ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 27 شهريور 1405

کد خبر : 114018
 
فهرست هتل‌های آماده برای اقامتگاه در شهرستان‌ها اعلام می‌شود

استقبال هتل‌ها از بیماران کرونایی
تاریخ خبر : 1399-09-15
     
 
 
     
متن خبر :

 از ابتدای شیوع کرونا و آگاهی از روند این بیماری مشخص شد؛ کرونا به‌راحتی دست از سر فرد مبتلا برنمی‌دارد و همچنین قدرت سرایت در این بیماری، بسیاری را به این فکر برد که فرد مبتلا به کووید-۱۹ پس از طی مراحل اصلی درمان نیاز به زمانی برای درمان‌های تکمیلی دارد؛ بنابراین در بسیاری از کشورها هتل و اقامتگاه‌هایی برای افرادی که در منزلشان اتاقی مجزا نداشتند و یا فردی با بیماری زمینه‌ای داشتند که امکان ابتلا را داشت، به‌عنوان مکانی برای طی کردن دوران نقاهت درنظر گرفته شد. البته نه‌تنها بیماران مبتلا بلکه کادر درمان نیز که امکان مبتلا بودن به این بیماری را نیز داشتند راهی این هتل‌ها شدند.
در ایران نیز از همان ابتدا ولی تیموری معاون گردشگری کشور از امکان داوطلبانه هتل‌ها برای تبدیل شدن به نقاهتگاه خبر داد و گفت: درصورت درخواست وزارت بهداشت هتل‌ها به‌صورت داوطلبانه می‌توانند به نقاهتگاه بیماران کرونایی تبدیل شوند.
علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۲۴ آبان‌ماه ۹۹ از آمادگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اجاره هتل‌های درجه یک، 2 و 3 به‌‌عنوان نقاهتگاه بیماران کرونایی و استقرار کادر پزشکی در آنجا خبر داد.
وی با اشاره به درخواست سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره اجاره هتل‌های درجه یک، 2 و 3 و اماکن اقامتی در استان‌ها به‌عنوان نقاهتگاه بیماران کرونایی و استقرار کادر پزشکی، تصریح کرد: این موضوع پیش‌تر در جلسه هیأت دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شده بود. وزارت بهداشت برای اجاره و پرداخت اجاره‌بهای این اماکن آمادگی دارد.
مونسان از مدیران‌کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان‌ها خواست که با اعلام هرچه سریع‌تر این درخواست وزارت بهداشت به هتل‌ها و اقامتگاه‌ها در استان‌ها، فهرست هتل‌های درجه یک، 2 و 3 را که به این امر علاقه‌مند هستند در اختیار وزارتخانه قرار دهند تا اسامی هتل‌ها به وزارت بهداشت اعلام شود تا دانشگاه‌های علوم پزشکی هر شهر برای انعقاد قرارداد با هتل‌ها اقدام کنند.
 کارشناسان هتل‌ها را ارزیابی می‌کنند
نایب رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران کشور گفت: در هر استان یک واحد و در کیش و قشم نیز هتل‌هایی را در اختیار بیماران کرونایی قرار می‌دهند. فهرست هتل‌هایی که داوطلب تبدیل به نقاهتگاه برای بیماران مبتلا به کرونا شده‌اند در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.
شهرام شیروانی افزود: کارشناسان وزارت بهداشت ارزیابی‌های کافی از این هتل‌ها انجام می‌دهند و درصورت داشتن استانداردهای لازم فاز نهایی این طرح اجرا می‌شود و هتل‌ها در اختیار بیماران کرونایی قرار می‌گیرد.
نایب‌رئیس جامعه هتلداران ایران و رئیس هتل‌های بینالمللی باباطاهر از افزایش تعداد هتل‌ها برای تبدیل به نقاهتگاه خبر داد و گفت: به‌زودی نام شهرستان‌های دارای هتلی برای پذیرش بیماران کرونایی اعلام می‌شود.
 ۳۳ هتل در مرحله نخست
شیروانی ادامه داد: در مرحله نخست در مجموع ۳۳ هتل در این طرح شرکت می‌کنند. وزارت بهداشت برای این تعداد هتل اعلام نیاز کرده بود که حالا در اختیارشان قرار می‌گیرد. کارشناسان وزارت بهداشت تهویه اتاق‌ها، مساحت و دیگر شرایط مورد نظرشان را ارزیابی می‌کنند و درصورت موافقت با آن هتل، دانشگاه علو پزشکی استان اقدام به عقد قرارداد می‌کند.
پس از عقد قرارداد بین 2 طرف امکان اعلام نام هتل‌ها میسر می‌شود؛ زیرا ممکن است هتل داوطلب از نظر کارشناس وزارت بهداشت استانداردهای لازم را نداشته باشد اما به‌دلیل منتشر شدن اسمش برای پذیرش مبتلایان به کرونا دیگر مسافران رغبتی برای حضور در آن هتل‌ها نداشته باشند.
درحالی‌که هنوز کارشناسان وزارت بهداشت درحال ارزیابی این ۳۳ هتل برای تبدیل شدن به نقاهتگاه هستند، نایب رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران از افزایش تعداد هتل‌های متعلق به بیماران کرونایی به خواست وزارت بهداشت خبر داد و گفت: به‌زودی فهرست هتل‌ها در هر شهرستان را نیز اعلام می‌کنیم.
وی با بیان اینکه تبدیل شدن هتل به نقاهتگاه کاملا داوطلبانه است، گفت: درحال‌حاضر اعلام کردیم هر هتلی تمایل دارد می‌تواند به این طرح افزوده شود و اگر استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت را داشت، نقاهتگاه شود.
در این طرح هتلی که استانداردهای لازم وزارت بهداشت را داشت به نقاهتگاه تبدیل می‌شود و تنها امکان ارائه خدمات به بیماران کرونایی را دارد و گردشگران و مسافران امکان ورود به این هتل‌ها را نخواهند داشت. در این طرح قرداد 3 ماه بین هتل و دانشگاه علوم پزشکی آن استان منعقد می‌شود و هزینه اجاره از سوی وزارت بهداشت پرداخت می‌شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.