ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 113788
 
رئیس ناحیه ۲ اوقاف و امور خیریه همدان:

خرید و فروش قبر در آرامستان ممنوع است
تاریخ خبر : 1399-09-08
     
 
 
     
متن خبر :


 طرح تفضیلی آرامستان موقوفه باغ بهشت استان همدان از سال 89 به اجرا درآمده است، املاک باغ بهشت به پیشنهاد آیت‌ا... معصومی‌همدانی در سال ۴۲ از سوی واقف بزرگ و خیراندیش محسن‌خان قراگزلو وقف شده است. اراضی آرامستان وقفی بوده و طبق قانون متولی اداره موقوفات اداره اوقاف و امور خیریه است. این مجموعه از سال 1346 آغاز به‌کار کرده که حدود 107 هکتار است.

 دفن 3 هزار و 289نفر در آرامستان همدان
رئیس ناحیه ۲ اوقاف و امور خیریه همدان در جلسه پنجشنبه گذشته در جمع خبرنگاران، بیان کرد: امسال تا پایان آبان ۳ هزا و ۲۸۹ نفر در آرامستان همدان خاکسپاری شده‌اند که از این تعداد حدود هزار و ۷۲۲ نفر از آنها آقا و هزار و ۵۶۷ مربوط به خانم‌ها بوده است.
علی قبادی تصریح کرد: تعداد فوتی‌های دفن‌شده در باغ بهشت همدان در سال ۹۸، 3 هزار و ۱۹۰ فوتی بوده است که از این تعداد هزارو ۶۹۰ مرد و هزار و ۵۰۰ نفر زن بوده‌اند، همچنین از ابتدای سالجاری تا پایان آبان‌ 3 هزار و ۸۹۰ فوتی در باغ بهشت همدان دفن شده که هزار و ۷۲۲ فوتی مرد و هزار و ۵۶۷ فوتی زن بوده است.
قبادی درباره ظرفیت پذیرش متوفیان در موقوفه باغ بهشت، اظهار کرد: باغ بهشت همدان ظرفیت پذیرش ۴۰ متوفی را در روز دارد که در مواقع بحرانی پذیرش بیش از این تعداد نیز امکانپذیر است.
وی با بیان اینکه تعداد نیروهایی فعال در مجموعه باغ بهشت همدان ۳۵ نفر هستند، افزود: ۱۲ وسیله نقلیه فعال در این مجموعه وجود دارد که از این تعداد ۹ خودرو متعلق به بخش خصوصی و 3 خودرو مربوط به اداره اوقاف است.
 هزینه ساخت هر قبر یک میلیون و 300 هزار تومان است
به گزارش همدان‌پیام، قبادی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تعداد ۴ هزار و ۳۰۰ مأموریت ثبت شده است و طبق قانون خرید و فروش قبر ممنوع است، گفت: درحال‌حاضر تنها بابت ساخت یک قبر مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه می‌شود که با ارائه دیگر خدمات هزینه دفن یک فوتی یک میلیون و ۸۵۰ هزار تومان است.
رئیس اوقاف و امور خیریه ناحیه 2 همدان افزود: افراد نیازمند تحت پوشش کمیته امداد شامل ۳۰ درصد تخفیف می‌شوند، افراد مجهول‌الهویه نیز به‌صورت رایگان دفن می‌شوند که تعداد آنها در ماه بین 3 تا 5 نفر است.
وی با اشاره به افزایش نیرو با شیوع کرونا ویروس در غسالخانه باغ بهشت، گفت: یک نیروی آقا و یک نیروی خانم در این بخش اضافه شده است، در گذشته 2 ‌نیروی خانم و 2 نیروی آقا در این بخش فعالیت می‌کردند. قبادی ادامه داد: براساس تصمیم‌گیری ستاد مقابله با کرونا درحال‌حاضر ورود و خروج خودرو به داخل باغ بهشت ممنوع است اما نمی‌توان از ورود و خروج افراد جلوگیری کرد و همشهریان باید این موضوع را رعایت کنند.
وی درباره ادعای واگذاری مدیریت باغ بهشت به شهرداری همدان، خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر مدیریت باغ بهشت با اوقاف است و اگر بنا باشد شهرداری مسئولیت این کار را بر عهده بگیرد سازوکار با سازمان اوقاف است ما نیز تا زمانی که در این جایگاه هستم از حق خود در این مورد دفاع خواهیم کرد.
قبادی درباره ورود طلاب و نیروهای جهادی در بحث غسل و تدفین افراد کرونایی، گفت: با اعلام آمادگی این نیروها دوره‌هایی برای آنها برگزار شد که درصورت نیاز و مواقع بحرانی از این افراد استفاده خواهد شد.
گفتنی است در پایان جلسه آئین از پوستر فراخوان هفتمین جشنواره «وقف چشمه همیشه جاری» در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان رونمایی شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.