ttttt1405-05-171405-05-27bool(false) 1405-05-171405-05-27bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 27 مرداد 1405

کد خبر : 144339
 
کشاورزی همچنان محور اصلی توسعه استان
تاریخ خبر : 1404-06-05
     
   
     
متن خبر :
 
 استان همدان با توجه به وضعیت جغرافیایی و تاریخی همواره از استان‌هایی بوده که کشاورزی محور اصلی توسعه آن بوده است.
 
در سالهای اخیر هر چند توجه به صنعت گردشگری به صورت جدی برای محور توسعه قرار دادن این صنعت خوب بوده اما تنش های موثر بر این صنعت به ویژه ناترازی ها، تحریم و جنگ، ثبات اثرگذاری این صنعت را با تردید مواجه کرده است.
 
هر چند استعداد و امکانات استان در این حوزه به اندازه ای است که نمی توان از تأثیرگذاری گردشگری بر توسعه استان غفلت کرد.
 
در این وضعیت که صنعت به دلیل کمبود آب و مسائل دیگر امکان توسعه بیشتر در استان ندارد و توسعه معادن در مقدمات کار است، همچنان توجه به کشاورزی و تاثیر این حوزه بر توسعه ضروری است.
 
شاید به همین دلیل است که دولت تصمیم گرفته در هفته دولت وزیر جهاد کشاورزی به نمایندگی از دولت در استان همدان حاضر شود و با این حضور بار دیگر کشاورزی استان مورد توجه قرار گرفته و با نگاهی به گذشته، آینده کشاورزی استان ترسیم شود.
 
تعریف وزیر از کشاورزی استان به عنوان  قطب راهبردی امنیت غذایی و صادرات ایران  با تولید بیش از ۴ درصد محصولات کشاورزی کشور تعریفی اثبات شده درباره کشاورزی استان است.  
 
وزیر جهاد کشاورزی گفته است؛ «اگرچه اراضی کشاورزی استان کمتر از یک درصد مساحت کشور را شامل می‌شود، اما بیش از ۴ درصد محصولات کشاورزی ملی از این استان تأمین می‌شود و حدود یک‌سوم اشتغال استان به این حوزه وابسته است». 
 
با این توصیف مشخص است صیانت از این دستاوردها در کنار توسعه آن باید برنامه اصلی مدیران استان باشد و آنها با جذب سرمایه‌گذاری این مسیر را دنبال کنند.
 
در این زمینه وزیر جهاد کشاورزی بر جذابیت سرمایه‌گذاری در کشاورزی تأکید کرده و گفته است: «یک گلخانه مدرن ممکن است ۷۰ میلیارد تومان هزینه داشته باشد، اما در کمتر از سه سال بازگشت سرمایه خواهد داشت.» او همدان را دارای مزیت ویژه در زنجیره ارزش، صنایع تبدیلی و کشاورزی پایدار معرفی کرده است.
 
روشن است بهره مندی از این مزیت ویژه ضرورتی منطقی و مدیریتی است که نیازمند برنامه ریزی و رفع مشکلات این حوزه به ویژه مشکل آب و خاک است  و مستلزم حرکت به سمت کشاورزی مدرن، کم آب بر و نجات بخش خاک است.
 
با این اوصاف انتظار می‌رود با نگاهی دقیق به حوزه کشاورزی تاثیرگذاری این محور مهم بر توسعه استان تسریع شده و آسیب‌های موجود با اجرای برنامه‌های به روز وزارت جهاد کشاورزی به ویژه توسعه گلخانه‌ها و کشاورزی مدرن رفع شود تا امنیت غذایی کشور بیش از پیش با تلاش کشاورزان همدانی تضمین شود.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.