ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 113020
 
مجلس عمل به وعده‌ها را آغاز کند
تاریخ خبر : 1399-08-14
     
   
     
متن خبر :


 1- در روزهای اخیر موجی از خودانتقادی از درون مجلس آغاز شده و برخی نمایندگان به انتقاد از عملکرد مجلس یازدهم پرداخته‌اند، نمونه‌ای از این انتقادات را الیاس نادران از نمایندگان اقتصادی در نطق میان‌دستور خود مطرح کرد و خروجی اقتصادی مجلس یازدهم را تقریبا هیچ دانست و گفت: «مزین شدن این مجلس به مجلس امید و انتظار و اینکه یکی از انقلابی‌ترین و قوی‌ترین مجالس پس‌ از انقلاب است، حکایت از انتظاراتی دارد که به اعتقاد بنده هنوز به مقصد نرسیده است.»

2- این موج خودانتقادی چنان پیش رفت که یکی از نمایندگان مجلس را به نداشتن راهکار اقتصادی متهم کرد.
سید کاظم دلخوش با بیان اینکه بخش زیادی از مشکلات کشور مربوط به تحریم‌ها است و اینکه ما نمی‌توانیم از منابعی که در بودجه کشور درنظر گرفته شده است، به‌درستی استفاده کنیم، در پاسخ به این پرسش که راهکارهای مجلس برای برون‌رفت از شرایط کنونی چیست، گفته است: «مجلس که راهکار خاصی ندارد.»

3- هر چند برخی مخالفان مجلس این خودانتقادی‌ها را نشان از بی‌برنامگی مجلس و بی‌توجهی یا ناتوانی در ورود به مسائل مهم و اقتصادی ارزیابی کرده‌اند اما این چنین نیست و این انتقادها را می‌توان تذکر و یادآوری وعده‌های داده شده به مردم و ضرورت بازگشت به مسیر عمل به وعده‌ها دانست.
زیرا وعده اصلی و محور اصلی برنامه‌های شورای ائتلاف اصولگرایان و نامزدهای اصولگرا پیش از انتخابات سروسامان دادن به وضعیت نابسامان اقتصادی بود.

4- مجلس یازدهم تا به اینجای کار سرعت مورد نظر را برای عمل به وعده‌ها نداشته است و در چند گام اقتصادی مهم هم که همچون توزیع الکترونیکی کالاهای اساسی برداشته است، مخالفت دولت و ابهام در نظر شورای نگهبان، سرنوشت این اقدامات را با ابهام مواجه کرده است.
این شرایط در کنار پرداختن مجلس به مباحث سیاسی و طرح‌های سیاسی عاملی بر افزایش انتقادات و راه افتادن موج خود انتقادی در مجلس شده است.

5- از منظر بسیاری اولویت دادن به پیگیری طرح‌های سیاسی همچون اصلاح قانون انتخابات که با حرف و حدیث‌های بسیاری مواجه است به جای پیگیری وعده اصلی، مجلس را در مظان اتهام بازی به‌نفع برخی داوطلبان و مهندسی انتخابات قرار می‌دهد.
موضوعی که در روزهای اخیر از سوی برخی نمایندگان و فعالان سیاسی نیز مطرح شده و آنها خواستار توجه بیشتر مجلس به مشکلات اقتصادی و وضعیت معیشت مردم شده‌اند.

6- برداشتی در جامعه شکل گرفته که با آغاز به‌کار مجلس و به‌رغم وعده ساماندهی وضعیت نابسامان اقتصادی از سوی نمایندگان، وضعیت نه‌تنها سامان نیافته بلکه روزبه‌روز نابسامان‌تر شده است.
در شکل‌گیری این برداشت نابسامانی بازرها، گرانی افسارگسیخته و به‌وجود آمدن کمبود در بازارها به‌عنوان مصداق نابسامانی مطرح می‌شود و البته مخالفان دولت هم از تلاش دولت در ایجاد نابسامانی و ناکارآمد نشان دادن مجلس سخن می‌گویند.

7- فارغ از رقابت‌های سیاسی کشور و رقابت مجلس و دولت، مجلس با توجه به جایگاه والایی که در نظام سیاسی کشور دارد، می‌تواند، به وعده داده شده به مردم برای ساماندهی وضعیت اقتصادی کمک کند.
این کار هرچند آغاز شده و کمیسیون‌های اقتصادی مجلس همچون کمیسیون برنامه و بودجه به کمک تمامی نمایندگان کار را آغاز کرده‌اند اما این اقدامات باید برون‌داد داشته و قابل ارزیابی و مشاهده نیز باشد.
از این منظر مجلس باید کار آغار شده را دوباره با رویکرد جدیدی که قابل مشاهده باشد، آغاز کند تا ساماندهی شرایط اقتصادی کشور نوید بخش انتخاباتی پرشور و نشاط در سال 1400 باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.