آسفالت هوشمند در همدان تولید مي‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  114543 تاریخ انتشار:  1399-10-01 - 10:02 تعداد بازدید:  348
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

قير خودترميم زمینه‌ساز دانش‌بنیان کردن صنایع نفتی
آسفالت هوشمند در همدان تولید مي‌شود

اقتصادی

 در استان همدان شرکت‌ها و واحدهایی هستند که ادوات پتروشیمی می‌سازند که یکی از طرح‌های فناورانه و نوآورانه پارک علم و فناوری همدان و مستقر در شهرستان ملایر با عنوان «قیر خودترمیم اصلاح‌شده پلیمر ۲ هیدروکسی اتیل متاکریلات برای استفاده در مخلوط آسفالت گرم» است.
مخترع این نوع قیر و ارائه‌دهنده طرح مذکور در گفت‌وگو با خبرنگار بازار درباره اختراع خود چنین مطرح کرد: با توجه به آسیب پذیری آسفالت خیابان‌ها و بزرگراه‌ها، توانستیم با به‌کارگیری دانش بومی در کشور برای نخستین بار قیر خودترمیم شونده را به‌عنوان نخستین نمونه آن در دنیا تولید کنیم.
علی قنبری با بیان اینکه این محصول به‌نوعی «نفت پایه» محسوب می‌شود، عنوان کرد: با انجام فرایندهای فناورانه، قیر خالص را تغییر داده و قیری با خاصیت خودتعمیری و خودترمیمی تولید کردیم که این محصول عمری چند برابر نمونه خالص دارد.
وی با بیان اینکه به‌واسطه این قیر می‌توان آسفالت‌های هوشمند را تولید کرد، یادآور شد: مقاومت در برابر ترک‌خوردگی، بهبود خواص رئولوژیکی (علم جریان و تغییر شکل جریان‌ها) و خواص فیزیکی، مقاومت در برابر آسیب‌های رطوبتی و ترمیم آسیب دیدگی‌ها با عمر چندبرابر از جمله مزیت‌های تولید قیر ترمیم‌شونده است.
مدیرعامل این واحد فناور در ادامه گفت‌وگو با تصریح بر اینکه پلیمر این آسفالت‌ها قابلیت آن را دارد که بارها ترمیم شود، اظهار کرد: این آسفالت در برابر بارندگی‌ها، سرما و تردد ماشین‌آلات و تحمل وزن آنها قابلیت ترمیم را دارد.
این مخترع جوان در تشریح این موضوع مطرح کرد: قیر ترمیم‌شونده در مناطقی که بارندگی زیاد است کمترین آسیب را می‌بیند زیرا این ماده خاصیت کشسانی دارد و وقتی با قیر خالص ترکیب می‌شود به‌طور کامل همگن می‌شود و با خود قیر خالص هیچ فرقی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه با استفاده از این نوع قیر، عمر آسفالت‌ها چندین برابر خواهد شد، افزود: این موضوع باعث می‌شود تا این محصول از نظر قیمتی به‌صرفه باشد، آلودگی‌های محیط‌زیستی کمتری را به‌واسطه استفاده از آن شاهد باشیم، کاهش تصادفات جاده‌ای و مسدود شدن راه‌ها در پی ترمیم آسفالت‌ها و جاده را نیز شاهد خواهیم بود که این امر سطح رضایتمندی مردم را نیز افزایش می‌دهد.
قنبری با بیان اینکه در این مسیر هنوز به تولید انبوه و جاده‌ای نرسیده‌ایم، عنوان کرد: برای این روند نیاز به شرایط کاری خاص داریم زیرا تولید قیر خودترمیم در کارگاه کوچک ممکن نیست و نیاز به کارخانه دارد اما پس از رسیدن به تولید انبوه این محصول می‌توان چند کارخانه را راه‌اندازی کرد که این موضوع می‌تواند اشتغالزایی بسیاری را به‌همراه داشته باشد.
این جوان همدانی با بیان اینکه در این زمینه نیازمند یک سرمایه‌گذار خوب هستیم، افزود: در بحث اخذ تسهیلات وارد نشده‌ام زیرا هنوز شرایط شیوع ویروس کرونا شرایط اقتصادی را برای ورود مناسب ندیده‌ام اما درصورت پای کار بودن یک سرمایه‌گذار خوب، کار تولید انبوه را آغاز خواهیم کرد.
قنبری ادامه داد: تولید انبوه قیر خودترمیم می‌تواند با خود ارزآوری و اشتغالزایی، صادرات بسیاری را به‌همراه داشته باشد.
این مخترع جوان با بیان اینکه تاکنون درخواست‌هایی برای این محصول از کشورهای آلمان، ترکیه و کانادا بوده است، عنوان کرد: تمایل داریم تا محصولمان را در کشورمان تولید کنیم و سپس با نام ایران به دیگر کشورها صادر کنیم.
وی با بیان اینکه در کشوری هستیم که در بحث منابع نفتی قابلیت مانور دادن دارد، افزود: این موضوع می‌تواند ما را در تولید قیری با کیفیت مناسب و ورود به بحث صادراتی آن کمک کند.
قنبری با اشاره به اینکه این طرح را در پارک علم و فناوری ملایر معرفی کرده است، گفت: تحقیقات صورت گرفته روی قیر خودترمیم با کمک اساتید دانشگاه زنجان به انجام رسیده است.
مخترع ملایری قیر خودترمیم در پایان صحبت‌های خود به طرحی دیگر نیز اشاره کرد و افزود: طرح دیگری در زمینه روسازی آسفالتی برای فرودگاه‌ها دارم که هم‌اکنون در مراحل ثبت اختراع است، این آسفالت عمکردی بسیار مناسب و مقاوم نسبت به تیک‌آف و فرود هواپیما دارد و عمر آسفالت فرودگاهی را با استفاده از آن می‌توان بسیار ارتقا بخشید.
سالجاری بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی رفع موانع تولید را از وظایف اساسی دولت برشمردند و بر تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش تولید تأکید کردند.
پیگیری و تلاش جدی برای اجرای قول‌هایی که داده شده از جمله طرح‌های هفتگی وزارت نیرو، سیاست پالایشگاه‌سازی برای جلوگیری از صدور نفت خام، تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، ادامه‌ کارهای خوب علمی و بهداشتی و درمانی که در مقابله با کرونا انجام شده و افزایش تولید از دیگر توصیه‌های مؤکد رهبر انقلاب به دولت برای سال آخر فعالیت بود؛ سالی که به‌هیچ‌وجه نباید دولت به‌صورت وقت اضافه به آن نگاه کند.
آنچه مسلم است شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناورانه در این مسیر، نیازمند حمایت‌هایی هستند تا بتوانند با آن نیروی جوانی و خوش‌فکری‌هایشان قدم‌های بلندی بردارند و یک‌صدا با گام‌هایی علمی و فناورانه، کاهش وابستگی به خارج، آینده‌ای روشن و جهش تولید را به ارمغان آورند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com