ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 6 مهر 1405

کد خبر : 114189
 
يک کارشناس:

ساخت‌وساز در شهرستان‌ها رونق گرفت
تاریخ خبر : 1399-09-19
     
 
 
     
متن خبر :



 آن‌طور که يک کارشناس مسکن مطرح کرد شاهد کاهش انتظارات تورمی و خروج دلالان از بازار مسکن هستیم و در نتيجه ساخت‌وساز در تهران افت کرده اما در شهرستان‌ها رونق گرفته، زیرا هنوز بین توان متقاضیان و قیمت‌ها شکاف عمیقی ایجاد نشده است.
فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اتفاقات سیاسی که در یک ماه اخیر در دنیا رخ داد تأثیر آنی روی بازارهای ارز، طلا و بورس داشت که واکنش‌های سریع نشان دادند.
بازار بورس مقداری رشد کرد و بازارهای طلا و دلار روند نزولی به خود گرفتند. البته به نظر من کاهش نبود بلکه حباب بازارها آغاز به تخلیه کرد.
وی افزود: معمولا تأثیر متغیرها بر بازار مسکن مقداری زمان‌بر است و همین ویژگی دیرپذیری این حوزه موجب شده تا تبعیت آن از شرایط اقتصاد، واقعی‌تر از دیگر بازارها باشد. ماه گذشته در بازارهای موازی مسکن کاهش قیمت داشتیم ولی در حوزه مسکن چندان نمود نداشت. حتی افزایش قیمت در برخی مناطق مشهود بود؛ زیرا بخش مسکن از ساخت‌وساز و تأثیر و شرایط حاکم بر اقتصاد کشور در حوزه تولید مسکن تبعیت می‌کند.
دبیر کانون انبوه‌سازان با بیان اینکه آغاز روند تخلیه حباب بازارها اتفاق خوبی است، گفت: اینکه بازارهای موازی مسکن حبابشان خالی شود انتظارات تورمی را در بخش مسکن کاهش می‌دهد و تأثیرش در آینده به شکل کاهش معاملات سفته بازانه بروز خواهد یافت. کسانی که نظم بازار مسکن را با رفتارهای سوداگرانه به هم می‌ریزند درحال خروج از بازار هستند. در این شرایط می‌توان امیدوار بود بازار مسکن از یک ثبات اقتصادی تبعیت کند که برای اقتصاد کشور مفید خواهد بود.
پورحاجت اظهار کرد: ثبات مسکن برای اقتصاد کشور فایده دارد؛ زیرا بخش ساخت‌وساز می‌تواند برای افزایش تولید برنامه‌ریزی کند. مردم هم که طیف مصرفی هستند در این شرایط می‌توانند با استفاده از نظام پس‌انداز، تسهیلات و حمایت‌های دولت خانه‌دار شوند؛ اما نکته مهم این است که دولت و به‌طور خاص وزارت راه و شهرسازی به چه نحو می‌خواهد از این ثبات اقتصادی استفاده کند. می‌طلبد که وزارت راه و شهرسازی برنامه عملیاتی کاملا مشخص و اجرایی در کنار بخش خصوصی برای حوزه مسکن ارائه دهد و از شعارپردازی خودداری کند.
وی تأکید کرد: اگر مسئولان وزارت راه و شهرسازی صرفا بگویند قیمت مسکن پایین می‌آید ما در آینده نتایج مطلوبی را از این حوزه نخواهیم گرفت و فشار اقتصادی وحشتناکی که در حوزه مسکن رخ داده دوباره تکرار می‌شود. طی یک‌سال‌ونیم گذشته وزارت راه و شهرسازی در پروژه اقدام ملی مسکن اقدام خاصی انجام نداده، زیرا بخش خصوصی در کنارش نیست. مسکن مهر اگر به موفقیت نصفه و نیمه‌ای رسید به این دلیل بود که دولت وقت به این نتیجه رسید که تولید مسکن را به اهل فن واگذار کند. هم‌اکنون وزیر راه و شهرسازی اعلام کند از ۴۰۰ هزار واحد اقدام ملی چه مقدار به بخش خصوصی واگذار شده، چه تعداد را ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بنیاد مسکن و دیگر سازمان‌های دولتی بر عهده گرفته‌اند و مسأله مهمتر اینکه سازمان‌های دولتی تا چه میزان موفقیت داشته‌اند.
دبیر کانون انبوه‌سازان مدعی شد: ما اعتقادمان این است که بخش خصوصی از طرح اقدام ملی مسکن استقبال نکرده است؛ زیرا مسئولان اساسا به بخش خصوصی اعتقاد ندارند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.