عبرت از اشتباهات تاریخی در اقتصاد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83879 تاریخ انتشار:  1396-12-06 - 05:45 تعداد بازدید:  87
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

عبرت از اشتباهات تاریخی در اقتصاد

اقتصادی

 اشتباهات تاریخی شبیه اشتباه مجلس هفتم در مورد تثبیت قیمت حامل های انرژی نتایج غیرقابل جبرانی را برای اقتصاد ایران به یادگار گذاشت،اشتباهاتی که مسیر اقتصاد کشور را تغییر داد. حال آنکه واقعی سازی قیمت حامل های انرژی از افراط و شیب تند و افزایش قیمتها جلوگیری می کرد.
اغلب کارشناسان بر این باورند که بهترین راه حل برای شرایط کنونی کشور این است که در یک فاصله ۳ تا ۱۰ ساله قیمت حامل های انرژی قابل قاچاق سریعتر و با شیب تندتر واقعی شود و قیمت حامل های انرژی شبیه گاز، آب و برق را نیز که می تواند با شیب ملایم تر و ده ساله واقعی شود، به همین شکل به وضعیت مطلوب می رسد، مشروط به اینکه قیمت ارز را هم مطابق برنامه ششم توسعه هر ساله معادل تورم داخلی منهای تورم خارجی واقعی شود.
از سویی ایجاد امنیت اقتصادی و روابط بین الملل مطلوب و اعتماد داشتن به برنامه های نهایتا بیست ساله و پنج ساله و اجرای آنها و ثبات تصمیم گیری و رویه دخالت نکردن سیاست در اقتصاد و اقتصاد در سیاست و محیط رقابتی در کسب و کار و خصوصی سازی واقعی و اعلام شیب افزایش قیمت حامل های انرژی و مفید بودن آن می تواند سرمایه های کوچک و بزرگ داخلی و خارجی را به تدریج در بخش انرژی جذب کند.
اقتصاد ایران نیاز دارد که خصوصی سازی واقعی را تجربه کند، انحصارات از بین بروند و درآمدهای نفتی با شیب بالاتر از سالی سه درصد به صندوق توسعه ملی واریز شود، تا در سال ۱۴۰۴ یعنی موعد پیش بینی شده برای تحقق چشم انداز، دولت بدون وابستگی به درآمد نفت از محل درآمدهای مالیاتی هزینه اش را تامین نماید.
اگر مجلس برای سال آینده به دولت اجازه می داد که قیمت حامل های انرژی را اصلاح کند،درآمد بسیار بزرگی از محل اصلاح قیمت حامل های انرژی حاصل می شد که می توانست صرف کمک به تولید و اصلاح  و بهینه سازی مصرف انرژی بشود و سهم مالیات عملکرد و مالیات ارزش افزوده هم از این محل به درآمدهای دولت اضافه شود .البته این درآمد می توانست برای بیمه سلامت و بیمه حقوق بیکاری و کمک به افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و افزایش حقوق کارمندان دولت مطابق نرخ تورم شود.
حتما برخورد علمی و با برنامه ریزی همه جانبه با افزایش قیمت حامل های انرژی می تواند موجبات شکوفایی اقتصادی کشورمان شود. توجه داشته باشیم یکی از اهداف مهم برنامه های بیست ساله و پنج ساله کوچک نمودن دولت است، دولت باید هزینه هایش کاهش یابد، از طریق وصول مالیات شریک تمام بنگاههای تولیدی و خدماتی کشور شود و درآمدش را از محل ۲۵ درصد سود بنگاهها و مالیات بر ارزش افزوده تأمین کند.
 هر چه تعداد بنگاههای کشور بیشتر شود و هر چه سود بنگاهها افزایش یابد، دولت هم درآمدش بیشتر می شود. در واقع دولت یک شریک ۲۵درصدی برای تمامی فعالیت های اقتصادی کشور می شود و باید سعی کند هم تعداد شرکایش را بالاتر ببرد و هم بنگاه های موجود را بزرگتر و سودده تر کند.
■ عوض محمد پارسا- کارشناس اقتصادي


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com