ttttt1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) 1405-04-311405-05-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 10 مرداد 1405

کد خبر : 124547
 
تأکید رهبر انقلاب خطاب به مسئولان قضایی کشور:

سر زخم پرونده‌هایی که در افکار عمومی باز می‌شود، نباید باز بماند
تاریخ خبر : 1401-04-08
     
 
 
     
متن خبر :

 مسئولان قضایی کشور، سر زخم پرونده‌هایی که در افکار عمومی باز شده است را نباید باز گذارند و هر پرونده را تا آخر ادامه داده و نهایی کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس قوه قضاییه و جمعی از مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی به تبیین«سنت‌هایِ غیرقابل تغییر الهی در جوامع» پرداختند و گفتند: دلیل سربلندی و پیروزی حیرت‌آور ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی در برابر حوادث بزرگ و تلخ سال ۱۳۶۰، ایستادگی و تلاش و نهراسیدن از دشمنان بود و این سنت الهی در همه دوران‌ها قابل تکرار است و باید بدانیم خداوند سال ۱۴۰۱ همان خداوند سال ۱۳۶۰ است.
حضرت آیت ا... خامنه‌ای قوه قضائیه را رُکنی مهم و تأثیرگذار در مسائل کشور خواندند و توصیه‌هایی8 ‌گانه همچون اجرای جدی سند تحول در همه سطوح، مبارزه جدی با فساد، جلوگیری از ضایع شدن حقوق عامّه، مراقبت از امنیت روانی مردم، تنظیم رابطه دستگاه قضایی با ضابطان و به سرانجام رساندن پرونده‌های باز شده در افکار عمومی، خطاب به مسئولان این قوه بیان کردند.
ایشان در توصیه اول، سند تحول تهیه ‌شده در دوره مدیریت قبل را از مترقی‌ترین اسناد تحول دانستند و افزودند: باید به این سند عمل کرده و براساس آن شخصیت‌سازی و کادرسازی شود.
رهبر انقلاب، عمل به سند تحول را سبب جلوگیری از انفعال در مقابل مخالفت‌ها خواندند و افزودند: رئیس قوه، مقیّد به عمل به سند است اما در سطوح دیگر یعنی همه قضات،‌ کارکنان و مدیران نیز باید این کار با قوت دنبال شود البته براساس برخی گزارش‌ها، در این زمینه آنگونه که باید، عمل نشده است.
 توصیه به دستگاه قضا
 مبارزه جدی با فساد
ایشان با تأیید سخنان رئیس قوه قضائیه مبنی بر«در اولویت بودن مبارزه با فسادِ درون قوه»، خاطرنشان کردند: بیشتر قضات، افرادی شریف، پاکدست، نجیب، مؤمن و زحمتکش هستند اما با معدود افراد فاسد که به کار و آبروی دیگران آسیب می‌زنند، باید برخورد شود. البته در مقوله مبارزه با فساد، کار اصلی، مقابله با ساختارهای فسادزا و در هم‌شکستن آن‌ها است.
رهبر انقلاب با تأکید بر تقویت دانش قضایی و جلوگیری از صدور احکام ضعیف یا خدشه دار شده، در توصیه دیگر به تشویق قضات و کارکنان شریف و زحمتکش سفارش کردند.
ایشان در ادامه بیان کردند: دادستان کل در حوزه حقوق عمومی وظایفی دارد که باید با نظارت کامل و البته بدور از احساسات و شعارزدگی از تضییع حقوق مردم جلوگیری کند.
ایشان پیشگیری از جرم را از دیگر مصداق‌ مأموریت‌های مهم قوه قضائیه برشمردند و گفتند: به‌عنوان نمونه باید با عمل به تکلیف قانونی در زمینه تعیین مالکیت زمین‌ها در شهرها و روستاها، از جرایمی مانند زمین‌خواری و کوه‌خواری پیشگیری شود.
رهبر انقلاب در توصیه دیگر، تنظیم ارتباطات قوه قضائیه و ضابطان قضایی را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: بر رفتار ضابطین باید مراقبت و نظارت شود که در حق متهم زیاده‌روی یا تندروی صورت نگیرد. همچنین دستگاه قضایی نیز نباید تحت تأثیر ضابط باشد بلکه باید به صورت مستقل به مسائل رسیدگی کند.
حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای در توصیه بعدی به مسئولیت قوه‌قضائیه در قبال امنیت روانی مردم اشاره کردند و گفتند: امنیت روانی از جمله حقوق عمومی است و دستگاه قضایی باید از نگران کردن و تخریب ذهن مردم به ‌وسیله شایعات و اظهارات دروغ و هراس‌افکنِ افراد مشخص یا نامشخص در رسانه‌ها و فضای مجازی جلوگیری کند.
رهبر انقلاب در توصیه پایانی با اشاره به باز شدن پرونده‌های مهم و گوناگون در افکار عمومی همچون مسائل کارخانه‌ها یا تصرفات غیرقانونی، تأکید کردند: سر زخم پرونده‌هایی که در افکار عمومی باز می‌شود، نباید باز بماند. هر پرونده را تا آخر ادامه دهید و نهایی کنید.
ایشان در پایان سخنانشان، کار قضایی را از جمله کارهای بسیار دشوار برشمردند و گفتند: البته اگر این کار را برای خدا و با هدایت الهی انجام دهید، اَجر آن نیز والا خواهد بود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.