1403-01-221403-02-01bool(false) رونمایی از سامانه مکانیزه خوشه کسب و کار کشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83005 تاریخ انتشار:  1396-08-10 - 05:45 تعداد بازدید:  278
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رونمایی از سامانه مکانیزه خوشه کسب و کار کشور

اقتصادی

 معاون صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور از هدف گذاری  دو میلیارد دلار صادرات امسال از طریق صنایع کوچک در کشورخبر داد.
گردهمایی معاونین صنایع کوچک شرکت های استانی با شرکت 31 استان از کشور به میزبانی استان همدان در 6 آبان ماه امسال برگزار شد.
هدف از این گردهمایی سالانه بررسی عملکرد برنامه های اقتصاد مقاومتی در سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی سراسر کشور است و در این برنامه 5 محور برعهده این سازمان قرار گرفته که دو برنامه در خصوص خوشه های کسب و کار و سه برنامه در حوزه زیرساخت شهرک های صنعتی است.
این همایش با حضور کارشناسان صنایع کوچک علاوه بر بررسی ضعف ها و نقاط قوت براساس ظرفیت هراستان توسعه را در برنامه آتی خود مورد توجه قرار می دهد.
امسال در گردهمایی صنایع کوچک از سامانه مکانیزه خوشه کسب و کار کشور نیز رونمایی شد.
معاون صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور در حاشیه این همایش با بیان اینکه تنها راه ایجاد اشتغال در کشور توسعه صنایع کوچک است، گفت: صنایع کوچک در واقع کسب و کارهای کوچکی است که متولی آن خود مردم هستند و سازمان ما نیز تنها متولی این بخش در کشور است.
غلامرضا سلیمانی افزود: هدف سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی این است که در کنار خدمات زیرساختی در شهرک ها بتواند برنامه های حمایتی در خصوص آموزش، توسعه فناوری و بازار تأمین مالی را همراه با راهکار برای سرمایه گذاران در برنامه این سازمان اعمال کند.
وی در خصوص این سوال که چالش خاص در صنایع کوچک که مانع برنامه های اقتصاد مقاومتی می شود، چیست؟ اظهار کرد: اقتصاد سازمان صنایع کوچک، اقتصادی دولتی است که متأسفانه اغلب بنگاه های پر سود اقتصادی کشور یا توسط دولت و یا نهادهای عمومی اداره می شود این در حالیست که بیش از 96 درصد صنعت کشور را بنگاه های کوچک تشکيل می دهند.
سلیمانی با بیان اینکه بنگاه های کوچک نیاز به تسهیلات ارزان قیمت دارند، ادامه داد: بنگاه های زودبازده در سراسر کشور با 18 تا 20 درصد تسهیلات امکان رقابت ندارند اما اگر تسهیلات این بنگاه ها کمتر از 10 درصد شود می توانند با بنگاه های خارجی وارد رقابت شوند.
وی در خصوص فناوری و مهارت بنگاه های کوچک نیز تاکید کرد: باید سازمان فنی و حرفه ای، دانشگاه ها و مراکز آموزشی این بنگاه ها را براساس ظرفیت هر استان از نظر آموزش توانمند کنند تا در نهایت سیستم بروکراسی کسب و کار کشور به سمت و سوی تسهیل گری سوق داده شود.
سلیمانی با اشاره به اینکه سرمایه گذار صنایع کوچک اگر سه تا چهار سال دنبال گرفتن مجوز برای رونق کار خود در ادارت مختلف باشد عملاً برنامه ها در راستای اقتصاد مقاومتی محقق نمی شود، تصریح کرد: در دنیا یک تا یک و نیم سال وقت لازم است تا یک بنگاه کوچک زود بازده بتواند به بهره برداری کامل برسد در حالی که در ایران باید چهار سال وقت برای بهره برداری از یک بنگاه کوچک صرف شود.
  آموزش فناوری به 160 هزار نفر از مدیران در سال جاری
این مقام مسئول به بسته های حمایتی از بنگاه های کوچک اشاره کرد و گفت: در بسته شناسایی نیازهای فناوری با کمک سازمان صنایع کوچک در کره جنوبی 120 مشاور در این زمینه تربیت شده اند تا نیازهای بنگاه های کوچک شناسایی و قاعدتاً پس از این مرحله برای رفع نیازها به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی اعلام می شود که متاسفانه تاکنون این مراکز جهت گیری خوبی نداشته اند.
وی با بیان اینکه کمک هزینه تربیت و انتقال فناوری این پژوهشگران در تمام دنیا به دلیل هزینه بر بودن با دولت است، یادآور شد: امسال 160 هزار نفر از مدیران با منابع درآمدی خود سازمان مورد آموزش قرار می گیرند چراکه بیش از 50 درصد از مشاوران مهارت لازم و دانش را در خصوص کسب و کارهای کوچک ندارند.
سلیمانی با اشاره به اینکه باید مربیان فنی و حرفه ای براساس نوع و ظرفیت صنعت در هر استان در زمینه آموزش با افزایش مهارت به روز شوند، اضافه کرد: برای مثال در استان همدان به دلیل اهمیت سفال سازمان فنی و حرفه ای بیشتر سعی کند مربیان خود را در این حوزه توانمند و ماهر کند.
معاون صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در زمینه تعطیلی بنگاه های کوچک در شهرک های صنعتی در کشورگفت: براساس آخرین آمار امسال 19 درصد از این بنگاه ها تعطیل هستند این در حالی است که سال گذشته 22 درصد از این واحدها تعطیل بوده که با حمایت دولت روند افزایش تعطیلی بنگاه ها کنترل شده است.
سلیمانی با بیان اینکه در برنامه امسال قرار است یک هزار و 120 بنگاه  در سراسر کشور فعال شود، خاطرنشان کرد: در نیمه نخست امسال 540 بنگاه فعال شده در حالی که در طرح رونق دولت برای صنایع کوچک در سال جاری 30 هزار میلیارد برای 10 هزار بنگاه داده شده و 5 هزار بنگاه برای نوسازی در برنامه اقتصاد مقاومتی قرار دارد.
 وجود 42 خوشه کسب و کار در همدان
وی همچنین درباره برنامه سازمان صنایع کوچک در خصوص خوشه های کسب و کار که ازروزگار گذشته در کشور متداول بوده است، بیان کرد: تاکنون 98 خوشه کسب و کار در کشور شناسایی شده که می تواند محور توسعه استان ها قرار گیرد.
سلیمانی در زمینه خوشه های کسب و کاری که در استان همدان شناسایی شده است، افزود: در همدان 42 پتانسیل خوشه کسب و کار وجود دارد که 18 خوشه مورد امکان سنجی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: برنامه توسعه چهار خوشه در زمینه کسب و کار مبل و منبت در شهرستان ملایر، قطعات لاستیکی شهرستان رزن، سفال و سرامیک لالجین و پوشاک روستای کردآباد همدان انجام شده و دو خوشه مبل و منبت شهرستان های تویسرکان و نهاوند و خوشه کشمش ملایر نیز در دست اجراست که علاوه بر واحد تولیدی سه سال مورد حمایت سازمان صنایع کوچک در زمینه طراحی، تامین مواد اولیه، بازار و توسعه بازار قرار می گیرند.
سلیمانی با بیان اینکه در هشت سال اخیر برنامه توسعه 123 خوشه کسب و کار در کشور انجام شده است، گفت: امسال در گردهمایی صنایع کوچک از سامانه مکانیزه خوشه کسب و کار رونمایی شد که  با رونمایی ازاین سامانه روند اجرای توسعه در هر استان توسط مسئولان رصد می شود و همین موجب کنترل مکانیزه آنلاین برای روند توسعه خوشه کسب و کار در کشور است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com