ضعف نظارت در شب عید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76192 تاریخ انتشار:  1395-12-15 - 05:45 تعداد بازدید:  117
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سودجویان میوه خوب را انبار کرده‌اند
ضعف نظارت در شب عید

نویسنده : اعظم اسلامی خواه

اقتصادی

قيمت ميوه در بازار سر گذر و فروشگاه‌هاي سطح شهر بیش از 80 درصد گران شده است. اين در حالي است كه ميوه مرغوب در بازار ميوه و تره‌بار كمتر ديده مي‌شود و همان مقدار کم هم كمتر از 5 هزار تومان فروخته نمي‌شود. سيبي كه تا يك ماه پيش در بازار سرگذر 2 هزاروپانصد تا 3 هزار تومان بود اكنون حداقل 5 هزار تومان است. خيار و كيوي هم دست‌كمي از سيب و پرتقال ندارند. قيمت‌ها در اقلام تره‌بار نيز همين منوال را در پيش گرفته‌ است و گوجه فرنگی 2 هزار توماني اكنون 4 تا 4 هزار و 500 تومان و بادمجان 2 هزار تومانی حدود 3 هزار تومان فروخته مي‌شوند.
در سال 95 سرما و بارش برف موجب شد تا بخش عمده‌اي از پرتقال شمال را سرما بزند و طبق شنيده ها آن بخش از پرتقال سالم هم که در باغات وجود داشت توسط دلالان جمع‌آوري شد و اكنون در سردخانه‌ها نگهداري مي‌شود و منتظرند تا موقعیت مناسبی پیش بیاید و در بزنگاه سود خود را ببرند. هرچند که اگر وزارت جهاد کشاورزی و نظارت کنندگان بر بازار که عهده دار آن سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان استان همدان است کارشان را درست انجام بدهند ممکن است امسال دلالان بازنده بازار باشند.
ميوه‌اي كه اكنون در اغلب ميوه‌فروشي‌هاي بازار عرضه مي‌شود ميوه‌هاي يخ زده، لك‌دار، ريز و بي‌كيفيت هستند كه همين ميوه‌ها حتي در آخر شب در سر گذر هم كمتر از 2 هزار تومان نيستند. سيب بي‌كيفيتي‌که قبلا زیاد مورد توجه خانوارها نبود اکنون حدود 4 هزار تومان و سيب‌هاي ريزتر و كم‌آب تر هم حدود 3 هزار تومان است. كيوي ريز، سفت و در اغلب مواقع كهنه هم كمتر از 3 هزار تومان عرضه نمی شود.
اين وضعيت بازار، بر خریدوفروش تأثير گذاشته و توان خريد خانوارها را 100 درصد كاهش داده است. اين در حالي است كه اگر نظارت بر بازار قوت بگيرد ممكن است شرايط حاكم تغيير كند و مردم مجبور نباشند سيب و پرتقالي كه تا ماه پيش 3 هزار تومان مي‌خريدند اكنون بابتش 5 تا 6 هزار تومان پول بدهند يا آن ميوه‌هاي درجه پایین كه هزار تومان قيمت داشتند اكنون به 3 هزار تومان برسد.
در اين‌باره شجاعی، رئیس اداره نظارت و بازرسي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به همدان‌پيام گفت كه قيمت‌ها به عرضه و تقاضا وابسته است و در رابطه با نظارت بر بازار هم سازمان جهاد كشاورزي بايد پاسخگو باشد و من در اين‌باره نظر كارشناسي نمي‌دهم.
این درحالی است که مهدی نجفیان، رئیس اداره تنظیم بازار جهاد کشاورزی استان همدان گفت: نظارت در سطح عمده‌فروشي به عهده سازمان جهادكشاورزي است و در سطح خرده‌فروشي به عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
 نگران قیمت میوه عید هستم
گراني فعلي ميوه و تره‌بار موجب شده تا خانواده‌ها نگران قيمت‌هاي شب عيد هم باشند تا جايي كه بسياري از خانواده‌هاي كم‌درآمد فكر مي‌كنند ممكن است نتوانند مانند عيدهاي قبل با ميوه از ميهمانان خود پذيرايي كنند يا دست‌كم نتوانند ميوه در شأن پذيرايي از ميهمان بخرند.
غلامرضا علیجانی می گوید: میوه خوردن ما هفته ای یکبار شده، اما عید را نمی دانم باید چکار کنم.
نادر اخوان هم شهروند حدود 40 ساله‌ است كه در حال خريد از بازار ميوه است و مي‌گويد: 3 فرزند دارم و با همسرم حدود 2ونیم ميليون تومان در ماه درآمد داريم اما مدتي است كه وقتي مي‌آييم براي خريد ديگر نمي‌توانم مانند سابق ميوه بخریم؛ چون هم خيلي گران شده و هم ميوه درست و حسابي كم شده است. اگر برای عید هم قیمت ها همینطور باشد واقعا با مشکل مواجه می شویم.
ليلا مطهري هم كه در حال برچيدن بادمجان از مغازه سر گذر است، مي‌گويد: من فكر مي‌كنم بازار و گراني فعلي ميوه و تره‌بار گوياي قيمت های شب عيد است كه اگر اينطور باشد واقعاً تأمين ميوه، شيريني و آجيل به خيلي از خانواده‌ها فشار اقتصادي وارد مي‌كند. خودِ من كه مطمئن هستم حتي مانند سال گذشته هم نمي‌توانم عیدم را سركنم، بقيه مردم هم مثل من؛ چون دست روي هر چيزي كه مي‌گذاريم گران است و با يكبار بازار رفتن حدود يك ميليون تومان بايد خرج كنيم. حالا آنهايي كه فقط يك ميليون تومان حقوق مي‌گيرند نمي‌دانم مي‌خواهند چه‌كار كنند.
 امسال دلالان اثرگذار نیستند
رئيس اداره تنظيم بازار جهاد كشاورزي استان همدان با تأیید گرانی یکماه گذشته ميوه، مي‌گويد: پرتقال‌ها را سرما زده و در حال حاضر پرتقال مرغوب در بازار كمتر يافت مي‌شود و بي‌كيفيت‌ها هم گران هستند که تا حدودی طبیعی است و سيب بي‌كيفيت هم در بازار سرگذر حدود 3 هزار و 700 تومان عرضه مي‌شود که اين گراني سيب در بازار به 2 دليل است: يكي به خاطر توليد كم اين ميوه توسط باغداران و دليل ديگر هم به خاطر صادرات اين محصول به كشورهاي افغانستان و عراق است.
مهدي نجفيان ادامه داد: امسال به خاطر طرح تشويقي كه براي صادركنندگان گذاشتند و قرار شد به ازاي هر 3 كيلو صادرات سيب، 2 كيلو موز با تخفيف تعرفه‌اي 5 درصدي وارد كنند صادرات اين محصول قوت گرفت و موجب شد تا قيمت آن بالا برود.
نجفيان اضافه کرد: دلالان ميوه‌هاي نامرغوب را وارد بازار كرده‌اند كه تا عيد تمام شود و ميوه‌هاي مرغوب را براي بازار عيد نگه داشته‌اند.
نجفيان درباره تأمين ميوه شب عيد هم گفت: امسال براي تنظيم بازار عيد، 2 برابر سال‌هاي گذشته سيب و پرتقال باكيفيت خريداري شده است كه بخشي از پرتقال را از جيرفت تأمين كرده‌ايم و بخشي از مورد نياز هم پرتقال وارداتي است و قرار است در زمان مناسب با قيمت و كيفيت مناسب وارد بازار كنيم، بنابراين مردم نگران ميوه عيد خود نباشند.
وي درباره تأثیر دلالان در قیمت ميوه عيد هم گفت: وقتي مهدي كاظم‌نژاد، مديركل دفتر برنامه‌ريزي تأمين، توزيع و تنظيم بازار جهاد کشاورزی، هفته قبل در مناظره تلويزيوني شركت كرد، دلالان گفتند «ما پرتقال داريم چرا شما از خارج از كشور وارد كرده ايد؟ که وی پاسخ داد شما پرتقال باکیفیت و قیمت مناسب بدهید ما از شما می خریم.»
نجفیان ادامه داد: وقتي از انبارهای شمال کشور بازدید مي‌کرديم پرتقال مرغوب با پرتقال يخ‌زده درهم بود و در حال حاضر هم كه مي‌گويند پرتقال خوب داريم نرخي بالاتر از 5 هزار تومان براي پرتقال‌ها پيشنهاد مي‌دهند. با این حال اگر الان هم پرتقال‌هاي مرغوب با قيمت مناسب بدهند، مي‌خريم و در تنظيم بازار عرضه مي‌كنيم.
نجفيان در پاسخ به سؤالی كه اگر دولت و دلالان نتوانند وارد معامله شوند آيا شب عيد قیمت ميوه‌اي كه آنها مي‌خواهند وارد بازار كنند ممكن است بر گراني دامن بزند؟، گفت: غيرممكن است اين اتفاق بيفتد؛ چون سيب و پرتقال در تنظيم بازار 2 امسال برابر سال‌هاي گذشته وارد بازار خواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com