ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 109777
 
سلامت خانواده و جامعه بیشتر از یک ماسک ارزش دارد
تاریخ خبر : 1399-04-11
نویسنده : مهدی ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :



 این روزها که خطر ویروس کرونا یا همان کووید 19 با شدت و سرعت بیشتری درحال اوج‌گیری است، از بالاترین تا پایین‌ترین مقام مسئول در کشورمان به مردم توصیه می‌کنند به قیمت یک ماسک معمولی و اگر شده با یک دستمال ساده برای پوشش دهان و بینی، سلامتی خود و جامعه را مقابل این خطر بزرگ بیمه کنند اما حضور بی‌محابای قشرهای مردم در نقاط شلوغ و پرتردد نشان می‌دهد که غالب شهروندان حتی در شهرهای با وضعیت قرمز هنوز این دغدغه جهانی را جدی نگرفته‌اند و با بی‌توجهی و غفلت شراره‌های بی‌رحم کرونا برای به آتش کشیدن آرامش انسان‌ها را شعله‌ورتر می‌سازند.
حدود 7 ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد و آمارهای رسمی مجامع پزشکی بیانگر این واقعیت است که با مرگ و میر و خسارت‌های غیرقابل جبرانی که کرونا از خود باقی گذاشته و همچنان پیش می‌رود تاکنون بزرگ‌ترین فاجعه و تراژدی تاریخ بشریت شکل گرفته است و معلوم نیست پایان این فاجعه کجا باشد!
نگرانی قابل قبول و تأمل‌بر‌انگیز مردم جهان از آینده کرونا این است که، جهان پزشکی با تمام پیشرفت‌های علمی خود و با وجود دسترسی به مجهزترین آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آشکار و پنهان خود، هنوز به ماهیت ویروس کرونا پی نبرده است و هر نظریه علمی و پزشکی نیز در این زمینه فقط گمانه‌زنی و حدس و احتمال بوده است.
با وجود این جامعه پزشکی حتی با صدور اطلاعیه‌های رسمی روی یک نکته درباره بلای کرونا اتفاق‌نظر دارند، آن‌هم این است که لزوماً همه مردم در هر نقطه جهان بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنند و کارآمدترین شیوه‌های بهداشتی هم برای دور ماندن از خطر و بلای کرونا، همانا شست‌وشوی دست‌ها و زدن ماسک‌های معمولی برای پوشش نیمه صورت است. واقعاً این نکته باریک‌تر از مو بسیار جای تأمل دارد، یعنی خطری به این بزرگی و وحشتناکی و عکس‌العمل حفاظتی به این سادگی و شدنی!!!
مگر غیر از این است که حتی اگر خطر بالقوه‌ای هم مثل کرونا نباشد، هر شخص عاقل و پاکیزه و باتقوایی وظیفه دارد با شست‌وشوی دائمی دست و صورت و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، حداقل‌ترین اخلاق و رفتار انسانی و اجتماعی خود را بروز دهد!
حال مسئولان و مجامع پزشکی کشورمان نیز در این برهه بسیار حساس و خطرناک از تاریخ پزشکی و سلامت عمومی کشور و ملت همین انتظار حداقلی را از مردم فهیم و غیرتمند کشورمان دارند و انصافاً انتظار زیادی نیست!
این نکته نیز بسیار مهم است که بپذیریم در همین مدت نسبتاً کمی که از شیوع کرونا در کشورمان می‌گذرد، بودجه و امکانات ذخیره‌سازی شده چندین سال مراکز درمانی صرف مبارزه با کرونا و معالجه بیماران شده است که موضوع کوچکی نیست و چنین هزینه‌های هنگفتی از جیب یک‌یک مردم است و قطعاً هزینه‌های حتی شخصی برای یک عدد ماسک معمولی در جای خود موجب جلوگیری از هزینه‌کرد رقم‌های بسیار بالاتر در بیمارستان‌ها خواهد شد.
انصافا استفاده از ماسک در این هنگامه بلا و جنگ و گریز با کرونا در سطح جامعه در یک قاب باز از زاویه نگاه صنعت عکاسی، صحنه و جلوه زیبایی از پویش‌های اجتماعی به نمایش می‌گذارد و شعور اجتماعی بالا و یکدست مردم یک شهر و یک کشور را به تصویر می‌کشد.
چقدر زیبا و دیدنی و قابل به تصویر کشیدن و نمایش جهانی خواهد بود اگر مردم کشورمان و یا همین شهر زیبا و دل‌انگیز خودمان با مردم همه دانای آن در این پویش عمومی به‌صورت یکدست از دستمال‌های ساده و قابل شست‌وشو برای پوشاندن دهان و بینی خود استفاده کنند و در این معنا برای رو کم کنی از انواع ماسک معمولی و ویژه هم که شده، دستمال را به جای ماسک مد کنند و خاطره‌ای از کرونا برای نسل‌های آینده کشورمان باقی گذارند.
این نکته هم گفتنی است که بر اساس برخی گمانه‌زنی‌های پراکنده پزشکی، درصورت عدم دسترسی مجامع تحقیقاتی به واکسن یا داروی قطعی برای پیشگیری و معالجه کرونا و چاره‌جویی عاجل، حداقل 6 سال زمان لازم است تا ویروس کرونا به‌طور طبیعی و نرمال اثرات درگیرکننده و بیماری‌زای خود را از دست بدهد و یا به‌شدت ضعیف و بی‎‌اثر شود.
 بنابراین در تمام این مدت پیش‌بینی شده، چاره کار کرونا فقط احتیاط و مراقبت و هوشیاری و پاکیزگی کامل افراد جامعه در مقابل خطر مرگ‌آور کرونا خواهد بود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.