال تدابیر مناسبی برای سوخت رسانی مطلوب از پیش اندیشیده می‌شود تا مشترکان فاقد گاز طبیعی، در روزهای سرد و برفی زمستان با مشکلی مواجه نشوند.
بهینه سازی مصرف حامل های تجدید ناپذیر انرژی با منشاء فسیلی، صیانت از منابع خدادادی و امری ضروری است لذا هم استانی های فهیم اصل صرفه جویی را در این زمینه فراموش نکنند.

  پاسخگویی 24 ساعته به شکایات
شکایات واصله از سامانه CRM مرکز پاسخگویی و ارتباط با مشتریان از طریق تماس شهروندان با شماره 09627 در اسرع وقت پیگیری و در مدت زمان 24 تا 48 ساعت پاسخ داده شده است. همچنین در راستای اجرای نظام نامه مدیریت ارتباطات مردمی در بستر سامد مبنی بر تسریع در انتقال مشکلات و نظرات مردم به مدیران مربوطه و پاسخگویی به درخواست‌ها و مشکلات هم استانی‌های محترم، دوشنبه، 3 شهریور 99 در برنامه سامد حاضر و پاسخگوی سوالات مردمی بوده ایم.

  کم فروشی نداریم
در بخش بازديد از مجاري عرضه از نظركنترل كيفيت و کمیت به طور منظم و مستمر بازديد انجام شده و می شود. از ابتدای سال تاکنون حدود 3500 مورد بازدید از پمپ بنزین ها انجام شده که از این تعداد 900 مورد آن در معیت کارشناسان اداره استاندارد و تعزیرات حکومتی بوده است. با توجه به بازرسی ها وکنترل های انجام شده از سوی شرکت هیچ گونه کم فروشی در جایگاه های عرضه سوخت نداشته ایم.


  تامین بی وقفه نیروگاه شهید مفتح در سرمای 20 درجه
سوخت مورد نیاز نیروگاه شهید مفتح از طریق ناوگان حمل و نقل نفتکش های جاده پیما مستمرا تأمین و تحویل شده تا با ذخیره سازی کافی، تنور نیروگاه در مواقع برودت هوای 20 درجه زیر صفر نیز گرم مانده تا در صورت قطع گاز مشکلی ایجاد نشود.
سوخت اصلی نیروگاه سیکل ترکیبی شهید مفتح گاز طبیعی و سوخت دوم آن نفت کوره است.

  دوگانه سوز شدن 1400 دستگاه خودروی عمومی به صورت رایگان
ترویج و فرهنگ سازی مصرف سوخت پاک در سبد سوخت کشور و استان می تواند نقشی راهبردی در رونق اقتصاد و جهش تولید ایفا کند. حرکت به سمت تقویت تنوع بخشی در سبد سوخت و سوق گرایش عموم جامعه به استفاده ازسوخت پاک و ارزان گاز طبیعی فشرده با تسهیلات رایگان اقدامی شایسته در این راستاست.
طرح دوگانه سوز کردن رایگان خودروهای عمومی از ابتدای تیرماه در دستور کار قرار گرفته که متقاضیان با ثبت نام در سامانهGCR.NIOPDC.ir  می توانند از تسهیلات در نظر گرفته استفاده کنند.


 از ابتدای اجرای طرح گازسوز کردن خودروهای تاکسی و وانت بار تا کنون حدود 1400 دستگاه خودرو در سراسر استان مشمول و کارهای اجرایی آنها در حال انجام است.
در فاز اول تنها خودروهای عمومی شامل وانت بار، تاکسی ها و ون های مسافربری از این وام بلاعوض برای دوگانه سوز کردن استفاده کرده اما در مرحله بعد مسافرکش های شخصی و تاکسی های اینترنتی نیز مشمول خواهند شد.
  تحویل نفتگاز مورد نیاز به ۳۰ هزار دستگاه از ادوات کشاورزی منطقه همدان
بر اساس لیست اعلامی سازمان جهاد کشاورزی استان، سوخت مورد نیاز حدود سی هزار دستگاه از ادوات فعال در بخش کشاورزی تأمین شده است. این ساز و کار به صورت یکنواخت و هماهنگ توسط دستگاه‌های متولی از جهاد کشاورزی، امور آب، سازمان صمت و دیگر دستگاه‌های ذی مدخل فراهم شده است.

  تأمین بنزین شهرستان های ملایر، نهاوند و تویسرکان از انبار نفت نوشیجان
بنزین جایگاه های عرضه سوخت شهرستان های ملایر تویسرکان و نهاوند از انبار جدید  نوشیجانِ ملایر تامین می شود. با حدود 4 هزار نفر ساعت کار مداوم و اصلاح زیر ساخت های ایمنی، فنی و عملیاتی لازم در انبار نفت نوشیجان ملایر، بنزین این سه شهرستان از مبدا انبارنفت یاد شده ارسال می شود. با اجرای اصلاحات فنی و عملیاتی و  فراهم آوردن زیرساخت های دریافت و ذخیره سازی فرآورده بنزین، بارگیری محمولات سوخت جایگاه ها و مجاری عرضه سوخت رسانی این شهرستان ها از نیمه اردیبهشت ماه جاری از مبدا انبار نفت نوشیجان ملایر انجام شده است.
صرفه جویی در وقت، کاهش هزینه های تردد نفتکش ها، جلوگیری از ترافیک ناوگان نفت بری در جاده ها و در تاسیسات و عملیات انبارهای نفت ، بهره برداری بهینه از ظرفیت ها و امکانات موجود از جمله مزیت های مستقیم این پروژه است.
با اقدامات شاخص به عمل آمده فوق، پایداری تامین و توزیع فرآورده های نفتی در استان به حداکثر خود رسیده و از منظر مبحث پدافند غیر عامل، گامی مهم در تجهیز استان به دو انبار نفت تدارکاتی و صادراتی برداشته شده است.




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com