ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 140694
 
همایش کارآفرینی در نهاوند برگزار می‌شود
تاریخ خبر : 1403-09-05
     
 
 
     
متن خبر :


۵۰میلیارد اعتبار سهم پارک علم و فناوری بدون متقاضی

نهاوند- معصومه کمالوند- خبرنگار همدان‌پیام: نهاوند پایان هفته با همایش کارآفرینی‌، میزبان کارآفرینان، صنایع خرد و زودبازده خواهد بود.

این همایش با هدف آموزش، بررسی و رفع موانع کارآفرینی، حمایت و ارائه تسهیلات به متقاضیان حوزه کارآفرینی و در نهایت تربیت کارآفرین در سالن همایش‌های مجتمع امام(ره) خمینی (ره ) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان برگزار می‌شود.

در نخستین نشست هماهنگی این همایش که با حضور متولیان امر برگزار شد مباحث زیادی در حوزه کارآفرینی، سرمایه‌گذاری، اقتصادی و نیز ساخت مسکن مطرح شد که گفته شد: خانه‌های خالی از سکنه شهرستان، حجم قابل‌توجه سرمایه را در حوزه مسکن در برگرفته که بلااستفاده ماندن آنها به تولید و توسعه شهرستان پشت کرده ‌است.

بنابرآنچه مطرح شد هم سرمایه‌گذار در شهرستان داریم هم سرمایه، اما ثروت‌های انبوهی در حوزه ملک و مسکن متمرکز و خیال تغییر مسیر هم ندارد تا شهرستان از این رکود خارج و سرمایه‌ها به سمت حوزه تولید و صنایع برود.

اعتقاد بر این است که پروژه‌های متعدد و برنامه‌های کلانی که شهرداری برای توسعه شهری در جذب سرمایه‌گذار داشته و برای آن  اعلام فراخوان کرده است، سال‌هاست بی‌جواب مانده است، زیرا که عمده سرمایه فعالان در حوزه مسکن بوده و سایر بخش‌ها بی‌نصب مانده‌اند.

فعالان حوزه تولید، علت عمده تمرکز سرمایه در نهاوند را در حوزه مسکن به جای کارآفرینی، ایجاد شغل و درآمد و تولید را سبب قدرت اندک ریسک‌پذیری و آگاهی نداشتن از افق و آینده سرمایه‌گذاری در حوزه تولید و کارآفرینی و بی‌توجهی به آینده شهرستان و غافل ماندن از دیگر داشته‌ها و ظرفیت‌های این منطقه می‌د‌انند که نیاز است اطلاع‌رسانی و آگاهی لازم ارائه و راه برای فعالیت در این حوزه باز و موانع موجود هم شناسایی و در زمان مورد نظر رفع شود تا حداقل نهاوند این گونه شاهد افت و تعطیلی واحدهای تولیدی شهرک صنعتی نباشد، بلکه شهرک‌های ۲و۳ هم پس از دهه‌ها انتظار راه‌اندازی و فعال شود.

حال با تشکیل کمیسیون اقتصادی، برگزاری جشنواره‌ها به نوعی در شهرستان احیا شده و پس از جشنواره شیلات، نوبت به برگزاری همایشی با عنوان کارآفرینی در نهاوند با حضور فعالان حوزه اقتصاد رسیده است. همایشی که می‌تواند مقدمه‌ای برای جذب سرمایه‌گذار به سمت تولید و کار باشد.

معاون عمرانی فرماندار نهاوند در نخستین نشست هماهنگی این همایش که با حضور متولیان و مهدی مولوی تولیدکننده قطعات خودرو، محمود کیانی تولید کننده قطعات خودرو، سید حامد زرینی تولیدکننده پمپ‌های اسپری‌کننده مایعات در صنایع شوینده و بهداشتی از فعالان بخش تولید در شهرک صنعتی برگزار شد، گفت: همایش کارآفرینی باهدف حفظ داشته‌ها‌، تقویت ظرفیت‌ها برگزار می‌شود تا بلکه بتوان برای برنامه‌های معطل و مورد نیاز، سرمایه‌گذارانی را جذب و اقدام به کار کرد.

به گفته جعفر سلگی اگر همه متولیان و فعالان اقتصادی پای کار باشند، قطع به یقین می‌توان زیرساخت‌ها را تقویت و با رفع موانع کارهای بزرگی انجام داد.

وی حوزه‌هایی از جمله معادن، گردشگری، صنایع تبدیلی و بسیاری موارد قابل توسعه که زمینه به فعالیت اقتصادی را دارد و به‌دنبال آن راه اشتغال و توسعه اقتصادی را برای شهرستان هموار می‌شود، ظرفیت‌های مهم شهرستان دانست.

بازگشت دولومیت با پیگیری‌های نماینده

سلگی گفت: با پیگیری‌های نماینده شهرستان، دولومیت پس از چندین ماه تعطیلی تا پایان هفته آینده راه‌اندازی و فعال خواهد شد و امیدواریم فاز‌های ۲و۳ و تولید محصول نهایی که شمش منیزیم یا آجرنسوز است، پیش برود.

۵۰میلیارد اعتبار بی‌مطالبه

نماینده بنیاد علوی در شهرستان هم گفت: بنیاد علوی ۵۰ میلیارد تومان برای پارک علم‌وفناوری شهرستان اختصاص داده، اما چون متقاضی و برنامه ندارد اعتبار آن زمین مانده است! این یعنی ضعف در حوزه تولید و شناخت نسبت به شرایط آن!

به گفته وی در روند اداری کارها معطل و نیاز است برخلاف اینکه عمده اهداف رفع تکلیف است، باید به توسعه و سرعت و تقویت کار در حوزه تولید پیش برد.

نمایشگاه کاربردی تولید در همایش کارآفرینی

در کنار این جشنواره نمایشگاهی هم با حضور فعالان حوزه تولید در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنایع کوچک، گلخانه‌ها و... برگزار خواهد شد.

فعالان اقتصادی شهرستان از برگزاری یک نمایشگاه کاربردی در این برنامه خبر می‌دهند و اینکه چگونه از صفر به مرحله‌ای رسیده‌اند که حالا هم تولید دارند هم اشتغال هم با اجرای درست اصول بازاریابی، خرید و عرضه محصول، اقتصاد حوزه خود را رونق می‌دهند.

رئیس صمت نهاوند هم بر معرفی داشته‌های شهرستان و اهمیت به حوزه آموزش و افزایش رغبت به حضور در حوزه سرمایه‌گذاری و حوزه تولید تأکید کرد.

عزمی جهادی برای تقویت تولید

حالا یک عزم جهادی می‌طلبد تا سرمایه شهرستان و فعالان حوزه مسکن با همه سودآوری‌اش، به آینده شهرستان و فرزندان خود رغبتی نشان دهند و با روی آوردن به حوزه تولید، از خروج سرمایه جلوگیری شود.

البته در کنار آن حمایت بانک‌ها با حذف موانع و پروسه‌هایی که فقط قدرت ریسک و رغبت به فعالیت در این حوزه را کاهش می‌دهد، همچنین ارائه تسهیلات واقعی، نیاز است.

همایش آموزشی و تربیت کارآفرینی

این همایش در 2 قسمت خواهد بود نخست آموزش و انتقال مفاهیم و چگونگی آغاز به‌کار و روش‌های کارآفرینی که توسط فعالان حوزه اقتصاد انجام می‌شود. دوم؛ ارائه تسهیلات و حمایتهای دانش بنیان که با حضور بنیاد برکت، بنیاد علوی، اداره کار و... انجام می‌گیرد.

همایش کارآفرینی با محوریت صنایع خرد و زود بازده پنجشنبه هفته جاری ۸ آذر با حضور فعالان حوزه اقتصاد، تولید و کارآفرینی در سالن مجتمع فرهنگی هنری امام(ره) خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.