ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 112972
 
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان می‌گوید

برون‌سپاری خدمات اداری سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان
تاریخ خبر : 1399-08-09
     
   
     
متن خبر :

 همدان با عنایت به تأیید اساسنامه توسط شورای اسلامی شهر همدان و همچنین تأیید این اساسنامه در تاریخ ۱۷/۸/۹۵ توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به‌طور رسمی با ادغام سازمان‌های اتوبوسرانی، تاکسیرانی، وانت‌بارها و پایانه‌های مسافربری با تعداد 230 دستگاه اتوبوس در بخش دولتی و خصوصی و تعداد 3 هزار و 450 دستگاه تاکسی شامل خودروهای ون و سواری و همچنین زیر پوشش قرار دادن تعداد 5 هزار خودروی وانت‌بار برای حمل بار در سطح شهر همدان و حومه و تعداد ۴ پایانه مسافربری درون‌شهری و برون‌شهری در خدمت مردم شریف همدان است.
ساماندهی و بهبود وضعیت حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری و مدیریت یکپارچه حمل‌ونقل بار و مسافر و تأمین بستر مناسب برای دسترسی همه شهروندان به حمل‌ونقل ایمن و باکیفیت و نیز رفع مشکل ترافیک از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان است.

رحیم الوندی می‌گوید: سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های سازمان شهرداری به‌شمار می‌رود که در سالجاری بالغ بر 52 میلیارد تومان بودجه برای آن به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه در این سازمان 300 نفر پرسنل برای ارائه خدمات به شهروندان به‌صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند، ابراز کرد: این درحالی‌است که جامعه‌ هدف ما شامل 3 هزار و 450 دستگاه تاکسی، 230 دستگاه اتوبوس درون‌شهری و ۵ هزارخودرو (وانت‌بار) حمل‌ونقل بار و کالا است.
وی با بیان اینکه روزانه یک میلیون نفر سفر درون‌شهری در همدان انجام می‌شود، گفت: از این تعداد روزانه 200 هزار سفر با ناوگان اتوبوسرانی و 450 هزار نفر با تاکسی و تاکسی تلفنی و مابقی به‌صورت استفاده از وسایل حمل‌ونقل شخصی هستند.
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان ادامه داد: 65 درصد سفرهای درون‌شهری با حمل‌ونقل عمومی انجام می‌شود.
الوندی با اشاره به اینکه در راستای ارائه خدمات به شهروندان 50 درصد ناوگان حمل‌ونقل عمومی به بخش خصوصی واگذار شده است، ادامه داد: ارزش ریالی هر دستگاه اتوبوس 2 میلیارد و 500 میلیون تومان است و بر طبق قانون، هزینه خرید اتوبوس‌های شهرداری باید از سوی دولت تأمین شود ولی هزینه خرید اتوبوس‌ها از سال 90 کاملاً از سوی خود شهرداری تأمین شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته با پیگیری‌های شهردار و شورای شهر همدان عقد قرارداد 17 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی منعقد شده بود، اعلام کرد: تاکنون در حوزه نوسازی ناوگان اتوبوسرانی 13 دستگاه اتوبوس جدید به چرخه حمل‌ونقل عمومی اضافه شده است که کارخانه سازنده متعهد شده مابقی را تا ۲ ماه آینده به ما تحویل دهد.
وی با تأکید بر اینکه روند نوسازی با توجه به هزینه‌های بالای آن شاید برای شهرداری مقدور نباشد و برای تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید باید به حوزه بازسازی نیز توجه کنیم، بیان کرد: با یکی از شرکت‌های معتبر اتوبوسرانی داخلی قراردادی برای سال ۹۹ منعقد کردیم که 30 دستگاه اتوبوس را بازسازی و مجهز کنند.
وی با اشاره به اینکه درصورت رضایت از بازسازی اتوبوس‌ها و با توجه به اختلاف قیمت یک اتوبوس نو و بازسازی آن، این امکان وجود دارد که تا پایان سال بتوانیم تعداد اتوبوس بیشتری را بازسازی کنیم، گفت: در تبصره «د» بند ۵  قانون بودجه کل کشور ظرفیتی دیده شده که اگر شهرداری‌ها بخواهند در زمینه ناوگان حمل‌ونقل عمومی فعالیتی انجام دهند، می‌توانند اوراق مشارکتی منتشر کنند که تأمین ۵۰ درصد این اوراق مشارکت برعهده دولت و مابقی نیز برعهده شهرداری‌ها است.
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان با بیان اینکه برای نخستین بار در تاریخ شهرداری همدان استفاده از انتشار اوراق مشارکت اجرایی شده است، افزود: حمل‌ونقل عمومی تنها برعهده شهرداری‌ها نیست و نیازمند حمایت دولت است در غیر این‌صورت عملاً اتفاق بزرگی در شهرها رخ نخواهد داد در همین راستا از میزان طرح صد میلیاردی که برای خرید اتوبوس درنظر گرفته شده بود، ۵۰ میلیارد تومان آن در سال گذشته مصوب شد و درحال‌حاضر در بانک مرکزی و در مرحله انتخاب بانک عامل قرار دارد، انتشار این اوراق مشارکت به ما کمک می‌کند 25 تا 28 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی همدان اضافه کنیم.
وی گفت: درحال تنظیم تفاهمنامه با بانک عامل و اتحادیه اتوبوسرانی کشور هستیم تا بتوانیم برای جوان‌سازی ناوگان اتوبوسرانی، اتوبوس‌های صفر خریداری و به شهر همدان انتقال دهیم که با فراهم شدن امکان خرید اتوبوس‌های جدید، تعداد این وسایل نقلیه در شهر را افزایش خواهیم داد.
وی تصریح کرد: در جهت رفاه حال شهروندان در مسیر پیاده‌راه بوعلی به انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای لوکوموتیو برقی با ظرفیت 24 نفر با هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد و 800 میلیون تومان اقدام شده است.
الوندی با ذکر شاخص‌های بهینه‌سازی خدمات اداری، افزود: تکریم ارباب رجوع و ارج نهادن به ارزش اوقات اداری، ما را برآن داشت تا فرصت ارائه خدمات اداری را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی با صحه گذاشتن بر اصول برخورداری از مزایای عصر ارتباطات، تأکید کرد: در سال‌های گذشته دفاتر پیشخوان دولت صلاحیت خود را در تسریع و تسهیل امور خدمات اداری به اثبات رسانده‌اند؛ بنابراین عزم سازمان برای ارائه خدمات مؤثر در اسرع وقت برای پیکره قریب ۵ هزار نفر رانندگان اتوبوس و تاکسی شهر همدان از طریق واجدان شرایط، عزمی راسخ و جدی است.
وی سپس به افق پیش روی سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری گریزی زد و اظهار کرد: نوسازی ناوگان حمل‌ونقل مسافر در شهر همدان مهم‌ترین دغدغه مدیریت شهری در شهرداری و شورای اسلامی شهر به‌شمار می‌رود.
الوندی با اشاره به هوشمندسازی ناوگان حمل‌ونقل درون‌شهری، افزود: هوشمندسازی ناوگان حمل‌و‌نقل بار و مسافر ما را در تسریع و تسهیل ارائه خدمات یاری می‌کند.
وی در ادامه ضمن ابراز امیدواری به مدل مشخصی برای پرداخت الکترونیک در تاکسی‌های درون‌شهری،‌ اظهار کرد: مدل مفهومی این طرح همانند کارت بلیت اتوبوس‌ها عمل می‌کند تا نیاز به رمز و سایر مسائل نباشد.
مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان افزود: هوشمندسازی تاکسی‌های شهری به‌صورت ویژه با استفاده از تجارب کلانشهرها و شرکت‌های تخصصی معتبر با فراخوان در رسانه‌ها که اولویت با شرکت‌های تخصصی در استان همدان است و در غیر این‌صورت برای طراحی و نصب «اپلیکیشن تاکسی» با پرداخت الکترونیکی، در سایر استان‌ها فراخوان داده می‌شود که در ۲ بخش و مجهز به سیستم کارت بلیت است.
وی از عموم شهروندان درخواست کرد برای حفظ منابع شهرداری و بیت‌المال از پرداخت وجه نقد خودداری و از کارت بلیت استفاده کنند به‌ویژه در شرایط امروز که ویروس کووید-19 فضای کشور و شهر را آلوده کرده است.
مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان از انجام تست غربالگری کرونا برای اتوبوسرانان و تاکسیرانان خبرداد و گفت: طرح غربالگری کرونا و ویزیت رانندگان ناوگان درون‌شهری با هدف شناسایی مبتلایان ویروس کرونا و در راستای حفظ سلامت شهروندان و رانندگان شهر انجام شده و می‌شود.
وی بیان کرد: از زمان شیوع و همه‌گیری کروناویروس تمامی ناوگان اتوبوسرانی هر شب ضدعفونی می‌شوند؛ همچنین ماسک و دستکش در بین رانندگان اتوبوس‌های بخش خصوصی و دولتی توزیع شده است.
الوندی با بیان اینکه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در تاکسی‌ها با ۳ مسافر و در ون‌ها بین ۵ تا ۷ مسافر اجرا شده و مشغول خدمت‌رسانی به شهروندان همدانی هستند، گفت: در اتوبوس‌ها نیز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی با علامتگذاری در داخل اتوبوس و در جایگاه انتظار اتوبوس اجرا شده است اما گاهی مشاهده می‌شود که در ساعات پیک مسافر، این فاصله‌گذاری با توجه به تمامی تذکرات لازم مسئولان خطوط، از سوی مردم کمتر رعایت می‌شود؛ همچنین استفاده از ماسک برای مسافران اتوبوس اجباری اعلام شد و تا جای امکان بر روی این مورد سخت‌گیری می‌کنیم.
الوندی از ساخت ساختمان اداری سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان به‌منظور تجمیع 4 سازمان در یک محل و عدم اتلاف وقت شهروندان و مراجعه‌کنندگان خبرداد و گفت: ساختمان اداری درحال‌حاضر دارای 20 درصد پیشرفت فیزیکی است و تاکنون یک میلیارد و صد میلیون تومان هزینه در بر داشته است و این ساختمان در سال آینده با برآورد 6 میلیارد تومان هزینه به بهره‌برداری می‌رسد.
مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان با اعلام این مطلب که بی‌شک راه‌اندازی و بهره‌برداری ساختمان جدید اداری نقش تأثیرگذار و قابل‌توجهی در بسیاری از امور این مجموعه خواهد داشت. وی تصریح کرد:‌ با اتمام پروژه سایت اداری سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری در محوطه این پایانه شاهد نظارت مستمر و مداوم در نگهداری از امکانات و تجهیزات فضای عمومی باشیم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.