ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 27 مرداد 1405

کد خبر : 140002
 
جشنواره تئاتر کودک در همدان اهتمام برای خودباوری سرمایه‌های کشور
تاریخ خبر : 1403-07-22
نویسنده : مهدی ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :


 در روزگارانی که چالش پیری فزاینده جمعیت ایران از یک سو و از سویی نیاز به توجه و برنامه‌ریزی اصولی و فراگیر برای پرورش و هدایت نسل‌های کودک و نوجوان برای تأمین سرمایه‌های انسانی آینده کشور، از دغدغه‌های امروز مدیران دلسوز و آینده‌نگر می‌باشد، فرهنگ‌سازی و در این راستا برگزاری جشنواره‌های هنری و علمی برای کودکان و نوجوانان می‌تواند بخشی از راهکارهای عملی و گامی رو به جلو مد نظر قرار بگیرد .

استان همدان یکی از پایه‌گذاران و مهد جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان شناخته می‌شود و در سال‌های پرتلاطم جنگ تحمیلی و چالش‌های سیاسی در کشورمان برگزاری موفق چند دوره متوالی از این دست همایش هنری با حضور میهمانان خارجی و مشارکت فعال هنرمندان برجسته حوزه هنر و نمایش کشور توانست نظر جهانیان را به همدان جلب کرده و علاقمندی و تعهد مسئولان فرهنگی این مرز و بوم کهن را به منصه ظهور برساند.

میزبانی همدان در جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان چند سالی بود به لحاظ برخی تصمیم‌گیری‌های ناصواب مسئولان بالادستی حوزه فرهنگ و هنر کشور و همچنین اهمال مدیران همدانی به استان‌های دیگر منتقل شده بود که خوشبختانه با پیگیری مجدد مسئولان استان و نظر به توانمندی و تجربه و همچنین وجود زیرساخت‌های مناسبت برگزاری جشنواره‌ای در قامت جهانی در حوزه هنر نئاتر و نمایش کودک و نوجوان، به همدان برگشت و اینک تمام برنامه‌ریزی و تکاپوی مدیران کشوری و استانی برای برگزاری باشکوه 29مین دوره این جشنواره در همدان متمرکز می‌باشد.

گفته می‌شود مقدمات و تمهیدات برگزاری جشنواره در همدان به مدت یک هفته از تاریخ ۱۱ تا ۱۷  آبان‌ماه پیش رو فراهم است و هیأت داوران چنین جشنواره فرهنگی و هنری نیز از بین هنرمندان برجسته و پیشکسوت کشورمان انتخاب و معرفی شده‌اند که در کنار کارشناسان و اهل نظر هنر در تئاتر و نمایش از کشورهای میهمان، نوید خوبی را برای برگزاری همایشی با شکوه و آبرومندانه و در خور قضاوت منصفانه دنیای هنر نمایش می‌دهد.

در این خصوص و سوای تمام ویژگی‌های تخصصی هنر تئاتر و نمایش در حوزه کودک و نوجوان و جدای از کم و کیف نمایش‌هایی که در مدت یک هفته برگزاری جشنواره در همدان شرکت کرده و به اجرا در خواهد آمد، این توجه و شناخت و اهمیت‌دادن به جایگاه کودکان و نوجوانان به عنوان سرمایه‌های انسانی برای فردای جوامع بشری است که قابل تأمل می‌نماید و اهمیت دارد. 

میل به ابراز توانمندی‌های شخصی در قالب خلاقیت‌های هنری بخشی از قابلیت‌های بالقوه انسان است و چنانچه یک کودک و نوجوان با کمترین تجربه اجتماعی بتواند شجاعت ابراز وجود خویش را در اجتماعات و همایش‌ها و جشنواره‌های فرهنگی نشان دهد، ارزش سرمایه‌گذاری و ورود به دیگر کوره‌های آزمایشی را هم خواهد داشت.

مدیریت و اداره یک کشور و جامعه فقط تلاش و چاره جویی و تجویز مسکن برای آلام و مشکلات روز مردم نیست و جامعه‌ای موفق است که تصمیم‌گیری‌های توأم با آزمون و خطای خود را به حداقل رسانده و خط سیر پیشرفت و بالندگی خود را شناخته باشد تا در پس پرده برنامه‌ریزی‌ها و انجام مسئولیت‌های روزمره، نگاه جامع و آینده‌نگرانه به مرحله عمل برسد.

هیچ سرمایه‌گذاری و هزینه‌سازی از منابع ملی به صرف رفع و رجوع مقطعی مشکلات و نیاز مردم  بدرد جامعه فردا نمی‌خورد و چنین رویکرد سهل‌انگارانه فقط عمر و فرصت و زمان تلف‌کردن خواهد بود . هر ریال سرمایه و هر قدم اجرایی باید هدفمند و در راستای بنایی طراحی شده و در مسیر تکامل زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی و آینده‎سازی باشد، تا از همان ریال و قدم نخست به هدف نزدیک شود و در مجموع به مقصد و نتیجه نهایی  برسد. 

امید می‌رود تا دبیرخانه جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان این بار برای همیشه به همدان منتقل بشود و بماند و امید می‌رود کودکان و نوجوانانی که امسال با یک سال سن کمتر در جشنواره حضور دارند و ابراز وجود می‌کنند، سالی دیگر و با یک سال بیشتر و بزرگ‌‎تر، در سایه توجه و استعدادیابی و دلسوزی جامعه مسئول خود،  کارهای مفید و هدفمند و سازنده‌تری را در پیش بگیرند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.