ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 16 مرداد 1405

کد خبر : 137631
 
کتابخانه‌های سیار به روستاهای کبودراهنگ می‌رود
تاریخ خبر : 1403-02-10
     
 
 
     
متن خبر :


کبودرآهنگ- خبرنگار همدان‌پیام: مربیان کتابخانه سیار روستایی،‌ مربیانی جهادگر هستند که در تمام طول سال به جاده می‌زنند و خود را به کودکان و نوجوانان مناطق کم برخودار و محروم رسانده و برایشان برنامه اجرا می‌کنند.

بررسی زندگی بشر نشان می‌دهد که با پیشرفت تمدن و ساخت کتابخانه‌های متعدد در میان جوامع ارتباط معناداری وجود دارد چرا که  هرگاه شرایط و رشد کتابخانه‌ها در جامعه‌ای فراهم شده آن جامعه مراتب ترقی و رشد را سپری کرده است.

با گذشت زمان و پذیرفتن اثرگذاری وجود کتابخانه در یک جامعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، کتابخانه‌هایی در شکل، اندازه و کارایی‌های مختلفی به وجود آمده‌اند و در این میان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یک سازمان فرهنگی‌، هنری و ادبی که با هدف ایجاد امکانات لازم جهت کشف، رشد و پرورش فکری و ذوقی کودکان و نوجوانان تأسیس شده، دارای گسترده‌ترین شبکه‌ کتابخانه‌ای در کشور و از برجسته‌ترین تولیدکنندگان و ناشران کتاب در حوزه کودکان و نوجوانان به شمار می‌رود و یکی از کتابخانه‌های جذاب و مهم آن وجود کتاب‌خانه‌های سیار روستایی و شهری  برای عرضه‌ کتاب به کودکان و نوجوانان در روستاها و مناطق دور افتاده و محروم است زیرا کانون متعلق به همه فرزندان این آب و خاک بوده و سعی می‌کند برای همه آنها خدمات خود را ارائه دهد.

 به مناسبت روز جهانی "کتابخانه‌های سیار" مربی کتابخانه سیار روستایی کانون شهرستان کبودراهنگ با همراهی و همکاری مربی کتابخانه سیار روستایی فامنین و همچنین مربی نجوم کانون پرورش فکری کبودراهنگ با حضور در روستای طاس‌تپه برای 46 نفر دانش آموزان این روستا برنامه‌های فرهنگی، هنری و علمی چون معرفی و امانت کتاب، قصه‌گویی، سفال و سفالگری، آموزش نجوم و رصد خورشید با استفاده از دستگاه تلسکوپ و فیلتر مخصوص رصد خورشید، مسابقه، بازی و نمایش عروسک‌گردانی را اجرا کردند.

مسئول کتابخانه سیار روستایی کبودراهنگ در خصوص روز جهانی کتابخانه‌های سیار و تاریخچه افتتاح و شروع فعالیت این کتابخانه‌های سیار روستایی در کانون پرورش فکری که مختص برای کودکان و نوجوانان مناطق روستایی و کم‌برخوردار است مطالبی برای دانش آموزان ارائه داد.

فرهاد مینائی گفت: همکاری مدارس و مراکز مدیران و پرسنل آموزشی با واحدهای کتابخانه سیار بسیار اهمیت دارد و می‌تواند در مسیر رشد و پیشرفت موثر باشد.
 وی افزود: مربیان کتابخانه‌های سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در تمام فصول و ایام سال ضمن حضور در روستاها با کودکان و نوجوانان مناطق روستایی همراه و همگام هستند.

مینایی گفت: این مربیان با فعالیت‌های خود در ترویج فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی و برگزاری فعالیت‌های فرهنگی، هنری، مذهبی و اسلامی می‌توانند نقشی در رشد و پرورش کودکان و نوجوانان این مناطق دورافتاده داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: سیاست کانون این است که به عنوان یکی از بزرگترین و تخصصی‌ترین نهادهای فرهنگی و هنری کشور برای کوکان و نوجوانان به همان میزان که کودکان و نوجوانان ساکن در سطح شهر از امکانات و خدمات این مراکز بهره‌مند هستند باید کودکان و نوجوانان مناطق روستایی و کم‌برخوردار هم بهره لازم را ببرند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.