ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 16 مرداد 1405

کد خبر : 107019
 
«کرونا» ۵۰ میلیون شغل در بازار توریسم را زمین‌گیر کرد
تاریخ خبر : 1398-12-27
     
 
 
     
متن خبر :


 شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) یک نهاد پیشرو در بازار گردشگری جهان بر خطر از بین رفتن میلیون‌ها شغل در حوزه سفر و گردشگری به‌دلیل شیوع کرونا هشدار داده است. براساس اعلام این شورای جهانی حداکثر ۵۰ میلیون شغل در خطر نابودی قرار دارند. شیوع کووید-۱۹ تهدیدی جدی برای صنعت توریسم محسوب می‌شود، زیرا به لغو هزاران پرواز بین‌المللی و به تعلیق درآمدن برخی شرکت‌های بیمه مسافرتی برای مشتریان جدید منجر شده است. آمارهای جدید شورای جهانی گردشگری نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۰ بخش گردشگری در جهان حدود ۲۵ درصد کاهش در حجم گردشگر خواهد یافت.
با توجه به افزایش لغو پروازها و رویدادهای بین‌المللی در مقیاسی گسترده، نگرانی جامعه جهانی از ادامه روند صعودی خسارت بر بازار گردشگری افزایش یافته است. بازار توریسم به‌صورت گسترده تحت‌تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است، زیرا بسیاری از کشورها به‌منظور مهار گسترش آن محدودیت‌های مسافرتی گسترده‌ای را لحاظ کرده‌اند. شرکت کشتی کروز، پرنسس کروز، تمامی عملیات‌ها را به‌مدت ۶۰ روز به‌حالت تعلیق درآورد. زیرا پس‌از آزمایش ۲۱ مسافر آن مبتلا به ویروس کرونا بودند. همچنین شرکت‌های هواپیمایی بریتیش ایرویز، ایزی‌جت و نوروین‌ایر به‌دلیل شیوع کرونا پروازهای خود را لغو و قطع کردند. شرکت هواپیمایی کورین ایر نیز هشدار داد که ویروس کرونا حتی بقای آن را تهدید می‌کند. دولت استرالیا نیز بر کاهش ۲۵ درصدی پروازهای بین‌المللی تأکید کرده است. همچنین تعداد مسافران شرکت هواپیمایی چین در ماه گذشته ۵/۸۴ درصد کاهش یافته است و شیوع ویروس کرونا در این کشور بر اقتصاد آن تأثیرات منفی بسیاری گذاشته است. براساس اعلام مقامات چینی این امر به افت ۲۱ میلیارد یوآن (۳۵/ ۲ میلیارد پوند) در درآمد هواپیمایی این کشور منجر شده است.
کارشناسان عرصه گردشگری از سفر نکردن گردشگران چینی ابراز نگرانی کردند، زیرا بخش عظیمی از توریست‌های کشورهای جهان مسافران چینی بودند. در انگلیس در سال ۲۰۱۹ حدود 4 میلیون و ۱۵۰ هزار نفر توریست چینی به این کشور سفر کردند. همچنین توریست‌های چینی مبلغی معادل ۱۶۸۰ پوند یعنی 3 برابر بیشتر از دیگر گردشگران متوسط در انگلستان هزینه می‌کردند. باتوجه به همه‌گیری ویروس کرونا در حدود ۱۵۰ کشور جهان، سفرها به شکل فزاینده‌ای به‌سمت کاهش یافتن پیش می‌روند و این ویروس منجر به محدودیت سفرها، لغو و تعلیق آنها می‌شود. دولت آمریکا به‌منظور مهار گسترش ویروس کرونا بسیاری از سفرها از مقصد اروپا را به‌مدت ۳۰ روز به تعلیق درآورد و بسیاری از ایرلاین‌ها به‌دلیل کاهش بیش‌از حد توریست از اروپا، کشورهایی مانند اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن‌اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس امکان لغو و به تعلیق درآمدن تمامی پروازهای این شرکت‌های هوایی وجود دارد.
خطوط هوایی در سراسر جهان با شیوع ویروس کرونا پروازهای خود به‌ویژه در کشورهای چین و ایتالیا که بیشتر در معرض ویروس قرار گرفته‌اند را کاهش داده و بسیاری از خدمات را متوقف کرده‌اند. آنها همچنین خدمات داخلی و سایر مسیرها را به‌دلیل کاهش گسترده تقاضا لغو کرده‌اند. خطوط هوایی همچون یونایتد، جت‌بلو و دلتا انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به رزروهای جدید ایجاد کرده‌اند و از دریافت هزینه برخی سفرها در مارس خودداری کرده‌اند. شرکت دلتا لغو پروازهای خود بین آمریکا و چین را تا ۳۱ مه تمدید کرده است. همچنین خدمات به ژاپن، ایتالیا و کره‌جنوبی نیز به‌شدت تحت‌تأثیر قرار گرفته است. خطوط هوایی دیگر، از جمله بریتیش ایرویز، لوفت‌هانزا، ایرفرانس، کاتای اقیانوس آرام، قانتاس، امارات و ... نیز خدمات مشابهی را کاهش داده یا به‌حالت تعلیق در آورده‌اند. براساس اعلام انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) خطوط هوایی جهان با بحران خسارات ۱۱۳ میلیارد دلاری روبه‌رو است.
به همین منظور شورای جهانی سفر و گردشگری خواهان حمایت دولت‌ها از این صنعت با برداشتن 5 گام شده است. از مهم‌ترین اقدامات دولت‌ها برای حمایت بازار گردشگری می‌توان به حذف یا تسهیل دریافت ویزا درصورت امکات و کاهش هزینه‌ها، برداشتن موانع غیرضروری در بنادر و فرودگاه‌ها مانند مشکلات گمرکی، کاهش مالیات مسافران به‌ویژه مسافران هوایی و تشویق انگیزه‌های سفر برای گرشگران و افزایش بودجه ارتقای مقاصد سفر اشاره کرد. مالیات بر سفر به‌ویژه سفرهای هوایی در بیش‌از ۴۰ کشور جهان دریافت می‌شود و در بین کشورها باتوجه‌ به قوانین مالیات آن کشور بین ۲ تا ۱۰ درصد متغیر است. مالیات سفر در این کشورها به‌منظور تأمین زیرساخت‌های گردشگری و هواپیمایی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. میزان مالیات سفرهای هوایی داخلی کمتر از سفرهای بین‌المللی است و همچنین میزان مالیات برخی از شهرهای پربازدید بیشتر از دیگر شهرهای آن کشور است. در ایتالیا میزان کل مالیات بر سفر بین ۵/۳ تا ۸ دلار است، اما برای سفر به ونیز این مبلغ به ۵/۱۱ دلار می‌رسد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.