نبود فضا برای حضور دانشگاهیان مغزها را فراري مي‌دهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  98660 تاریخ انتشار:  1398-06-16 - 10:36 تعداد بازدید:  310
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نبود فضا برای حضور دانشگاهیان مغزها را فراري مي‌دهد

نویسنده : شکوفه رنجبر

اقتصادی




 بخش دوم همایش آمایش سرزمینی در حالی در این مراسم با عنوان همگرایی دانشگاه‌های منطقه 3 کار خود را دنبال کرد که انتظار می‌رفت قبل از جمع شدن اعضا پشت میز‌گرد همایش حداقل در چند هفته گذشته ابتدا مشکلات طرح و سپس با هم‌اندیشی کارشناسان استان‌های ذی‌ربط به تحلیل و چاره‌اندیشی آن پرداخته شود اما آنچه در این مراسم جلوه کرد تنها به بیان مشکلات و برشمردن پتانسیل‌ها اشاره داشت در حالی که به نظر می‌رسید امکان این اتفاق وجود داشت تا در یک برنامه‌ریزی مشخص در کنار عنوان کردن مشکلات به ارائه راه‌حل‌ها پرداخت.
در این جلسه رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه نبود فضا در به‌کار‌گیری استعداد‌های دانشگاهی مهم ترین عامل فرار مغز‌ها از کشور است، گفت: در سال 900 دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و 100 دانشجوی دکتری از دانشگاه راضی فارغ‌التحصیل می‌شوند اما با اینکه هزینه تحصیل آن‌ها حدود 20 میلیارد تومان می‌شود کمتر فضایی برای ارائه مقاله و جذب استعداد‌هایشان وجود دارد در نتیجه ساله 30 تا 40 دانشجوی تحصیلات تکمیلی این دانشگاه به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.
محمدابراهیم اعلمی آل آقا با اشاره به همکاری های بین المللی دانشگاه رازی در مباحث آموزشی و پژوهشی گفت: دانشگاه رازی در حال حاضر با دانشگاه های فنلاند، سوئد، دانمارک، ترکیه و عراق همکاری‌های بین‌المللی در امور آموزشی و پژوهشی دارد.
وی در خصوص ضرورت های احداث دانشکده نفت در کرمانشاه که سال 95 صورت گرفت، عنوان کرد: ازآنجایی که گروه مهندسی شیمی دانشگاه رازی با صنایع پایین دستی حوزه نفت استان همکاری داشته و از سوی دیگر باتوجه به نفت خیز بودن منطقه غرب کشور و فعالیت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب دراستان خلاء وجود چنین دانشکده ای در کرمانشاه احساس می شد که به حمدا..و سال 95 این اتفاق افتاد. وی به تاثیرگذاری راه اندازی دانشکده نفت بر این صنعت در استان کرمانشاه اشاره و عنوان کرد: از تاثیرات آن در حوزه بالادستی می‌توان به مطالعه میادین نفت و گاز به منظور افزایش بهره‌برداری از مخازن و در حوزه پائین دستی نیز استفاده از ظرفیت صنایع پتروشیمی‌ ال ای بی بیستون، اوره، امونیاک و پتروشیمی پلیمر اشاره کرد.

 جذب دانشجو بر اساس شناسایی نیازمندی‌ها
رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز در این مراسم گفت: ایجاد بخش بررسی نیازمندی‌های پژوهشی دولتی در دانشگاه‌ها لازم به نظر می‌رسد به طوریکه جذب دانشجو در دانشگاه‌ها باید بر اساس نیازها صورت گیرد. یعقوب محمدی‌فر دانشگاه‌های منطقه را دارای ظرفیت ویژه معرفی کرد و افزود: ظرفیت خاصی در دانشگاه های این منطقه وجود دارد و باید در بخش آموزش عالی بهره برداری اقتصادی مورد توجه قرار گیرد به طور مثال اگر اکوسیستم تحصیلی و دانشگاهی تاسیس نکنیم نمی‌توانیم از علم بهره‌وری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در مجموع بیش از ۲۲۰ هزار دانشجو در دانشگاه های دولتی، غیرانتفاعی، پیام نور، علمی کاربردی، آزاد اسلامی و فرهنگیان منطقه سه کشور تحصیل می کنند، بیان کرد: از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجوی کشور سهم منطقه سه قابل توجه می‌باشد به طوریکه در استان همدان ۶۰ هزار دانشجو در حال تحصیل هستند و در چهار استان غرب کشور سهم دانشگاه های دولتی بیشتر از دانشگاه های غیر دولتی است.
وی با بیان اینکه در رشته های شیمی، مهندسی، علوم پایه، کشاورزی و ریاضیات در حوزه ISI بیشترین مقالات ارائه شده است، ادامه داد: در رنکینگ دانشگاه ها در ISC دانشگاه بوعلی‌سینا در رتبه هشت کشور، دانشگاه رازی در بین رتبه ۱۶ تا ۲۲، دانشگاه لرستان بین ۳۱ تا ۴۰ و دانشگاه ایلام نیز بین ۴۱ تا ۵۰ کشور قرار دارند.
وی به نبود اعتماد بین دانشگاه و صنعت اشاره کرد و گفت:  دانشگاه های ما از بسیاری از مشکلات صنعت ما بی خبر هستند و صنعت نتوانسته برای حل مشکلات خود به دانشگاه‌ها اعتماد کند.

 دانشگاه‌ها با کمبود بودجه مواجه‌اند
رئیس دانشگاه ایلام نیز در ادامه این اظهار نظر‌ها با بیان با اینکه کمبود بودجه در دانشگاه‌ها و مراکز علمی از مهم‌ترین چالش‌ها و مشکلات به شمار می‌آید گفت: بر خلاف نبود بودجه کافی برای دانشگاهیان اما گروه‌های دانشگاهی در منطقه سه کشور عملکرد خوبی را از خود نشان داده است و در تولید مقاله های علمی به نسبت امکانات منطقه ۳ موفق عمل کرده است.
وی خواستار شکل‌گیری نگاه منطقه‌ای به تصمیم‌گیری ها و اجرای پروژه‌ها در منطقه سه کشور شد و گفت: در برنامه‌ریزی منطقه‌ای قرار نیست یک استان قطب و یا پایتخت شناخته شود و دیگر استان‌ها زیر مجموعه بلکه باید یک تفکر قطبی و منطقه‌ای شکل گیرد تا مسیر برای توسعه ایران عزیزمان هموار تر از گذشته شود.

 فعالیت 128 شرکت دانش‌بنیان در منطقه سه کشوری
رئیس پارک علم و فناوری همدان با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان نیازمند هم‌افزایی نیروها است، گفت: برای توسعه و تقویت این حوزه از اقتصاد در منطقه ۳ کشور شامل استان های غربی، نیازمند هم‎افزایی نیروها در پارک‌های علم فناوری هستیم با این حال در این منطقه 128 شرکت دانش‌بنیان فعالیت دارند.
محمد حسن مرادی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان منطقه به تفکیک استانی را چنین عنوان کرد: ۴۸ شرکت دانش بنیان در همدان، ۴۵ شرکت در کرمانشاه، ۱۹ شرکت در لرستان و ۱۶ شرکت در ایلام فعال هستند.  
وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان در تعریف پروژه‌های مشترک در زمینه کشاورزی، گیاهان دارویی، گردشگری و صنایع دستی و توسعه فناوری های نوین قابلیت دارند، گفت: شرکت های فناور باید به صورت هدفمند به بخش اقتصاد کمک کرده و علاوه بر بخش تولید در عرصه بازیابی و صادرات نیز ورود کنند.

 اختصاص فضاهای بدون استفاده استانداری کرمانشاه به دانش‌بنیان‌ها
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز در این جلسه با بیان اینکه اگر به دنبال اثر‌گذاری هستیم باید برنامه مشترک داشته باشیم، گفت: پیشنهاد می‌شود فضاهای بدون کاربرد استانداری‌ها در منطقه با الگو قرار دادن کرمانشاه به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com