ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

کد خبر : 126291
 
مدیرعامل آب و فاضلاب استان:

مردم بیش از نیاز آب ذخیره نکنند
تاریخ خبر : 1401-06-14
     
 
 
     
متن خبر :


 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه پایداری آب در شبکه نیازمند همکاری و مدیریت مصرف شهروندان است افزود: در شرایط فعلی که به پایداری نسبی شبکه نزدیک شده‌ایم ضرورتی برای ذخیره‌سازی بیش از نیاز وجود ندارد.

فرهاد بختیاری فر اظهار داشت: به دلیل عدم اطمینان مصرف‌کنندگان از پایداری آب موجود در شبکه حجم ذخیره‌سازی آب در منازل ذخایر مخازن را به شدت تحت تأثیر قرار داده به نحوی که خروجی آب در مخازن از ۴۰۰ لیتر بر ثانیه در حالت معمول به هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه در حالت بحران تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان مصرف آب در شهر همدان هزار و ۸۵۰ لیتر در ثانیه است، افزود: با ورود چاه‌های کشاورزی به مدار، تولید آب به هزار و ۶۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه هم اکنون کمبود آب مورد نیاز در شهر همدان بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر در ثانیه است، گفت: اگرچه روند بهره‌برداری از چاه‌های کشاورزی همچنان ادامه دارد و روزانه 5 تا ۱۰ حلقه چاه وارد مدار می‌شود ولی مدیریت مصرف از سوی مصرف‌کنندگان و عدم ذخیره‌سازی بی‌مورد آب راهگشا است.

بختیاری‌فر با بیان اینکه عدم تعادل در ذخیره سازی آب، زمانبندی‌های اعلام شده را تحت تأثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: چنانچه ذخایر مخازن پیش از موعد مقرر به اتمام برسد امکان زمانبندی دقیق نیز وجود نخواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تصریح کرد: اگر الگوی مصرف خارج از حد معمول نباشد، مدیریت توزیع را به حداقل خواهیم رساند.

  مشکل  برخی مخازن حل شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از ایجاد خطوط ارتباطی میان مخازن تأمین شده با آب‌های سطحی و مخازن تأمین شده با آب‌های زیرزمینی خبر داد.

بختیاری فر ضمن ارائه توضیحاتی درباره زون‌بندی مخازن و شبکه توزیع آب در شهر همدان، گفت: آب شرب شهر همدان با دو  منطقه کاملا متفاوت در قسمت‌هایی از  منابع آب‌های زیرزمینی و در بخش‌هایی توسط منابع آب سطحی تأمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه زون مخازن آب‌های سطحی شامل شهید بهشتی، باغ بهشت، مخزن حاج عنایت، مخزن امید اکباتان و مخزن مصلی است، تصریح کرد: این مخازن از دیرباز از طریق سد اکباتان و تصفیه‌خانه شهید بهشتی تأمین آب می‌شدند در حالی‌که آبگیری مخازن لونا پارک، ینگیجه، چهل چمن، مخزن آزاد و مخزن محمدیه از طریق آب‌های زیرزمینی و چاه‌های دشت بهار عملیاتی می‌شود.

وی با بیان اینکه با کاهش حجم نزولات آسمانی و افت آب‌های سطحی، مخازن تأمین شده با آب‌های سطحی ما دچار مشکل شدند، اظهار کرد: همین موضوع موجب شد تا با ورود به بحران و تنش آبی، بخش‌هایی از شهر که آب مورد نیازشان را از منابع سطحی و سد اکباتان تأمین می‌کردند، دچار مشکل شوند و قطعی‌ها گسترده شوند که البته برخی از مشترکین این موضوع را پای توزیع ناعادلانه آب در شهر می‌گذاشتند.

وی افزود: با ورود به مرحله تنش آبی، اجرای خطوط ارتباطی میان مخازن آب‌های سطحی و زیرزمینی در دستور کار قرار گرفت تا آب مورد نیاز قسمت‌هایی از شهر که دچار قطعی‌های گسترده شده بودند از این رهگذر امکان‌پذیر شود.


بختیاری فر با این توضیح که به عنوان مثال شهرک فرهنگیان پیش از این زیر زون آب‌های سطحی ما بود، گفت: با ورود به مرحله تنش آبی و به علت امکان فنی در این نقطه از شهر شبکه شهرک فرهنگیان را زیر زون آب‌های زیرزمینی بردیم.

وی افزود: همچنین با نصب شیر فشارشکن در چهارراه میدان بار توانستیم امکان مدیریت توزیع و مدیریت فشار در منطقه فوق را ایجاد کنیم ضمن اینکه امکان افزایش فشار آب در شهرک فرهنگیان و بخش‌های پایین دست نیز امکان پذیر شد.

مدیرعامل آبفای استان همدان همچنین اعلام کرد: در کوی محمدیه و شهرک امیرکبیر نیز همکاران ما در عملیاتی شبانه‌روزی در طول ۴۸ ساعت با اجرای حدود ۵۰۰ متر خط پلی اتیلن ۱۶۰ میلی متری موفق شدند مشکل افت فشار آب در این منطقه را با اتصال به زون مخزن چهل چمن برطرف کنند.

وی در پایان با اعلام اینکه هم اکنون شبکه توزیع آب در شهر همدان به سمت پایداری پیش رفته است، گفت: در حال حاضر ناحیه گسترده‌ای که با مشکل قطعی آب مواجه باشد نداریم و نقاطی با نقصان و تعدد تماس از سوی مشترکین نیز پس از نشت‌یابی و احصا توسط مرکز ۱۲۲ یک به یک با تلاش همکاران ساعی ما در حال بر طرف شدن است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.