ttttt1405-05-251405-06-04bool(false) 1405-05-251405-06-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 4 شهريور 1405

کد خبر : 113292
 
FATF بهانه جریان حاکم بر دولت برای ناکارآمدی اقتصادی است
تاریخ خبر : 1399-08-23
     
 
 
     
متن خبر :


 مسأله FATF تنها بهانه‌ای برای جریان حاکم بر دولت و بخشی از اقتصاد است که ناکارآمدی خود برای ایجاد ثبات اقتصادی را به آن نسبت بدهد.
به گزارش خانه ملت، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در یادداشتی به تأثیر انتخابات آمریکا بر بازارهای داخلی ایران پرداخت و نوشت: در 2 سال گذشته جریان حامی FATF به‌شدت تلاش کرد تا با بزرگ جلوه دادن نقش آن در تعاملات مالی و بانکی ایران، مسیر را برای تکمیل اجرای برنامه‌ اقدام FATF هموار کند؛ اما این اقدامات به‌واسطه‌ کار کارشناسی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفت، به نتیجه نرسید.
علی خضریان در ادامه افزود: از سوی دیگر در ۲ اسفند ۹۸، ایران در فهرست کشورهای اقدام مقابله‌ای FATF قرار گرفت، اما بازار ارز و بورس اوراق بهادار، واکنش جدی نسبت به این موضوع نشان نداد و حتی بزرگ‌ترین جهش بازار بورس ایران پس از این اتفاق صورت گرفت.
این جریان‌ که به‌شدت درباره عواقب این موضوع سیاه‌نمایی می‌کرد، سکوت اختیار کرد و به محاق رفت. اظهارات مسئولان بانکی پس از این اتفاق نیز ثابت کرد جریان حامی FATF به‌دنبال تحریف واقعیات میدانی در راستای اثرگذاری بر روی تصمیم‌های کارشناسی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.
نماینده تهران در مجلس در ادامه مطلب خود گفت: پس از اینکه در اوایل مردادماه دستورالعمل واحد اطلاعات مالی کانادا به بانک‌ها و مؤسسات مالی این کشور، برای اعمال فرایند شناسایی پیشرفته بر روی تراکنش‌های مربوط به ایران منتشر شد، جریان حامی FATF این مسأله را تبدیل به دستاویزی کرد که دوباره مسأله FATF را در کشور بزرگنمایی کند.
این جریان با پمپاژ رسانه‌ای و مصاحبه با افرادی که در حوزه‌ بازرگانی فعال هستند، تلاش کرد علت مشکلات اقتصادی از جمله بالا رفتن قیمت ارز را به FATF گره بزند؛ دولتمردان نیز همسو با این رسانه‌ها تلاش کرده‌اند وضعیت نامناسب اقتصادی را به FATF گره بزنند.
به‌عنوان مثال، «علی ربیعی»، سخنگوی دولت در تاریخ ۶ آبان‌ماه سالجاری اعلام کرد به‌رغم هشدارهایی که دولت درباره پیامدهای تصویب نشدن لوایح مربوط به FATF داد، اما این لوایح تصویب نشد و امروز شاهد مشکلات آن هستیم. به عنوان مثال روابط بانکی افراد ایرانی در خارج از کشور مختل شده است. وی افزود: اکنون که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به پایان رسیده و «جو بایدن» به‌عنوان رئیس‌جمهور توسط رسانه‌های رسمی آمریکا معرفی شده، مشاهده می‌شود که قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و خودرو دچار کاهش قابل‌توجهی شده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.