ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

کد خبر : 109350
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مطرح کرد

قدرت نگهداری سیر در همدان کم است
تاریخ خبر : 1399-03-26
     
 
 
     
متن خبر :

 به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، قدرت نگهداری سیر در همدان کم است که این از نقاط ضعف استان محسوب می‌شود و لازم است سرمایه‌گذاران ورود کنند و از همین‌جا اعلام می‌کنم اگر سرمایه‌گذاری که در این زمینه مجوز گرفته است، فعالیت نکند مجوزش را قطع خواهیم کرد.
منصور رضواني‌جلال در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی، درباره ایجاد شهرک سیرکاران بیان کرد: تعاونی سیرکاران منطقه‌ای را برای شهرک سیرکاران پیشنهاد داده است و ما موافق ایجاد این شهرک همراه با فرآوری سیر هستیم.
وي درباره سردخانه‌ها هم گفت: بالای ۱۷۵ هزار تن سردخانه فعال در استان وجود دارد و بیش از ۲۰۰ هزار تن نيز درحال ساخت است.
رضوانی‌جلال با اشاره به اینکه در استان یک میلیون تن سیب‌زمینی تولید می‌شود، افزود: استان همدان ۲۵ درصد از سیب‌زمینی کشور را تولید می‌کند که مقداری از آن خوراکی است و باید در کشور توزیع شود ضمن اینکه همدان بارانداز سیب‌زمینی کشور است.
رضوانی جلال با تأکید بر اینکه موضوع مهم در صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی این است که قدرت نگهداری محصول را بالا ببریم، درباره مشکلات انتقال ارز واحد صنایع تبدیلی سیب‌زمینی، یادآور شد: انتقال ارز مختص همدان نیست.
رضوانی جلال با تأکید بر اینکه ساخت گلخانه یکی از آیتم‌های جهش تولید و سند راهبردی استان همدان بوده است، خاطرنشان کرد: هر سال 7 تا 8 هکتار گلخانه در استان همدان ایجاد می‌شد، درحالی‌که امروز به ۷۰ هکتار در سال ارتقا پیدا کرده است.
وی ادامه داد: ۱۴۰ هکتار گلخانه به بانک معرفی شده که ۱۱۰ هکتار آن مصوبه گرفته و به بانک کشاورزی کشور ارسال شده است اما یارانه‌ای که باید در فاز دوم و سوم که بیشترین پرونده‌های ما بوده، تخصیص داده نشده است و با جلساتی که معاون امور اقتصادی استاندار و مسئولان تهران داشتیم، قول داده شد به‌محض اینکه یارانه تخصیص داده شود، پروژه‌های استان همدان پرداخت شوند اما درحال‌حاضر بانک کشاورزی استان اعلام کرده از منابع داخلی خود می‌تواند تسهیلاتی را به گلخانه‌داران پرداخت کند؛ بنابراین فعلاً گلخانه‌داران می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
 افتتاح ۴۰۰ میلیارد ریال
 پروژه کشاورزی در همدان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه تمامی گلخانه‌های موجود در شهرک‌ها مجوزهای زیرساختی دارند، تصریح کرد: زیرساخت ۲۳۰ هکتار گلخانه در استان همدان ایجاد شده است.
وی از افتتاح ۴۷ پروژه کشاورزی در هفته جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: ۴۷ پروژه با ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در استان همدان افتتاح خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه امسال ۵ هزار تن کلزا در استان تولید خواهد شد، درباره کاهش سطح کشت این محصول اظهار کرد: در استان به‌دلیل اینکه قیمت کلزا نسبت به کشت‌های رقیب کمتر است، کشاورزان با وجود اینکه کلاس‌های ترویجی زیادی هم برگزار شده اما تمایلی به کشت کلزا ندارند، درحالی‌که باید کشاورزان را متقاعد کنیم به سمت کشت کلزا بروند.
وی افزایش قیمت کلزا، اعلام به‌موقع قیمت آن و حمایت بیشتر از کلزاکاران را از اقدامات مورد نیاز در راستای افزایش سطح زیرکشت این محصول در استان دانست و تأکید کرد: یکی از آیتم‌های جهش تولید افزایش کشت کلزاست.
رضوانی جلال خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی انجام شده که ۵۱۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ایجادی بوده است.
وی با بیان اینکه 3 واحد دامداری بزرگ در سطح استان درحال پیگری است، افزود: عملیات اجرایی یک واحد دامداری در درگزین آغاز شده، یک واحد در قهاوند درحال استعلامات نهایی است و یک واحد در ملایر موافقت‌نامه‌های اولیه را گرفته است که این 3 واحد در تولید گوشت قرمز و شیر جهش بزرگی ایجاد خواهد کرد.
 برندسازی کشمش، سیر و گردو در همدان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه گفت: برندسازی کشمش، سیر و گردو در استان درحال پیگیری است و احتمال دارد برندسازی مختص هلو و شلیل در شهرستان اسدآباد را داشته باشیم؛ همچنین رازیانه رزن، گشنیز نهاوند را می‌توانیم برندسازی کنیم.
وی با بیان اینکه کرونا سبب خسارت در  ۱۴ رسته کشاورزی شده است، ادامه داد: مرغدارن به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش قیمت مرغ دچار ضرر و زیان شدند. رضوانی جلال با اشاره به اینکه قیمت مرغ از همه کالاها کمتر است، بیان کرد: قیمت تمام شده مرغ بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ تومان است و قیمت مصوب مرغ باید ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان باشد، درحالی‌که کمتر از این میزان است و مرغدارن ضرر می‌دهند. وی درباره تولید گندم در سالجاری نیز خاطرنشان کرد: تاکنون ۸۵ درصد از اراضی دیم وضعیت خوبی دارند، پیش‌بینی می‌شود بیش از ۷۵۰ هزار تن گندم در همدان تولید شود که ۶۵ درصد از این میزان باید خریداری شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.