ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

کد خبر : 103887
 
اثرگذاری ناچیز تغییر نرخ بنزین بر بازار مسکن

شاخص‌های ماهانه در بازار مسکن قابل اتکا نیست
تاریخ خبر : 1398-10-16
     
 
 
     
متن خبر :

 یک کارشناس با بیان این‌مطلب گفت: بسیاری افراد تصور می‌کنند به میزان افزایش نرخ بنزین، قیمت سایر کالاها از جمله مسکن نیز باید رشد کند؛ درحالیکه بنزین سهم مشخصی از سبد خانوار دارد و شوک افزایش نرخ سوخت بر بازارها فقط یک بار رخ می‌دهد.
مهدی سلطان‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با تغییر نرخ بنزین، فرضیه‌ای به جامعه القا شد که گویی قیمت همه‌ی کالاها به همان میزان بالا می‌رود و شاهد تورم غیرقابل کنترل خواهیم بود. متاسفانه بعضی اقتصاددانان هم این موضوع را مطرح کردند در حالی که فرضیه‌ی درستی نبود.
وی افزود: بنزین سهم مشخصی از سبد خانوار را شامل می‌شود و به‌لحاظ منطقی می‌توان پیش‌بینی کرد که اثر افزایش قیمت بر همه‌ی بازارها از جمله بازار مسکن ناچیز باشد و همین اتفاق هم افتاد. افزایش قیمت بنزین به ۳۰۰۰ تومان تاثیر ۲ تا ۳ درصد در شاخص تورم ایجاد کرد که برای یک بار اتفاق می‌افتد و محو می‌شود.
این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه بسیاری از مالکان از رونق ایجاد شده در آذرماه استفاده کرده و واحدهای خود را به فروش رساندند، گفت: ادراک و برداشت بخشی از جامعه این بود که ما با یک تورم افسارگسیخته پس از تغییر قیمت سوخت مواجه می‌شویم و این موجب شد که خریداران به صرافت بیافتند که پیش از گران‌شدن، خرید خود را انجام دهند. بعضی فروشندگان هم که فکر می‌کردند بازار به سمت رکود می‌رود از این رونق استفاده کردند و واحد خود را فروختند. این موجب شد که حجم معاملات بالا برود و قیمت‌ها مقدار اندکی افزایش یابد اما به‌نظر من این شرایط پایدار نخواهد بود و این‌طور نیست که دوباره شاهد رشد غیرقابل کنترل قیمت‌ها باشیم.
سلطان محمدی تصریح کرد: چشم‌انداز بازار مسکن به لحاظ قیمت‌های اسمی، قوی نیست؛ مگر این‌که تورم را لحاظ کنیم. ما در تحلیل‌ها بحث تورم را خارج می‌کنیم و قیمت‌های حقیقی را در نظر می‌گیریم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.