ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 136187
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان:

کاهش ۳۸درصدی بارش‌ها در همدان
تاریخ خبر : 1402-10-17
     
 
 
     
متن خبر :


 بارندگی استان در سال آبی جاری کاهش یافته است و میانگین بارش امسال نسبت به بلندمدت ۳۸درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان همدان در گفتگو با ایرنا، درباره وضعیت منابع آبی استان همدان، اظهار کرد: پیش‌بینی بارش‌ها در پاییز امسال محقق نشد و کاهش بارش در سال جاری امسال موجب شده تا مشکلاتی فراهم شود که در این راستا جلسات مدیریت بحران در شرکت آبفا و استانداری برگزار می‌شود.

فرهاد بختیاری فرادامه داد: در این جلسات، منابع و مصارف آب مورد بررسی قرار گرفته و برنامه‌ریزی‌ها برای عبور از تابستان۱۴۰۳ در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان درباره منابع آبی شهر همدان، تصریح کرد: ۶۰ درصد آب شهر همدان از سد تالوار و ۴۰درصد از چاه‌های آبی که در مالکیت آبفا است، تأمین می‌شود.

وی افزود: سد اکباتان نیز از منابع تأمین آب شرب همدان است که برای مواقع راهبردی در نظر گرفته شده و در حال حاضر به میزان خیلی کم از آن بهره‌برداری می‌شود تا از مدار خارج نشود.

به گفته وی ۲منبع فصلی برای فصول غیر زراعی یعنی رودخانه عباس آباد و خاکو نیز از منابع تأمین آب شرب شهر همدان هستند.

وی پیرامون وضعیت منابع آب در سایر شهرستان‌های استان، ادامه داد: برخی از شهرهای استان در وضعیت تنش آبی قرار دارند و در این راستا، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است و نیازها خود را به مسئولان بالادستی منعکس کردیم تا با در نظر گرفتن تمهیدات مورد نظر، مشکلاتی در این شهرها نداشته باشیم.

بختیاری‌فر درباره مدیریت مصرف آب توسط مشترکان، تأکید کرد: وضعیت منابع آبی در کل کشور مناسب نیست و مدیریت در مصرف، بسیار مهم است.

وی اظهار کرد: مدیریت در مصرف فقط مختص مشترکان خانگی نیست و همه مشترکان به ویزه کشاورزان باید به این نکته توجه کنند.

وی ادامه داد: مردم استان همدان همواره همکاری لازم را با آبفا داشتند و با صبر خود به کمک ما آمدند و در حال حاضر نیز لازم است تا هم‌استانی‌ها با استفاده از روش‌های نوین مصرف آب، با دقت و وسواس به این موضوع کمک کنند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: توجه به مدیریت مصرف آب، تنها خواسته ما از مردم است و به راحتی با پیش‌بینی درست در این زمینه می‌توانیم بحران‌های احتمالی را پشت سر بگذاریم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.